Πώς θα απομακρύνεις τα επίμονα άλατα στο μπάνιο με ένα ψέκασμα


Σπίτι
4/12/2020
Τα βήματα που θα κάνουν το μπάνιο μας να αστράφτει από καθαριότητα

Το τελευταίο διάστημα, το σπίτι μας έχει μετατραπεί στον δικό μας μικρόκοσμο, αφού είναι το μέρος στο οποίο περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε γίνει ακόμη πιο σχολαστικοί με την καθαριότητά του, ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε καθημερινά σε αυτό, ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον.

Παρόλα αυτά, όσο επιμελείς και αν είμαστε, υπάρχουν κάποια σημεία του σπιτιού στα οποία οφείλουμε να εστιάζουμε περισσότερο την προσοχή μας και ένα από αυτά είναι το μπάνιο μας. Ακριβώς επειδή αποτελεί έναν κοινόχρηστο χώρο που χρησιμοποιείται συχνά από όλα τα μέλη της οικογένειας, συγκεντρώνει πιο εύκολα βρομιές και φυσικά, άλατα.

Ειδικότερα την παρούσα περίοδο που η υγιεινή βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, είναι σημαντικό να ανακαλύψουμε τους τρόπους και τους ισχυρούς «συμμάχους» που θα μας βοηθούν να απομακρύνουμε εύκολα και γρήγορα τα άλατα που συσσωρεύονται στο μπάνιο μας, κάνοντας κάθε επιφάνειά του να «αστράφτει» από καθαριότητα. Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει τα βήματα που αξίζει να ακολουθούμε στο εξής, όσον αφορά την καθαριότητα του μπάνιου μας, αλλά και την προσθήκη εκείνη που με ένα μόνο ψέκασμα, αφαιρεί ακόμη και τα πιο επίμονα υπολείμματα.

Απομακρύνουμε όλα τα αντικείμενα από το μπάνιο

Για να εξασφαλίσουμε ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό καθάρισμα του μπάνιου, το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνουμε είναι να απομακρύνουμε όλα τα αντικείμενα που υπάρχουν σε αυτό, όπως τις πετσέτες, το καλάθι τον απορριμμάτων, το πιγκάλ, τα προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια του λουτρού, τα καλλυντικά και τις κρέμες από το ράφι του καθρέφτη. Όσο πιο ελεύθερος είναι ο χώρος, τόσο πιο εύκολο θα είναι να καθαρίσουμε ακόμη και τα πιο δυσπρόσιτα σημεία.

Κάνουμε ένα γρήγορο σκούπισμα και ξεσκόνισμα

Πριν εφαρμόσουμε κάποιο καθαριστικό και αρχίσουμε να βρέχουμε κάθε επιφάνεια με την ντουζιέρα, καλό είναι να κάνουμε ένα γρήγορο ξεσκόνισμα και ένα καλό σκούπισμα, απομακρύνοντας την πολλή σκόνη και τις τρίχες που υπάρχουν στο μπάνιο. Με αυτόν τον τρόπο, θα είμαστε σίγουρες πως ενώ θα καθαρίζουμε, η βρομιά δεν θα μεταφέρεται από το ένα σημείο του μπάνιου στο άλλο.

 Πώς θα απομακρύνεις τα επίμονα άλατα στο μπάνιο με ένα ψέκασμα

Εφαρμόζουμε στις επιφάνειες τον 3 σε 1 «σύμμαχό» μας

Μόλις ολοκληρώσουμε τα παραπάνω βήματα, έρχεται η ώρα για τα... μεγάλα μέσα, δηλαδή για την εφαρμογή του VIAKAL spray Μπάνιου με δράση 3 σε 1 κατά των αλάτων, το οποίο χάρη στην ισχυρή του σύνθεση δρα σε βάθος, αφαιρώντας έως και το 100% των πιο επίμονων αλάτων και των υπολειμμάτων που συσσωρεύονται από τα σαπούνια που χρησιμοποιούμε. Το καλύτερο όμως δεν είναι αυτό, αλλά το ότι είναι τόσο αποτελεσματικό, που εμποδίζει την επανεμφάνιση των στιγμάτων που δημιουργεί το νερό, χαρίζοντας στις επιφάνειες του μπάνιου μας λάμψη μεγάλης διάρκειας. Εφόσον η φόρμουλα που περιλαμβάνει είναι κατάλληλη για κάθε επιφάνεια, λοιπόν, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε εμείς, είναι να ψεκάσουμε κάθε σημείο, από τη βρύση μέχρι τα πλακάκια, και έπειτα, να περιμένουμε λίγα λεπτά για να δράσει.

Σκουπίζουμε με ένα σφουγγάρι ή ένα πανί κάθε επιφάνεια

Μπορεί η χρήση του VIAKAL spray Μπάνιου με δράση 3 σε 1 κατά των αλάτων να μην απαιτεί να τρίψουμε τις επιφάνειες του μπάνιου για να απομακρύνουμε τα άλατα ή τη βρομιά, ωστόσο, για να έχουμε ένα απόλυτα καθαρό αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να κάνουμε ένα καλό πέρασμα με ένα σφουγγάρι ή ένα βρεγμένο πανί. Φοράμε, λοιπόν, τα γάντια μας και περνάμε το σφουγγάρι πάνω από κάθε επιφάνεια, επιμένοντας λίγο περισσότερο στα δύσκολα σημεία, όπως είναι οι βρύσες, το «τηλέφωνο» του ντους, τα ράφια του λουτρού, οι θήκες που βρίσκονται πάνω από τον νιπτήρα και το εσωτερικό από το καπάκι που καλύπτει τη λεκάνη.

Πώς θα απομακρύνεις τα επίμονα άλατα στο μπάνιο με ένα ψέκασμα 

Ξεπλένουμε τις επιφάνειες χρησιμοποιώντας το «τηλέφωνο» του ντους

Όταν τελειώσουμε με το τρίψιμο, μπορούμε πλέον να ξεπλύνουμε το μπάνιο μας χρησιμοποιώντας το «τηλέφωνο» του ντους και προσπαθώντας να είμαστε φειδωλές, ώστε να μην καταναλώσουμε περισσότερο νερό από αυτό που όντως χρειαζόμαστε. Στη συνέχεια, δεν ξεχνάμε να περάσουμε και τον καθρέφτη με ένα καθαριστικό τζαμιών, απομακρύνοντας τις πιτσιλιές, τα στίγματα και τους λεκέδες που υπάρχουν στην επιφάνειά του.

Κλείνουμε τον καθαρισμό με ένα καλό σφουγγάρισμα

Το τελευταίο βήμα για να ολοκληρώσουμε τον καθαρισμό του μπάνιου μας, είναι να σφουγγαρίσουμε καλά το πάτωμα, μαζεύοντας το νερό που έπεσε όσο το ξεπλέναμε και κάνοντας τα πλακάκια μας να «ακτινοβολούν» από καθαριότητα. Έπειτα, αφού καθαρίσουμε με ένα πανί ή λίγο χαρτί κουζίνας τα αντικείμενα που υπήρχαν στο μπάνιο μας, τα επανατοποθετούμε στην αρχική τους θέση.

Πώς θα απομακρύνεις τα επίμονα άλατα στο μπάνιο με ένα ψέκασμα 

Κλείνοντας, έχει σημασία να θυμόμαστε πως όσο πιο συνεπείς είμαστε με τον καθαρισμό του μπάνιου μας, τόσο πιο εύκολη και γρήγορη θα είναι κάθε φορά η διαδικασία του καθαρισμού. Σε κάθε περίπτωση, το VIAKAL spray Μπάνιου με δράση 3 σε 1 κατά των αλάτων είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να «σέβεται» τις επιφάνειες του μπάνιου μας, οπότε μπορούμε να το χρησιμοποιούμε ακόμη και σε καθημερινή βάση.