Πώς θα κάνεις το πλύσιμο των ρούχων φιλικό προς το περιβάλλον


Σπίτι
5/05/2021

Με την επιστημονική κοινότητα να κρούει πλέον τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, μπορείς εύκολα να κατανοήσεις γιατί η προστασία του περιβάλλοντος έχει αναδειχθεί σε μία υπόθεση που σε αφορά. Η υιοθέτηση ενός τρόπου ζωής που είναι πιο φιλικός προς το περιβάλλον έχει γίνει ο «κανόνας» για την καθημερινότητά μας το 2021. Για να μπορέσεις, λοιπόν, να θέσεις τις βάσεις για ένα βιώσιμο μέλλον για εσένα, την οικογένειά σου και τον πλανήτη, καλείσαι να περιορίσεις το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα, δηλαδή τις επιπτώσεις που οι καθημερινές σου πράξεις έχουν στο περιβάλλον. Πώς μπορείς να τα καταφέρεις; Μέσα από μικρές πράξεις στο σπίτι, μέσα από απλές αλλαγές οι οποίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά για τη Γη, όπως το πλύσιμο των ρούχων!

Συμβουλές για να κάνεις το πλύσιμο των ρούχων πιο φιλικό προς το περιβάλλον

Αν θέλεις να κάνεις, λοιπόν, το πλύσιμο των ρούχων σου πιο φιλικό προς το περιβάλλον και την καθημερινότητά σου πιο eco friendly, συνέχισε να διαβάζεις. Παρακάτω θα ανακαλύψεις τα tips που θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις.

1. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία πλυσίματος των ρούχων

Η αλήθεια είναι πως σε ό,τι αφορά στο πλύσιμο των ρούχων, πιθανότατα συνηθίζεις να πλένεις σε πιο υψηλές θερμοκρασίες, θεωρώντας πως έτσι θα έχεις ακόμη πιο καθαρά ρούχα. Με την τεχνολογία να έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ στις μέρες μας, ωστόσο, σήμερα μπορείς να βρεις απορρυπαντικά ρούχων, που διασφαλίζουν άψογη καθαριότητα, ακόμη και στους 30°C. Πώς το να χαμηλώσουμε τη θερμοκρασία πλυσίματος των ρούχων, θα μας βοηθήσει να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος; Έως και το 60% του αποτυπώματος άνθρακα σε κάθε πλύση ρούχων, προέρχεται από τη θερμοκρασία πλύσης. Κάθε φορά που χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 30°C, λοιπόν, και με τη βοήθεια ενός εξελιγμένου απορρυπαντικού που έχει σχεδιαστεί για εξαιρετική απόδοση σε χαμηλές θερμοκρασίες, όπως είναι οι κάψουλες πλυντηρίου Ariel Allin1 PODS*, έχουμε τέλεια καθαριότητα, με 35% λιγότερη ενέργεια. Ίση με όση χρειάζεται, δηλαδή, για να φορτίσουμε το κινητό μας για έναν ολόκληρο χρόνο. Με λίγα λόγια, σε ό,τι αφορά στο περιβάλλον, κάθε βαθμός μετράει!

2. Γεμίζουμε τον κάδο του πλυντηρίου

Προκειμένου να κάνουμε πιο φιλικό προς το περιβάλλον τον τρόπο που πλένουμε τα ρούχα μας, καλό είναι την επόμενη φορά που θα βάλουμε πλυντήριο, να προσπαθήσουμε να γεμίσουμε τον κάδο της συσκευής. Κάποιοι πιστεύουν λανθασμένα πως αυτό μπορεί να επηρεάσει την καθαριότητα των ρούχων. Ωστόσο, αν χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα απορρυπαντικά ρούχων, ένα τόσο απλό ζήτημα, δεν μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα. Άλλωστε, το πλυντήριο ρούχων καταναλώνει την ίδια ενέργεια και την ίδια ποσότητα νερού, τόσο αν ο κάδος του είναι γεμάτος, όσο αν έχει μόνο λίγα ρούχα μέσα. Γιατί να μην έχουμε, λοιπόν, περισσότερα καθαρά ρούχα σε μία πλύση;

3. Μελετάμε τις οδηγίες για το πλύσιμο των ρούχων

Εξίσου σημαντικό σε ό,τι αφορά στο αποτελεσματικό και σωστό πλύσιμο των ρούχων, εκτός από το να χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία πλυσίματος, είναι το να προσπαθούμε να μελετάμε τις οδηγίες πλυσίματος των ρούχων. Τα σύμβολα στις ετικέτες του κάθε ρούχου, μπορούν να μας βοηθήσουν να επιλέξουμε τον τρόπο με τον οποίο θα προσφέρουμε άμεσα σε αυτό την απαραίτητη καθαριότητα, μεριμνώντας παράλληλα για την καλύτερη φροντίδα του. Σε κάποιες περιπτώσεις δε, κάποια ρούχα είναι καλύτερο να πλένονται στο χέρι, μία αναμφίβολα πιο eco-friendly επιλογή για το πλύσιμο των ρούχων. Πλένουμε, λοιπόν, τα ρούχα στους 30°C με τις κάψουλες πλυντηρίου Ariel και επιλέγουμε ένα απορρυπαντικό σε σκόνη, όπως το Ariel Λευκά & Χρωματιστά Απορρυπαντικό σε Σκόνη, για τα ρούχα που ενδείκνυνται για πλύσιμο στο χέρι.

Πώς θα κάνεις το πλύσιμο των ρούχων φιλικό προς το περιβάλλον

4. Φροντίζουμε για το πλύσιμο του πλυντηρίου

Για να έχουμε τα καθαρά αποτέλεσμα που θέλουμε και την ίδια ώρα να είμαστε σε θέση να περιορίζουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα κατά το πλύσιμο των ρούχων, θα χρειαστεί να μεριμνήσουμε και για το πλύσιμο του πλυντηρίου. Πράγματι, σε ό,τι αφορά στο σωστό πλύσιμο ρούχων, το πλύσιμο του πλυντηρίου κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό. Διότι όταν το πλυντήριο είναι πραγματικά καθαρό και δεν υπάρχουν συσσωρευμένα άλατα και υπολείμματα σχεδόν σε κάθε του σημείο, τότε μπορεί να λειτουργεί καλύτερα και να προσφέρει στα ρούχα μας την καθαριότητα που θέλουμε σε περισσότερες πλύσεις. Με αυτόν τον τρόπο το πλύσιμο του πλυντηρίου ρούχων, μπορεί να αποτελέσει έμμεσα μία μικρή πράξη στο σπίτι, που θα μας βοηθήσει να συμβάλλουμε και εμείς με τον τρόπο μας στην προστασία του πλανήτη.

5. Γυρίζουμε τα ρούχα από μέσα προς τα έξω

Τελευταία και πραγματικά απλή συμβουλή για το πλύσιμο των ρούχων, η οποία μπορεί να μας προσφέρει την επιπλέον καθαριότητα που θέλουμε και την ίδια ώρα, να μας βοηθήσει να κάνουμε πιο οικολογική την καθημερινότητα στο σπίτι. Επιλέγοντας να βάζουμε τα ρούχα στο πλυντήριο από μέσα προς τα έξω, παρατείνουμε ουσιαστικά τη διάρκεια ζωής των ρούχων, περιορίζοντας τον αντίκτυπο των συχνών πλύσεων στην εξωτερική τους όψη. Ταυτόχρονα όμως, εκτός από το να περιορίζουμε τη φθορά τους, προσφέρουμε σε αυτά ακόμη περισσότερη καθαριότητα, απομακρύνοντας πιο εύκολα τους λεκέδες και τις μυρωδιές από το εσωτερικό τους, που έρχεται άμεσα σε επαφή με το σώμα.

Πώς θα κάνεις το πλύσιμο των ρούχων φιλικό προς το περιβάλλον

Από το να χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία πλυσίματος των ρούχων στους 30°C, στο να αρχίσουμε να δίνουμε προσοχή στις οδηγίες πλυσίματος των ρούχων και από το πλύσιμο του πλυντηρίου, στο γέμισμα του κάδου. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις καθημερινές, μικρές πράξεις οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να κάνουμε στο εξής το πλύσιμο των ρούχων μας πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Στην περίπτωση δε που θέλουμε να κάνουμε το σπίτι μας ακόμη πιο eco-friendly, τότε καλό είναι να αρχίσουμε την έρευνα αγοράς μας για ένα «πράσινο» πλυντήριο ρούχων που καταναλώνει λιγότερη ενεργεία και να προτιμούμε το  φυσικό στέγνωμα από τα στεγνωτήρια ρούχων. Το σίγουρο είναι πως με το Ariel, μπορούμε να έχουμε ρούχα καθαρά και την ίδια ώρα, να περιορίζουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, σε κάθε πλύση.

ιαθέτουν δύο φορές περισσότερη καθαριστική δύναμη σε σχέση με το 1ο σε πωλήσεις υγρό απορρυπαντικό