Όταν ένα πέρασμα αρκεί για καθαριότητα στο πάτωμα με υπέροχο άρωμα φρεσκάδας


Σπίτι
23/12/2020
Ποιος είναι ο «σύμμαχός» μας για ένα γρήγορο και εύκολο σφουγγάρισμα;

Η αλήθεια είναι πως για τις περισσότερες από εμάς, οι δουλειές του σπιτιού είναι μία εβδομαδιαία «αγγαρεία», που ιδανικά θα θέλαμε να την αποφύγουμε εντελώς, αφού μας στερεί «πολύτιμο» χρόνο που θα μπορούσαμε να τον διαθέσουμε στην προσωπική μας χαλάρωση, την οικογένειά μας και τις δραστηριότητες που απολαμβάνουμε. Ωστόσο, είναι βέβαιο πως όποια σύγχρονη γυναίκα και να ρωτήσουμε ποια από όλες τις δουλειές του σπιτιού την κουράζει περισσότερο, το σφουγγάρισμα θα είναι από τις επικρατέστερες απαντήσεις που θα λάβουμε.

Ο λόγος που το σφουγγάρισμα είναι με διαφορά από τις κουραστικότερες και πιο χρονοβόρες δουλειές του σπιτιού, δεν οφείλεται μόνο στο ατελείωτο... πέρα δώθε από δωμάτιο σε δωμάτιο, κουβαλώντας και αφήνοντας τον κουβά με τη σφουγγαρίστρα, αλλά το γεγονός πως όσο σχολαστικά και εάν καθαρίζουμε, πάντα θα υπάρχει μία υποψία βρωμιάς στο πάτωμα. Αυτό οφείλεται βέβαια στο σύστημα καθαριότητας που χρησιμοποιούμε, δηλαδή τη σφουγγαρίστρα, η οποία στην πραγματικότητα μεταφέρει τη βρωμιά από τη μία γωνία του σπιτιού στην άλλη.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως υπάρχει τρόπος για να γίνει η διαδικασία του σφουγγαρίσματος πιο εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε, είναι να ακολουθήσουμε τις συμβουλές που έχουμε συγκεντρώσει στο κείμενο που ακολουθεί και να εμπιστευτούμε τον κατάλληλο «σύμμαχο», ο οποίος με ένα μόνο πέρασμα, καθαρίζει και «πλημμυρίζει» το σπίτι με υπέροχο άρωμα φρεσκάδας!

Προετοιμάζουμε το πεδίο δράσης

Πριν πιάσουμε το κοντάρι και αρχίσουμε να σκουπίζουμε ή να σφουγγαρίζουμε το πάτωμα, είναι απαραίτητο να απομακρύνουμε τυχόν μικροαντικείμενα που βρίσκονται στον χώρο που θέλουμε να καθαρίσουμε. Το καλάθι με τα περιοδικά, οι μαξιλάρες, οι παντόφλες και το κρεβατάκι του σκύλου, θα μας «κόψουν τη φόρα» απότομα, οπότε καλό θα ήταν να τα μεταφέρουμε σε ένα άλλο δωμάτιο ή στο μπαλκόνι και να τα επανατοποθετήσουμε, όταν το πάτωμα θα έχει πλέον στεγνώσει.

Σκουπίζουμε καλά το δάπεδο

Το δεύτερο βήμα που χρειάζεται να ολοκληρώσουμε, πριν προχωρήσουμε στο σφουγγάρισμα των δαπέδων, είναι το σκούπισμα. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε ένα σύγχρονο σύστημα, όπως το Swiffer Σύστημα Καθαρισμού, το οποίο διαθέτει ειδικά πανάκια που, χάρη στην ηλεκτροστατική τους δράση και την πυκνή ύφανσή τους, μαγνητίζουν και παγιδεύουν τη σκόνη και τις τρίχες από το πάτωμα. Παράλληλα, η ειδικά περιστρεφόμενη κεφαλή Swiffer 360°, οδηγεί το πανάκι ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία, όπως κάτω από τον φούρνο, εκεί που μία παραδοσιακή σκούπα δεν φτάνει, κάνοντας το σκούπισμα αποτελεσματικό και πολύ πιο εύκολο.

Όταν ένα πέρασμα αρκεί για καθαριότητα στο πάτωμα με υπέροχο άρωμα φρεσκάδας 

Συναρμολογούμε τον «σύμμαχό» μας

Ακριβώς επειδή η σφουγγαρίστρα και ο κουβάς δεν διευκολύνουν, αλλά σαμποτάρουν την προσπάθειά μας για ένα αστραφτερό πάτωμα, μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με ένα πιο σύγχρονο και εύχρηστο σύστημα σφουγγαρίσματος, όπως είναι το Σύστημα Καθαρισμού Swiffer με Υγρά Πανάκια! Για να το χρησιμοποιήσουμε, θα συνδέσουμε τα δύο κοντάρια που περιέχει η συσκευασία, βάζοντας το ένα μέσα στο άλλο. Έπειτα, θα ξεδιπλώσουμε το υγρό πανάκι μέσα από το κουτί και θα το τοποθετήσουμε στην ορθογώνια βάση του Συστήματος Καθαρισμού. Αφού το τοποθετήσουμε στο κέντρο, θα διπλώσουμε τις άκρες του πανιού πάνω από τις άκρες του πλαστικού τμήματος του Swiffer και θα το σταθεροποιήσουμε πιέζοντας το πανάκι στις αντίστοιχες εγκοπές.

Σφουγγαρίζουμε απρόσκοπτα κάθε χώρο

Όταν ο εξοπλισμός μας είναι έτοιμος για να αναλάβει… δράση ενάντια στη βρωμιά, εμείς το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε, είναι απλώς να σύρουμε το Σύστημα Καθαρισμού στο πάτωμα. Χάρη στην μοναδική σύνθεση από ισχυρούς καθαριστικούς παράγοντες και την ανάγλυφη υφή που περιλαμβάνουν τα υγρά πανάκια, μπορούν και διαλύουν τη σκληρή, ξεραμένη βρωμιά, ενώ την εγκλωβίζουν βαθιά στο εσωτερικό του πανιού, αφήνοντας στο πέρασμά τους ένα υπέροχο άρωμα φρεσκάδας. Κι όμως, αρκεί μόνο ένα γρήγορο πέρασμα, για να λάμπει το πάτωμά μας από καθαριότητα!

Δεν μας ξεφεύγει κανένα σημείο

Ένα «μυστικό» για να είμαστε σίγουρες πως έχουμε σφουγγαρίσει κάθε σημείο του δαπέδου, είναι να σχηματίζουμε ένα μεγάλο «S» ή ένα «8» (οκτώ) σε κάθε μας πέρασμα. Εξίσου σημαντικό είναι να ξεκινάμε το σφουγγάρισμα από το εσωτερικό του κάθε χώρου πλησιάζοντας προς την πόρτα, για να μην χρειαστεί να περπατήσουμε πάνω από τα σημεία που καθαρίσαμε για να βγούμε από το δωμάτιο.

Όταν ένα πέρασμα αρκεί για καθαριότητα στο πάτωμα με υπέροχο άρωμα φρεσκάδας 

Εξαφανίζοντας τους επίμονους λεκέδες

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το πάτωμα είναι το σημείο του σπιτιού που συγκεντρώνει την περισσότερη βρωμιά και τα πιο επίμονα στίγματα. Για να αφαιρέσουμε τους δύσκολους λεκέδες, θα χρειαστεί να ανασηκώσουμε την κεφαλή του Συστήματος Καθαρισμού Swiffer και να τρίψουμε το σημείο του λεκέ με την ειδική πράσινη λωρίδα καθαρισμού. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ο λεκές θα είναι πια παρελθόν και το πάτωμα πεντακάθαρο.

Τέλος, όταν θα έχουμε πλέον τελειώσει με τα παραπάνω βήματα, το μόνο που μένει να κάνουμε, είναι να ανοίξουμε διάπλατα τα παράθυρα και τις πόρτες του σπιτιού, περιμένοντας το πάτωμα να στεγνώσει και απολαμβάνοντας λίγα λεπτά απόλυτης χαλάρωσης!