Άψογη καθαριότητα στα ρούχα και σε χαμηλές θερμοκρασίες


Σπίτι
5/05/2021

Για τις περισσότερες από εμάς, τα ρούχα μας αποτελούν μία προέκταση του εαυτού μας, μία καθημερινή «αγκαλιά» που μας κάνει να νιώθουμε όμορφες και γεμάτες αυτοπεποίθηση. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που συνήθως δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στη φροντίδα των ρούχων. Διότι ξέρουμε πως όσο πιο προσεκτικές είμαστε κατά τη διαδικασία του πλυσίματος, τόσο μεγαλύτερη διάρκεια ζωής θα έχουν τα ρούχα μας. Ωστόσο, πολλές φορές «πέφτουμε» σε λάθη απροσεξίας και ένα από αυτά είναι η θερμοκρασία που επιλέγουμε να πλένουμε τα ρούχα μας.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια για να επιλέγουμε κάθε φορά την κατάλληλη θερμοκρασία πλυσίματος των ρούχων, όπως είναι η ποιότητα των υφασμάτων, ο όγκος των ρούχων, καθώς και το πόσο βρόμικα ή καθαρά είναι. Παρόλα αυτά, δεν θα ήταν όλα πολύ πιο εύκολα και οικονομικά, εάν μπορούσαμε να τα καθαρίζουμε όλα επιλέγοντας ένα πλύσιμο στους 30 βαθμούς και να ήμασταν μάλιστα και σίγουρες, ότι θα είχαμε πάντα ένα άψογο και πεντακάθαρο αποτέλεσμα; Εάν νομίζεις πως το παραπάνω σενάριο είναι πέρα από κάθε φαντασία, συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις πώς θα καθαρίζεις τα ρούχα σε χαμηλές θερμοκρασίες, επιλέγοντας ένα πλύσιμο στους 30 βαθμούς, εξοικονομώντας ενέργεια αλλά και χρήματα.

Περιορίζουμε την άσκοπη σπατάλη ενέργειας στο σπίτι

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το πλυντήριο ρούχων είναι μία από τις οικιακές συσκευές που καταναλώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά ενέργειας στο σπίτι μας. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στη συχνότητα με την οποία το χρησιμοποιούμε, αλλά και στον τρόπο χρήσης της συσκευής. Για παράδειγμα, εάν επιλέγουμε τακτικά προγράμματα καθαρισμού με υψηλές θερμοκρασίες, το πλυντήριο καταναλώνει περισσότερο ρεύμα. Αντίθετα, επιλέγοντας ένα πρόγραμμα πλύσης σε χαμηλή θερμοκρασία, η ενέργεια που καταναλώνει το πλυντήριο για να ετοιμάσει το νερό, είναι σαφώς μικρότερη. Ακριβώς για αυτό, εάν θέλουμε να περιορίσουμε τις άσκοπες ενεργειακές σπατάλες στο σπίτι μας, αυτό είναι ένα πρώτο βήμα για να τα καταφέρουμε. Εξίσου σημαντικό είναι το να διατηρούμε, βέβαια, καθαρό το πλυντήριο ρούχων μας από τη μούχλα ή τη βρομιά. Διότι όσο το πλυντήριο ρούχων παραμένει καθαρό, τόσο καλύτερη είναι και η απόδοσή του και συνεπώς, τόσο λιγότερη ενέργεια καταναλώνει για να πλένει αποτελεσματικά τα ρούχα μας.

Άψογη καθαριότητα στα ρούχα και σε χαμηλές θερμοκρασίες

Εξασφαλίζοντας ένα άψογο αποτέλεσμα με πλύσιμο στους 30 βαθμούς

Κάπου εδώ βέβαια, προκύπτει το εξής ερώτημα: Πώς θα χαρίσουμε άψογη και βαθιά καθαριότητα στα ρούχα μας, όταν το πρόγραμμα που επιλέγουμε για το πλύσιμό τους, δεν παρέχει το ζεστό νερό που μαλακώνει τους επίμονους και δύσκολους λεκέδες; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα «κρύβεται» στο απορρυπαντικό που χρησιμοποιούμε για το πλύσιμο των ρούχων. Ευτυχώς, η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά, ώστε να μας παρέχει πλέον ισχυρά απορρυπαντικά, τα οποία χάρη στη διπλή καθαριστική τους δύναμη προσφέρουν στα ρούχα αψεγάδιαστη καθαριότητα, ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες -ακόμα δηλαδή και με πλύσιμο στους 30 βαθμούς - όπως οι προηγμένες κάψουλες πλυντηρίου Ariel Allin1 PODS. Είναι ειδικά σχεδιασμένες, ώστε να εισχωρούν στις ίνες και να αποδίδουν το μέγιστο αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία πλυσίματος των ρούχων. Έτσι, όχι μόνο εξουδετερώνουν τους λεκέδες, αλλά χαρίζουν μοναδική φρεσκάδα και ζωντάνια στα χρώματα των ρούχων μας.

Συμμετέχουμε στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, έχει αποδειχθεί πως έως και το 60% του αποτυπώματος άνθρακα σε κάθε πλύση των ρούχων, προέρχεται από τη θερμοκρασία που επιλέγουμε. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας για το πλύσιμο των ρούχων ένα ισχυρό απορρυπαντικό και επιλέγοντας πιο χαμηλή θερμοκρασία πλυσίματος ρούχων, θα χαρίσουμε στα ρούχα μας ολοκληρωμένη φροντίδα και καθαριότητα, εξοικονομώντας συγχρόνως και ενέργεια. Με άλλα λόγια, είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως σε ό,τι αφορά στο περιβάλλον, κάθε βαθμός μετράει. Αλλάζοντας κάτι τόσο απλό, όπως τη θερμοκρασία πλυσίματος των ρούχων μας, θα συμμετέχουμε και εμείς στην παγκόσμια προσπάθεια που γίνεται για την προστασία του πλανήτη!

Άψογη καθαριότητα στα ρούχα και σε χαμηλές θερμοκρασίες

Έχει σημασία να θυμόμαστε, λοιπόν, πως για να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας, δεν χρειάζεται να αλλάξουμε δραστικά την καθημερινότητά μας, αλλά να ανακαλύψουμε τις εύκολες λύσεις που θα μας οδηγήσουν βήμα-βήμα σε έναν πιο ευσυνείδητο και οικολογικό τρόπο ζωής. Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται να επιβαρύνουμε τον πλανήτη για να απολαμβάνουμε καθημερινά φρεσκοπλυμένα και καθαρά ρούχα. Αρκεί να διατηρούμε καθαρό το πλυντήριο ρούχων μας και να έχουμε στο σπίτι μας τις προηγμένες κάψουλες πλυντηρίου Ariel Allin1 PODS, που ωφελούν τον πλανήτη και το πορτοφόλι μας!