6 συμβουλές για να μιλήσετε στην κόρη σας για την περίοδο

6 συμβουλές για να μιλήσετε στην κόρη σας για την περίοδο

0
Η κόρη σας μπορεί να νιώθει άβολα με τη λέξη «περίοδος», όμως όλα τα κορίτσια στην προεφηβική ηλικία θέλουν να μάθουν περί τίνος πρόκειται.

Στη συνέχεια θα βρείτε μερικές δοκιμασμένες συμβουλές για να τη βοηθήσετε να κατανοήσει πώς λειτουργεί ο εμμηνορροϊκός κύκλος.

Μην το κάνετε με τη μία

Αν της αναφέρετε απλά ένα σωρό στοιχεία και άγνωστους όρους μπορεί να την τρομάξετε, επομένως είναι προτιμότερο να θίξετε το θέμα σταδιακά κατά τη διάρκεια διαφόρων συζητήσεων. Μετά την πρώτη κουβέντα θα έχει σίγουρα απορίες όπως «Θα πονάω;» και «Είναι φυσιολογικό που δεν μου έχει έρθει ακόμα;», γι' αυτό αναφέρετε ξανά το θέμα μετά από κάποιον καιρό σε περίπτωση που θέλει να ρωτήσει κάτι και κρατήστε ανοιχτή τη μεταξύ σας επικοινωνία.

Η αμηχανία είναι φυσιολογική αντίδραση

Μπορεί να νιώσει ντροπή, αηδία ή θυμό μόλις ξεκινήσετε να εξηγείτε το θέμα της περιόδου. Μπορεί ακόμη να σας διακόψει και να σηκωθεί να φύγει. Η εφηβεία είναι μια περίπλοκη περίοδος που συνοδεύεται από συναισθηματικές διακυμάνσεις, ιδιαίτερα με όλες αυτές τις ορμόνες που κατακλύζουν τον οργανισμό της μικρής, γι' αυτό μην πάρετε προσωπικά τυχόν αρνητική αντίδραση. Απλά πείτε της ότι θα είστε δίπλα της για να το συζητήσετε, όταν είναι έτοιμη.

Καταρρίψτε τους μύθους

Οι διάφοροι μύθοι που μπορεί να ακούσει από φίλες και συμμαθήτριες μπορεί να οδηγήσουν σε παραπληροφόρηση και σύγχυση. Μπορεί να έχει ακούσει διάφορες ανακρίβειες, όπως για παράδειγμα ότι τα κορίτσια δεν μπορούν να αθλούνται ή να λούζουν τα μαλλιά τους όταν έχουν περίοδο, ότι το αίμα της περιόδου διαφέρει από το «κανονικό» και ότι όλοι οι έμμηνοι κύκλοι διαρκούν ακριβώς 28 ημέρες. Όλα αυτά βέβαια δεν ευσταθούν και είναι σημαντικό να της δώσετε ακριβή και αξιόπιστα στοιχεία που θα την κάνουν να νιώσει σιγουριά και όχι φόβο. Διευκρινίστε της ότι η περίοδος διαφέρει σημαντικά από γυναίκα σε γυναίκα όσον αφορά τα συμπτώματα, την ηλικία κατά την οποία ξεκινά, τη διάρκεια και τη ροή.

Προετοιμάστε την κατάλληλα

Ετοιμάστε ένα πακέτο με ένα κουτί σερβιέτες Always Ultra και ίσως μια αλλαξιά εσώρουχα.  Διατηρήστε το σε σημείο που να το έχει εύκαιρο, όπως στο ντουλάπι του μπάνιου και ενημερώστε την ότι βρίσκεται εκεί για να συνηθίσει στην ιδέα. Μια εξίσου καλή ιδέα είναι να έχει ένα μικρότερο πακέτο στη σχολική της τσάντα, έτσι ώστε να είναι έτοιμη όταν ξεκινήσει η πρώτη της περίοδος. Αν είναι προετοιμασμένη, θα έχει λιγότερο άγχος για την περίοδο. Βοηθήστε την να βρει ακριβώς τα κατάλληλα προϊόντα Always που ταιριάζουν στον τρόπο ζωής και τον κύκλο της εδώ.

Αν η ιδέα της περιόδου προκαλεί σύγχυση και αμηχανία στην κόρη σας, καλό είναι να της θυμίσετε πως όλες οι γυναίκες - ανάμεσα τους και εσείς - βρίσκονται στην ίδια θέση.  Μην δώσετε έκταση σε αρνητικά συμβάντα και μοιραστείτε μαζί της τις δικές σας εμπειρίες και παρατηρήσεις. Παραδείγματος χάρη, πώς αντιμετωπίσατε την περίοδό σας όταν ξεκίνησε απρόοπτα, ή το γεγονός πως η θεία της είναι κάπως κακόκεφη ορισμένες μέρες του μήνα. Θα νιώσει κάπως πιο ώριμη μόλις συνειδητοποιήσει ότι η περίοδος είναι απλά κομμάτι του να είσαι γυναίκα.

Ενημερώστε την για ό, τι χρειάζεται να ξέρει

Η ενημέρωση πάνω σε διάφορα ζητήματα που πρέπει να έχει υπόψη της μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα ωφέλιμη για ένα κορίτσι που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη την περίοδό της. Παραδείγματος χάρη, είναι καλό να γνωρίζει ότι μπορεί να αθληθεί κατά τη διάρκεια της περιόδου, χωρίς κανένα πρόβλημα, ότι μπορεί να χρησιμοποιεί διαφορετικούς τύπους σερβιέτας ανάλογα με τη ροή της και ότι υπάρχουν διαφορετικές σερβιέτες για τον ύπνο, όπως οι Always Secure Night, ειδικά σχεδιασμένες για μέγιστη προστασία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επιπλέον διαθέτουν πυρήνα που κλειδώνει το υγρό για λιγότερες διαρροές και απορροφητική δράση που διαρκεί έως και 10 ώρες, έτσι ώστε να κοιμάται ξένοιαστα όλη τη νύχτα. Όταν είναι έτοιμη, εξηγήστε της λεπτομερώς όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα τη βοηθήσουν να είναι σωστά προετοιμασμένη.

0
e3fd1d7f-35af-3a2a-93f6-8cdc70c948041781093693580598808
ΚΟΥΠΟΝΙ
€ 1.00
Always Platinum

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

Πιστεύουμε ότι θα σου αρέσει

Συγκατάθεση στη χρήση cookies