Πώς θα εφαρμόζεις σωστά την κρέμα των ματιών σου


Ομορφιά
26/04/2021

Τα μάτια μας καθρεφτίζουν όχι μόνο την ψυχή μας, όπως λέει η κλισέ, μα τόσο αληθινή, έκφραση. Καθρεφτίζουν την ομορφιά μας, την εσωτερική μας λάμψη αλλά και την υγεία της επιδερμίδας μας, καθώς, όπως συμφωνούν οι ειδικοί, δίνουν -συνήθως- την πρώτη εντύπωση σε όποιον έχουμε απέναντί μας. Είναι, λοιπόν, σαφές πως αξίζει να αφιερώσουμε χρόνο και να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή στην περιποίησή τους, ακολουθώντας μία καθημερινή ρουτίνα περιποίησης σε ολόκληρο το πρόσωπό μας, ώστε να προκύπτει καθημερινά το αποτέλεσμα που θέλουμε: η περιοχή των ματιών μας να λάμπει από ομορφιά και ζωντάνια και να μας δίνει ένα πεντακάθαρο, αποφασιστικό και σαγηνευτικό βλέμμα. Ας δώσουμε λοιπόν κάποιες απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα, όπως: «πώς βάζω κρέμα ματιών» ή στο «αν βάζω κρέμα ματιών πρωί ή βράδυ»!

Πώς βάζω κρέμα ματιών;

Όπως εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε, το μεγάλο «μυστικό» βρίσκεται στην κατάλληλη κρέμα ματιών για εμάς. Το να την εντοπίσουμε όμως μεταξύ των προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά, είναι το ένα μόνο βήμα της σωστής περιποίησης. Το δεύτερο, εξίσου σημαντικό -ή και περισσότερο- είναι η σωστή εφαρμογή της κρέμας ματιών, πρωί ή βράδυ. Διότι, σε τι μας ωφελεί να έχουμε πράγματι εντοπίσει την κρέμα ματιών που χρειάζεται η επιδερμίδα μας, εάν δεν γνωρίζουμε πώς να την εφαρμόσουμε με τον καλύτερο τρόπο; Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω μερικά απλά βήματα για το πώς βάζουμε κρέμα γύρω από τα μάτια, ώστε να πετυχαίνουμε κάθε φορά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την περιοχή των ματιών μας.

Η καθαριότητα σε πρώτο πλάνο

Δεν νοείται να εφαρμόζουμε κρέμα ματιών σε δέρμα που προηγουμένως δεν έχει καθαριστεί πλήρως από τα υπολείμματα του μακιγιάζ. Ένα καθαριστικό προϊόν, που αναζωογονεί σε βάθος την επιδερμίδα μας και αφαιρεί όλα τα ίχνη από το make up, την πούδρα μας και ό,τι άλλο χρησιμοποιούμε, είναι απολύτως απαραίτητο, προτού απλώσουμε την κρέμα ματιών μας. Με διαφορετικό βαμβάκι για κάθε μάτι, κάνουμε απαλές, κυκλικές κινήσεις, μέχρι να καθαρίσουμε πλήρως όλη την επιφάνεια. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να αποφεύγουμε τις βίαιες και βιαστικές κινήσεις, διότι με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε μόνο τον ερεθισμό του δέρματος στην περιοχή, με αποτέλεσμα όλη η διαδικασία από εκεί και έπειτα, να είναι μάταιη ως προς τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Επιλέγουμε τα απαλά «χτυπηματάκια»

Είναι λογικό να αναρωτιέσαι: «Πώς βάζω την κρέμα ματιών;» Όπως ισχύει σχεδόν με όλα τα προϊόντα που εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας, έτσι και η κρέμα για τα μάτια θα πρέπει να εφαρμόζεται με μικρά, απαλά «χτυπηματάκια» των δαχτύλων μας στην επιδερμίδα, καθώς αυτή η συνήθεια βοηθά στην καλύτερη αιμάτωση της περιοχής γύρω από τα μάτια. Πώς ακριβώς βάζουμε την κρέμα γύρω από τα μάτια; Με κυκλική φορά απλώνουμε μία μικρή ποσότητα της κρέμας ματιών γύρω από τον οφθαλμό, ξεκινώντας από τη βάση και προχωρώντας προς το οστό του φρυδιού μας, ακολουθώντας τη φορά του. Για την καλύτερη εφαρμογή μάλιστα, είναι πιθανό να χρειαστεί να επαναλάβουμε αυτόν τον «κύκλο» με ελαφρά «χτυπηματάκια» περισσότερες από μία φορές.

Πώς θα εφαρμόζεις σωστά την κρέμα των ματιών σου

Αφήνουμε την υγρασία να δράσει σταδιακά

«Πώς βάζω σωστά την κρέμα ματιών»: Στη συγκεκριμένη συμβουλή περιποίησης αξίζει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, λοιπόν, ότι κατά την εφαρμογή της κρέμας για τα μάτια, σκοπός μας δεν είναι να απορροφηθεί όλη η υγρασία του προϊόντος από το δέρμα μας. Αντίθετα, πρέπει να μείνει στην επιδερμίδα μας μετά τη διαδικασία εφαρμογής, ώστε να απορροφηθεί σταδιακά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και να έχει με τον τρόπο αυτό τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ως προς την ενυδάτωση της περιοχής -που είναι και το μεγάλο ζητούμενο.

Αποφεύγουμε τα βλέφαρα

Έχουμε μερικές ακόμα συμβουλές για το «Πώς βάζω σωστά την κρέμα ματιών». Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως σωστή χρήση της κρέμας ματιών, δεν σημαίνει εφαρμογή της και στην επιφάνεια των βλεφάρων μας. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή των ματιών μας και ενδεχόμενη επαφή με την κρέμα, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, κοκκινίλες και δάκρυα -ουσιαστικά, δηλαδή, το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουμε.

Το ιδιαίτερα λεπτό δέρμα στην περιοχή των ματιών μας, απαιτεί ιδιαίτερους χειρισμούς στην καθημερινή του περιποίηση και φροντίδα. Μπορούμε να αποφύγουμε, κατά το δυνατόν, τους μαύρους κύκλους ή τις «σακούλες» κάτω από τα μάτια μας, αρκεί να προσέχουμε και να εφαρμόζουμε την κατάλληλη κρέμα ματιών με τον κατάλληλο τρόπο.

 

Πώς θα εφαρμόζεις σωστά την κρέμα των ματιών σου

Πότε βάζω κρέμα ματιών

Τέλος, ίσως να απορείς: «Πότε βάζω κρέμα ματιών, πρωί ή βράδυ;» Το πρωί μόλις ξυπνήσουμε και το βράδυ έπειτα από μία γεμάτη ημέρα, η κρέμα ματιών μπορεί να χαρίσει στην επιδερμίδα μας την πολυπόθητη λάμψη, εκείνη που αντικατοπτρίζει την εσωτερική μας ομορφιά, μας κάνει να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας και μας αντιπροσωπεύει πραγματικά.