Πώς καθαρίζω τα άλατα από την κουζίνα και το μπάνιο


Σπίτι
12/04/2022

Γίνεται να πείτε εύκολα: άλατα τέλος; Κι όμως γίνεται! Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί: «Τι είναι τα άλατα», «Πώς να καθαρίσω τα πλακάκια του μπάνιου, το μπάνιο, το πλυντήριο ρούχων, τη βρύση, τον βραστήρα, από τα άλατα;», «πώς θα απομακρύνω τα επίμονα άλατα από το μπάνιο;». Για όλες εμάς που θέλουμε οι βρύσες και οι υπόλοιπες επιφάνειες της κουζίνας και του μπάνιου μας να λάμπουν από καθαριότητα, η ατελείωτη μάχη με τη συσσώρευση αλάτων μπορεί να μοιάζει μάταιη. Ευτυχώς, όμως, τα άλατα και το ανθρακικό ασβέστιο - το γνωστό μας πουρί - μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα, χωρίς να χρειάζεται μάλιστα να τρίβετε με τις ώρες ή να καταστρέψετε το φινίρισμα των εξαρτημάτων χρωμίου της κουζίνας ή του μπάνιου σας. Κάτι απλό, όπως ο καθαρισμός του βραστήρα ή κάτι που ακούγεται δύσκολο, όπως ο καθαρισμός του πλυντηρίου ρούχων από άλατα, μπορεί να γίνει μία εύκολη υπόθεση! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να απαντάμε στην ερώτηση: «Πώς καθαρίζω τα άλατα»!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΛΑΤΑ;

Και μάλιστα, πού σχηματίζονται; Εάν κάπου «πιάσει» άλατα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε καλές νοικοκυρές. Τα άλατα και το πουρί κάνουν την εμφάνισή τους σε κάθε επιφάνεια που έρχεται σε διαρκή επαφή με το νερό: στις βρύσες, στους νεροχύτες, στις μπανιέρες, στα πλακάκια και στις άλλες επιφάνειες της κουζίνας και του μπάνιου.

ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΤΑ ΑΛΑΤΑ;

Συχνά μπορεί να αναρωτιέστε: «Πώς να καθαρίσω το μπάνιο και τα πλακάκια του μπάνιου από τα άλατα; Πώς να καθαρίσω το πλυντήριο ρούχων από τα άλατα;». Ή στην περίπτωση της κουζίνας:  «Πώς καθαρίζω βρύση ή βραστήρα από άλατα; Πώς να καθαρίσω τα πλακάκια της κουζίνας;» Πολλές απορίες; Ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνετε τα άλατα, είτε στην κουζίνα είτε στο μπάνιο, είναι να χρησιμοποιείτε το κατάλληλο προϊόν. Παρακάτω θα βρείτε μερικούς αποτελεσματικούς τρόπους για να εξαφανίσετε τα άλατα χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά όπως το λεμόνι και το ξύδι ή, όταν χρειάζεται, κάποιο εξειδικευμένο προϊόν.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΑΤΑ;

Για τον καθαρισμό του πλυντηρίου ρούχων από άλατα, αρκεί λίγος χυμός λεμόνι για να απομακρύνετε τα άλατα και ταυτόχρονα να φρεσκάρετε τον κάδο και τα εσωτερικά εξαρτήματα του πλυντηρίου. Απλά ρίξτε στη θήκη του απορρυπαντικού ένα μεγάλο φλιτζάνι χυμό λεμόνι αντί για απορρυπαντικό και προγραμματίστε έναν πλήρη κύκλο πλύσης (χωρίς ρούχα). Για το πλυντήριο πιάτων, ρίξτε ένα φλιτζάνι τσάι στον πυθμένα του πλυντηρίου και βάλτε το πλυντήριο να λειτουργήσει για έναν πλήρη κύκλο χωρίς πιατικά.

ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΒΡΑΣΤΗΡΑ ΑΠΟ ΑΛΑΤΑ;

Αν και «συνήθης ύποπτος» για τον σχηματισμό αλάτων, ο καθαρισμός του βραστήρα από άλατα είναι σχετικά εύκολη διαδικασία. Αρχίστε γεμίζοντας τον βραστήρα κατά το ένα τέταρτο είτε με χυμό λεμονιού είτε με λευκό ξίδι και αφήστε το να δράσει για μία ώρα περίπου. Στη συνέχεια, αφήνοντας το λεμόνι ή το ξύδι στο εσωτερικό του βραστήρα, συμπληρώστε την υπόλοιπη χωρητικότητά του με νερό και βάλτε τη συσκευή σε λειτουργία μέχρι να βράσει. Χύστε το υγρό προτού κρυώσει και ξεπλύνετε τον βραστήρα αρκετές φορές με κρύο νερό. Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο το επόμενο φλιτζάνι τσαγιού που θα ετοιμάσετε να έχει γεύση ξιδιού!

ΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΒΡΥΣΗ ΑΠΟ ΑΛΑΤΑ;

Καθαρισμός βρύσης από άλατα; Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα! Οι βρύσες είναι διαρκώς σε επαφή με το νερό και το μυστικό είναι να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν που παραμένει στην επιφάνειά τους και αφού τελειώσετε το καθάρισμα. Το προϊόν λοιπόν που αφαιρεί πιο αποτελεσματικά τα άλατα και προλαμβάνει τον σχηματισμό νέων αλάτων είναι το Viakal. Ακόμα και σε περιοχές με πολύ σκληρό νερό, όσοι το χρησιμοποιούν ορκίζονται στην αποτελεσματικότητά του. Αυτό που δεν ξέρουν όμως οι περισσότεροι είναι ότι δεν προορίζεται μόνο για τον καθαρισμό του μπάνιου, αλλά είναι επίσης ιδανικό για τον καθαρισμό της βρύσης από άλατα ή σε άλλα σημεία της κουζίνας όπου σχηματίζονται συνήθως άλατα. Χρησιμοποιήστε το Viakal για να ψεκάσετε τα σημεία όπου έχουν σχηματιστεί άλατα (στα σημεία όπου τα άλατα είναι πιο «επίμονα» αφήστε το προϊόν να δράσει για πέντε λεπτά). Στη συνέχεια σκουπίστε καλά με νωπό πανί.

Το Viakal είναι εξαιρετικό επειδή αφαιρεί τα άλατα στη στιγμή και προστατεύει τις επιφάνειές σας για τριπλάσιο χρονικό διάστημα από τα υπόλοιπα προϊόντα. Αυτό σημαίνει ότι οι βρύσες σας θα λάμπουν χωρίς να χρειάζεται να τις καθαρίζετε σε καθημερινή βάση. Αλλά και το άρωμά του είναι εξαιρετικό! Τώρα, έχετε μια εικόνα για το: «πώς καθαρίζω βρύση από άλατα».

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΩ ΤΑ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΑΤΑ;

Πρόκειται ίσως για τα σημεία της κουζίνας όπου τα άλατα αφαιρούνται ευκολότερα. Αν λοιπόν αναρωτιέστε «Πώς να καθαρίσω τα πλακάκια της κουζίνας», απλώς ψεκάστε πάνω τους κάποιο προϊόν κατά των αλάτων, όπως το Viakal, και στη συνέχεια σκουπίστε με νωπό πανί.

Τελειώνοντας από το μπάνιο και την κουζίνα, σκουπίζουμε το πάτωμα και απολαμβάνουμε ένα πραγματικά καθαρό σπίτι, με άρωμα φρεσκάδας!