Φρουτοσαλάτα που θα λατρέψουν τα παιδιά


Σπίτι
4/10/2018
Δεν χρειάζεται να κυνηγάτε τα παιδιά για να φάνε φρούτα. Φτιάξτε μία νόστιμη και θελκτική στο μάτι φρουτοσαλάτα και να είστε σίγουρες ότι θα σας την ζητάνε μόνα τους!

Κόψτε σε τετράγωνα όποια φρούτα έχετε την εκάστοτε στιγμή στο ψυγείο σας. Αυτήν την εποχή μπορείτε να βάλετε καρπούζι, πεπόνι, νεκταρίνι, μήλο, αχλάδι, βερίκοκο, μπανάνα, ροδάκινο, πορτοκάλι, μάνγκο, ανανά, αλλά καλύτερα αποφύγετε να βάλετε κεράσια. Τα χρώματα των φρούτων από μόνα τους είναι ένας τρόπος έλξης. Μπορείτε να βάλετε τα παιδιά στην κουζίνα μαζί σας με ειδικά μαχαίρια να κάνουν τα τετραγωνάκια των φρούτων. Να είστε σίγουρες ότι θα ξετρελαθούν.

Αν περιμένετε κάποιους φίλους των παιδιών να έρθουν μπορείτε να βάλετε το κάθε φρούτο χωριστά σε ένα γυάλινο μπολ και όλα μαζί στη σειρά θα θυμίζουν σταντ με καραμέλες και γλυκίσματα! Από κει θα μπορεί το κάθε παιδί στη συνέχεια να επιλέξει το δικό του συνδυασμό φρούτων στο μπολ του.

Αυτό που θα συμπληρώσει και ολοκληρώσει την απόλαυση είναι το σιρόπι που θα προσθέσετε σε κάθε μπολ χωριστά σε αυτήν την περίπτωση ή στο μεγάλο μπολ που θα ανακατέψετε όλα τα φρούτα αν φτιάξετε την φρουτοσαλάτα μόνο για την οικογένεια σας. Θα χρησιμοποιήσετε το χυμό τριών πορτοκαλιών, το χυμό από το σκεύασμα που θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ με ροδάκινο σε χυμό χωρίς ζάχαρη (όχι κομπόστα) και μέλι. Για τις επόμενες τρεις ημέρες μπορείτε να την διατηρήσετε στο ψυγείο.