Εύκολη καθημερινή ρουτίνα περιποίησης για πρόσωπο λείο και καθαρό

Ομορφιά
26/04/2021

Σύμφωνα με τον Γάλλο συγγραφέα Ζαν Κοκτώ «για να εκφράσει την ψυχή του, ο άνθρωπος δεν έχει παρά μόνο το πρόσωπό του». Τι γίνεται όμως, όταν το πρόσωπό μας έχει ταλαιπωρηθεί από τις εξωτερικές συνθήκες, την ατμοσφαιρική ρύπανση, τις απότομες καιρικές μεταβολές και τον τρόπο ζωής μας, με αποτέλεσμα να έχει χάσει την καθαρότητα και τη λάμψη του; Πώς μπορούμε μέσω του προσώπου μας, να εξωτερικεύσουμε τον όμορφο εσωτερικό κόσμο που «κρύβουμε», όταν η ίδια μας η επιδερμίδα τον επισκιάζει; Ας δούμε λοιπόν κάποιες συμβουλές για την καλύτερη ρουτίνα περιποίησης προσώπου που θα μας χαρίσει ένα «καθαρό πρόσωπο» και ένα «λείο δέρμα προσώπου»!

«Πώς να έχω καθαρό πρόσωπο;» Η αλήθεια είναι πως κάθε σύγχρονη γυναίκα έχει να αντιμετωπίσει πολλές καθημερινές προκλήσεις, μέχρι να αποκτήσει το καθαρό και λείο πρόσωπο που επιθυμεί. Τα «αόρατα» μικρόβια, οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, καθώς και οι αντιδράσεις του οργανισμού μας σε όλα τα παραπάνω, είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν σε βάθος χρόνου την υγεία της επιδερμίδας και συνεπώς, την όψη της.

Καθημερινή περιποίηση προσώπου: βήματα

Είναι σημαντικό, λοιπόν, να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να κάνουμε μία περιποίηση προσώπου στο σπίτι… με επαγγελματικές προδιαγραφές, ακολουθώντας μία συγκεκριμένη «ιεροτελεστία» φροντίδας που μπορεί να επαναφέρει τη φυσική του ομορφιά. Ιδού, λοιπόν, η ρουτίνα περιποίησης προσώπου που θα το κάνει να δείχνει πιο λείο και καθαρό.

Δεν παραβλέπουμε τον καθημερινό καθαρισμό

«Πώς να έχω καθαρό πρόσωπο;» Ο καλύτερος τρόπος για να απολαμβάνουμε καθημερινά ένα καθαρό και λείο πρόσωπο, είναι να ακολουθούμε σχολαστικά τη διαδικασία καθαρισμού της επιδερμίδας μας. Επειδή κατά τη διάρκεια της ημέρας, συσσωρεύονται μικροοργανισμοί και περιττό σμήγμα στην επιφάνεια του προσώπου, είναι απαραίτητο να την καθαρίζουμε πρωί και βράδυ, ώστε να απομακρύνουμε τη βρομιά και τη λιπαρότητα, δίνοντας το περιθώριο στην επιδερμίδα να «ανασάνει» και να παράγει νέα και υγιή κύτταρα.

Εύκολη καθημερινή ρουτίνα περιποίησης για πρόσωπο λείο και καθαρό

Χρησιμοποιούμε ενυδατικά προϊόντα προσώπου

Η σωστή περιποίηση του προσώπου και συγκεκριμένα η ενυδάτωση, διαδραματίζει έναν καθοριστικό ρόλο για την όψη του. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να επιλέξουμε ένα προϊόν το οποίο θα ταιριάζει με τον τύπο του δέρματός μας και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες που παρουσιάζει, χωρίς να το επιβαρύνει. Αν για παράδειγμα το πρόσωπό μας είναι ιδιαίτερα λιπαρό και έχει τάση για ακμή, είναι σημαντικό να προτιμήσουμε μία ενυδατική κρέμα με ανάλαφρη υφή και ήπιους καθαριστικούς παράγοντες, προκειμένου να μην φράζουμε τους πόρους της επιδερμίδας μας. Εφαρμόζοντας κάθε πρωί την κατάλληλη ενυδατική κρέμα, η επιδερμίδα μας θα λαμβάνει καθημερινά τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παραμένει ενυδατωμένη, ελαστική και σφριγηλή.

Εφαρμόζουμε αντηλιακό, χειμώνα-καλοκαίρι

Ιδού άλλο ένα από τα βασικά βήματα στην περιποίηση του προσώπου που αξίζει την προσοχή μας! Ανεξάρτητα από την εποχή, το αντηλιακό είναι ο «σύμμαχός» μας στην καθημερινή περιποίηση προσώπου για να παραμένει νεανικό και υγιές. Μπορεί τον χειμώνα η ηλιακή ακτινοβολία να μην είναι ιδιαίτερα αισθητή, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι βλαβερές ακτίνες UVA και UVB δεν έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα μας. Συνεπώς, είναι απαραίτητο κάθε μέρα να εφαρμόζουμε αμέσως μετά την ενυδατική κρέμα το αντηλιακό μας, αφού αυτό είναι που προφυλάσσει το πρόσωπό μας από τις πανάδες, τους αποχρωματισμούς της επιδερμίδας και τα πρόωρα σημάδια γήρανσης.

Ακολουθούμε την «ιεροτελεστία» του ντεμακιγιάζ

Το ντεμακιγιάζ είναι ο απαράβατος κανόνας για ένα καθαρό και λείο δέρμα προσώπου. Ακόμη και τις φορές που δεν έχουμε εφαρμόσει πολλά προϊόντα μακιγιάζ, είναι αναγκαίο να καθαρίσουμε καλά την επιδερμίδα και ειδικότερα την περιοχή των ματιών, καθώς ακόμη και ένα μικρό υπόλειμμα, μπορεί να προκαλέσει κάποια εσωτερική μόλυνση, η οποία θα δημιουργήσει το κατάλληλο «έδαφος» για την εμφάνιση ακμής ή μαύρων στιγμάτων. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να μην κοιμόμαστε με το μακιγιάζ μας, αφού τείνει να «φράζει» τους πόρους του δέρματος και να προκαλεί αφυδάτωση στην επιδερμίδα. Καθαρό δέρμα προσώπου, λοιπόν, σημαίνει ότι το αφήνουμε να «αναπνέει»!

Εύκολη καθημερινή ρουτίνα περιποίησης για πρόσωπο λείο και καθαρό

Μία ολοκληρωμένη, σπιτική απολέπιση

«Πώς να έχω ένα πιο καθαρό και λείο δέρμα προσώπου;» Η συχνότητα με την οποία θα ακολουθούμε τη διαδικασία της απολέπισης, εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός μας και την λιπαρότητα που παρουσιάζει. Εάν η επιδερμίδα μας είναι έντονα λιπαρή με μαύρα στίγματα και σμήγμα, καλό είναι να πραγματοποιούμε μία ολοκληρωμένη και σπιτική απολέπιση μία φορά την εβδομάδα. Από την άλλη, εάν η επιδερμίδα μας είναι ξηρή και τον χειμώνα ταλαιπωρείται από έντονη ξηροδερμία και ερυθρότητα, μία μηνιαία απολέπιση είναι υπεραρκετή. Με μία σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο, μπορούμε να ανακαλύψουμε πολλές διαφορετικές συνταγές για σπιτική απολέπιση, οι οποίες περιλαμβάνουν υλικά που υπάρχουν ήδη στα ντουλάπια της κουζίνας μας, αλλά και πώς θα επιτύχουμε έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου, χωρίς να βλάψουμε το δέρμα μας! Κι έτσι, έχουμε διάφορες επιλογές για το λείο δέρμα προσώπου που επιθυμούμε!

Εύκολη καθημερινή ρουτίνα περιποίησης για πρόσωπο λείο και καθαρό

Δεν ξεχνάμε να αλλάζουμε τακτικά τη μαξιλαροθήκη μας

Εκτός από τις συμβουλές για το «πώς να έχω ένα καθαρό πρόσωπο», είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως η μαξιλαροθήκη μας είναι το αντικείμενο με το οποίο το πρόσωπό μας έρχεται σε άμεση επαφή κάθε βράδυ. Συνεπώς, καλό είναι να την αλλάζουμε τακτικά, καθώς συγκεντρώνει καθημερινά σκόνη και «αόρατα» μικρόβια που μεταφέρονται στο πρόσωπό μας και επηρεάζουν την υγεία και την ισορροπία του pH του. Επίσης, καλό είναι να καθαρίζουμε συχνά το κινητό μας τηλέφωνο, αφού και αυτό μπορεί να βλάψει την υγεία της επιδερμίδας μας!

Εύκολη καθημερινή ρουτίνα περιποίησης για πρόσωπο λείο και καθαρό

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ακολουθώντας πιστά τις παραπάνω συμβουλές για μία σωστή ρουτίνα περιποίησης προσώπου στο σπίτι, σύντομα θα εκπλαγούμε ευχάριστα από την αλλαγή που θα δούμε για ένα καθαρό και λείο πρόσωπο! Όλα τα βασικά στάδια είναι συγκεντρωμένα εδώ, ώστε να μη χρειάζεται κάθε φορά να κάνουμε διαδικτυακή αναζήτηση για «περιποίηση προσώπου: βήματα»!