Πώς θα αισθάνεσαι άνεση και αυτοπεποίθηση κάθε μέρα


Ευ Ζην
3/03/2021

Άνεση και αυτοπεποίθηση. Δύο λέξεις που ακούς και διαβάζεις συχνά και στις οποίες, ωστόσο, δεν δίνεις πιθανότατα την απαραίτητη σημασία. Η αλήθεια είναι πως το να νιώθεις άνετη με το σώμα και τον ίδιο σου τον εαυτό και να πιστεύεις σε εσένα και τις δυνατότητές σου, συνιστούν βασικά «συστατικά» για μία καλύτερη καθημερινότητα και μεταξύ άλλων, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση της προσωπικής και σε πολλές περιπτώσεις, της επαγγελματικής επιτυχίας. Ενδεχομένως όμως, όσο και αν αναγνωρίζεις και αντιλαμβάνεσαι την ουσία των δύο αυτών λέξεων, δεν γνωρίζεις με ποιον τρόπο μπορείς να αισθανθείς περισσότερη άνεση και αυτοπεποίθηση σε καθημερινή βάση.

Τα νέα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι θετικά. Διότι προκειμένου να κάνεις την άνεση και την αυτοπεποίθηση καθημερινές υποθέσεις, θα χρειαστεί να κάνεις απλώς μερικές μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να τις ανακαλύψεις!

Δοκίμασε να υιοθετήσεις χόμπι που σε ενδυναμώνουν

Από τον χορό στον διαλογισμό και από την ανάγνωση βιβλίων στην παρακολούθηση σεμιναρίων και την ενίσχυση των γνώσεών σου. Οτιδήποτε σε κάνει να αισθάνεσαι πιο σίγουρη για τον εαυτό σου και σε ενδυναμώνει σωματικά αλλά κυρίως πνευματικά, αξίζει μία θέση στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Ακόμη και στη νέα πραγματικότητα που βιώνουμε, το διαδίκτυο και οι σύγχρονες εφαρμογές, σου δίνουν τη δυνατότητα να ξεκινήσεις ένα νέο χόμπι και να αρχίσεις να ασχολείσαι με κάτι που σε τονώνει, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Δέκα λεπτά σε καθημερινή βάση αρκούν για να δεις σύντομα διαφορά στην αυτοπεποίθησή σου.

Πώς θα αισθάνεσαι άνεση και αυτοπεποίθηση κάθε μέρα

Άρχισε να μιλάς με περισσότερη σιγουριά

Οι λέξεις που χρησιμοποιείς κατά τη διάρκεια των συνομιλιών σου με τους γύρω σου, αποκαλύπτουν πολλά για το πώς αισθάνεσαι για εσένα. Έτσι, φράσεις όπως, «νομίζω ότι…», «δεν είμαι σίγουρη για αυτό…», «φοβάμαι πως…», «δεν ξέρω…», φανερώνουν ότι ενδεχομένως δεν είσαι τόσο άνετη ή δεν έχεις τόση αυτοπεποίθηση, όση θα ήθελες να είχες. Ακόμη και αν έχεις πολλές αυτο-αμφιβολίες, είναι σημαντικό να αρχίσεις να μιλάς με έναν πιο σίγουρο τόνο στη φωνή σου, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα λέξεις και φράσεις που βγάζουν στην επιφάνεια τη δυναμική πλευρά του εαυτού σου. Σύντομα, θα δεις ότι μέσα από αυτές τις καθημερινές «ασκήσεις», θα καταφέρεις να τονώσεις πραγματικά την αυτοπεποίθησή σου.

Προσπάθησε να κάνεις ένα «δώρο» φροντίδας στον εαυτό σου κάθε μέρα

Για να αισθάνεσαι όμορφα με τον εαυτό σου κάθε μέρα, είναι σημαντικό να δημιουργήσεις τις συνθήκες που θα σε βοηθήσουν να το καταφέρεις. Με άλλα λόγια, εντάσσοντας στην καθημερινότητά σου μικρές «ιεροτελεστίες» περιποίησης και φροντίδας, όχι μόνο θα κάνεις μικρά «δώρα» ομορφιάς στον εαυτό σου, αλλά θα δίνεις και μεγαλύτερη ώθηση στην αυτοπεποίθησή σου. Διότι όσο πιο καλά νιώθεις με τον εαυτό σου, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αποκτάς και τόσο πιο άνετα αισθάνεσαι με εσένα. Ειδικότερα τις ημέρες που έχεις περίοδο και ενδεχομένως δεν νιώθεις τόσο άνετη, όσο θα ήθελες να είσαι, είναι σημαντικό να επενδύσεις σε προϊόντα προσωπικής υγιεινής που καλύπτουν τις μοναδικές ανάγκες σου, όπως οι νέες σερβιέτες Always Ultra Secure Night που είναι ειδικά σχεδιασμένες για τις βραδινές ώρες και οι Always Platinum Super, που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετη και σίγουρη σε κάθε σου βήμα και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Χάρη στις μοναδικές τεχνολογίες τους, σου παρέχουν προστασία από τις διαρροές, για να μπορείς να απολαμβάνεις ξέγνοιαστη την κάθε σου στιγμή και να έχεις την άνεση και συνεπώς, την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι.

Πώς θα αισθάνεσαι άνεση και αυτοπεποίθηση κάθε μέρα

Κάθε πρωί θέσε έναν μικρό στόχο για εσένα

Η αλήθεια είναι πως η νέα μας καθημερινότητα, τείνει να είναι σε σημαντικό βαθμό μονότονη και περιορισμένη, σε ό,τι αφορά στις επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας. Η μία ημέρα διαδέχεται την άλλη, χωρίς να συμβαίνει συνήθως κάτι διαφορετικό ή σημαντικό. Ωστόσο, εάν έθετες στον εαυτό σου μία μικρή πρόκληση κάθε πρωί, ξαφνικά η κάθε ημέρα θα αποκτούσε αυτόματα μεγαλύτερη αξία και εσύ, σε βάθος χρόνου, θα διαμόρφωνες μία ακόμα πιο δυνατή και ουσιαστική σχέση με τον εαυτό σου. Άλλωστε, μην ξεχνάς πως οι μεγάλες αλλαγές στη ζωή, δεν επιτυγχάνονται από τη μία ημέρα στην άλλη, αλλά τολμώντας ένα μικρό βήμα κάθε φορά. Όσους περισσότερους στόχους εκπληρώσεις, τόσο πιο κοντά θα φτάσεις στη γυναίκα που ονειρεύεσαι να γίνεις, σε αυτή τη γυναίκα που αισθάνεται κάθε μέρα περισσότερη άνεση και αυτοπεποίθηση.

Ξεπέρασε τον φόβο σου για να μπορέσεις να πας παρακάτω

Εάν το καλοσκεφτείς, το μόνο πράγμα που σε εμποδίζει από το να κατακτήσεις τα όνειρά σου και συνεπώς, να αποκτήσεις μία καλύτερη σχέση με τον εαυτό σου, είναι η πιθανότητα του λάθους ή της αποτυχίας. Κάποια στραβοπατήματα ή εμπόδια που σε έκαναν να «κόψεις» απότομα ταχύτητα στο παρελθόν, είναι εκείνα που σήμερα σε κρατούν πίσω και δεν σε αφήνουν να διεκδικήσεις με σθένος, όσα σου αξίζουν ή όσα επιθυμείς. Ωστόσο, εάν ξεπεράσεις για λίγο αυτόν τον φόβο, αλλά και τις αμφιβολίες που έχεις για τον εαυτό σου, θα κάνεις ένα μεγάλο βήμα για την εκπλήρωση όσων ονειρεύεσαι. Να θυμάσαι πως ακόμη και αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως επιθυμείς, κανείς δεν σε εμποδίζει από το να συνεχίσεις να προσπαθείς και μέσω της προσπάθειας, να γίνεσαι κάθε φορά καλύτερη και να τονώνεις την αυτοπεποίθησή σου.

Πώς θα αισθάνεσαι άνεση και αυτοπεποίθηση κάθε μέρα

Τέλος, να θυμάσαι πως η σχέση που έχεις με τον εαυτό σου, είναι εκείνη που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και την επαφή σου με τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν. Συνεπώς, όσο πιο όμορφα αισθάνεσαι με εσένα, τόσο πιο υγιείς και δυνατές θα είναι και οι σχέσεις που θα δημιουργείς με τους γύρω σου!