Όλα όσα θέλεις να ξέρεις πριν την πρώτη σου περίοδο


Ευ Ζην
31/08/2020
Λύνουμε όλες τις απορίες για την πρώτη σου περίοδο, ώστε να είσαι προετοιμασμένη!

Τι να κάνω όταν έχω περίοδο;

Πρώτα από όλα, συγχαρητήρια! Η πρώτη φορά που έχεις περίοδο είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξή σου!

Τι πρέπει να κάνεις όταν έχεις περίοδο; Συγκεντρώσαμε όλες τις πληροφορίες εδώ! Τι να περιμένεις, πώς να προετοιμαστείς και πώς να αντιμετωπίσεις την κατάσταση για να ξέρεις ακριβώς τι να κάνεις όταν έχεις την πρώτη σου περίοδο.

 

Τι πρέπει να κάνω όταν έχω περίοδο;

Όταν σου έρθει περίοδος για πρώτη φορά, φρόντισε να ενημερώσεις τη μητέρα σου ή έναν ενήλικα που εμπιστεύεσαι. (Κανείς δεν θα ξέρει ότι σου ήρθε περίοδος αν δεν τους το πεις!) Στη συνέχεια, μια καλή ιδέα είναι να φορέσεις σερβιέτα για να προστατέψεις το εσώρουχο και τα ρούχα σου από το αίμα της περιόδου.

Να πώς θα τη χρησιμοποιήσεις:

 

  • Αρχικά, ξετύλιξέ την από τη συσκευασία της.
  • Έπειτα, ξεκόλλησε την αυτοκόλλητη ταινία από την πίσω πλευρά της σερβιέτας. Αν η σερβιέτα σου έχει φτερά, ξεκόλλησε και την αυτοκόλλητη ταινία από τα φτερά.
  • Στη συνέχεια, πίεσε την πλευρά που κολλάει στην εσωτερική πλευρά του εσωρούχου σου. Αν η σερβιέτα σου έχει φτερά, δίπλωσέ τα κάτω από τα πλαϊνά του εσωρούχου σου για να κολλήσουν στην εξωτερική πλευρά του.

 

Όταν χρειάζεται να αλλάξεις σερβιέτα, αφαίρεσε αυτή που φοράς από το εσώρουχό σου, τύλιξέ την και πέταξέ τη στο καλάθι των αχρήστων του μπάνιου. Ποτέ μην την πετάς στη λεκάνη της τουαλέτας! Μην ξεχάσεις να πλύνεις τα χέρια σου όταν τελειώσεις.

Ζήτησε από τη μητέρα ή την αδερφή σου να σου δώσουν μια σερβιέτα. Το πιθανότερο είναι ότι θα έχουν διαθέσιμες. Διαφορετικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις χαρτί υγείας μέχρι να αγοράσεις σερβιέτες. Τύλιξε αρκετή ποσότητα χαρτιού υγείας και τοποθέτησέ το στο εσώρουχό σου, στη θέση που θα έβαζες τη σερβιέτα. Φρόντισε όμως να αγοράσεις σερβιέτες σύντομα! Το χαρτί υγείας δεν είναι τόσο απορροφητικό όσο εκείνες! Αυτή είναι μια καλή πρόχειρη λύση αν σου έρθει ξαφνικά περίοδος στο σχολείο ή στην κατασκήνωση.

Είναι καλή ιδέα να σημειώσεις σε ένα ημερολόγιο πότε είχες την πρώτη σου περίοδο για να ξέρεις πότε περίπου να περιμένεις την επόμενη. Όταν η περίοδός σου αρχίσει να είναι τακτική, θα έρχεται κάθε 28 μέρες περίπου. Όταν αρχίσεις να έχεις περίοδο, θα είναι μάλλον ακανόνιστη, δηλαδή δεν θα έχεις έναν τακτικό κύκλο 28 ημερών. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ο κύκλος της περιόδου σου θα γίνει τακτικός όταν το σώμα σου συνηθίσει όλο αυτό το θέμα της περιόδου. Χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί στις καινούριες ορμόνες που κυκλοφορούν μέσα σε αυτό!

 

Πώς μπορώ να προετοιμαστώ για την πρώτη περίοδό μου;

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να ξέρεις ακριβώς πότε θα έρθει η πρώτη περίοδος. Έτσι, την πρώτη φορά σίγουρα θα εκπλαγείς λίγο. Αλλά μπορείς να προετοιμαστείς γι’ αυτήν την έκπληξη! Φρόντισε να έχεις προμηθευτεί ένα πακέτο σερβιέτες για να είσαι έτοιμη για τη μεγάλη μέρα!

Οι Always Platinum είναι μία εξαιρετική επιλογή. Χαρίζουν έξτρα προστασία χάρη στα προστατευτικά πλαϊνά και τον υπεραπορροφητικό πυρήνα. Επίσης,  προσφέρουν έξτρα απαλότητα χάρη στα φτερά που είναι απαλά σαν μετάξι!

Τώρα που ξέρεις τι να κάνεις όταν έχεις περίοδο, μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτή τη συναρπαστική καινούρια εξέλιξη στη ζωή σου με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι!