Γαλατόπιτα με φράουλες - Kitchen FAIRY Tales by Giorgos Tsoulis


#tsoulotip: Tip 1: Μπορείτε αντί για φράουλες να βάλετε κεράσια χωρίς το κουκούτσι τους όμως
ΥΛΙΚΑ
2 lt γάλα πλήρες
170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 μέτρια αυγά
60γρ. βούτυρο, παγωμένο
1 κ.σ. βανίλια εκχύλισμα
200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και τέλος το βούτυρο.
- Με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε συνεχώς όλα τα υλικά για 4-5 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσέχουμε να μην κολλήσει.
- Μόλις είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τα αυγά ένα-ένα, περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός.
- Βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 35-25 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα της γαλατόπιτας μέσα με τη βοήθεια μίας μαρίζ.
- Έπειτα τοποθετούμε στην επιφάνεια της γαλατόπιτας ομοιόμορφα τις φράουλες, βάζοντας την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και μπήγοντάς τες ελαφρώς.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η γαλατόπιτα.
- Μόλις είναι έτοιμη, την αφαιρούμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά.
- Τέλος κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

