Συμβουλές για να καθαρίζεις και να φρεσκάρεις το σπίτι σου με σύστημα


Σπίτι
15/06/2020
Η καθαριότητα είναι επιτακτική ανάγκη και απόλαυση μαζί

Η καθαριότητα του σπιτιού σου, του χώρου στον οποίο ζεις, κινείσαι και περνάς τον χρόνο σου, είναι ανάγκη επιτακτική. Ποιος δεν απολαμβάνει ένα σπίτι που λάμπει από καθαριότητα και ποιος δεν αισθάνεται περήφανος όταν ο χώρος του είναι όπως τον επιθυμεί;

Είναι ζήτημα επιλογής, είναι όμως και ζήτημα υγείας: Όταν το σπίτι σου είναι καθαρό, τα δωμάτια είναι απαλλαγμένα από σκόνες και μικρόβια και εσύ, απολαμβάνεις τον χώρο σου με ακόμη καλύτερη διάθεση, χαλαρότητα και ηρεμία. Είσαι στο σπίτι σου, είσαι ασφαλής και βρίσκεσαι σε έναν χώρο καθαρό και περιποιημένο.

Η καθαριότητα του σπιτιού βέβαια, δεν είναι απλή υπόθεση. Ωστόσο, μπορεί να γίνει «παιχνιδάκι» εάν υιοθετήσεις το σύστημα που σε εξυπηρετεί καλύτερα για να έχεις όλους τους χώρους σου καθαρούς, καθημερινά. Μερικές έξυπνες συμβουλές, θα σε βοηθήσουν ακόμη περισσότερο να καθαρίζεις και να φρεσκάρεις το σπίτι σου με σύστημα, ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Αφιερώνοντας χρόνο καθημερινά

Το μεγαλύτερο «μυστικό» για ένα σπίτι πάντα καθαρό είναι να αφιερώνεις χρόνο σε αυτό καθημερινά. Η καθημερινή φροντίδα του σπιτιού δεν χρειάζεται να είναι χρονοβόρα και κοπιαστική. Για την ακρίβεια, λίγα λεπτά αρκούν για μια καθημερινή περιποίηση του σπιτιού, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, που πόρτες και παράθυρα είναι ορθάνοιχτα και η σκόνη επανέρχεται… προτού προλάβεις να ανοιγοκλείσεις τα μάτια.

Επιλέγοντας τους κατάλληλους «βοηθούς»

Ένα γρήγορο ξεσκόνισμα, ένα σκούπισμα και ένα σφουγγάρισμα του σπιτιού μπορεί να είναι απλή διαδικασία, μπορεί όμως να αποδειχθεί και ιδιαίτερα περίπλοκη. Τι κάνει τη διαφορά; Μα, ο βοηθός που θα επιλέξεις. Το Swiffer Σύστημα Καθαρισμού είναι εδώ για να σου λύσει τα χέρια, καθώς παγιδεύει και συγκρατεί τρεις φορές περισσότερη σκόνη και τρίχες σε σύγκριση με μια παραδοσιακή σκούπα. Πρόκειται, άλλωστε, για σύστημα «δύο-σε-ένα», που σε εξυπηρετεί τόσο στο σκούπισμα όσο και στο σφουγγάρισμα, αρκεί να χρησιμοποιείς κάθε φορά το κατάλληλο πανάκι.

Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στα πατώματα

Κακά τα ψέματα. Ένα σπίτι είναι καθαρό και δείχνει πεντακάθαρο, όταν τα πατώματά του λάμπουν. Στην περίπτωση λοιπόν, που δεν λατρεύεις το σφουγγάρισμα, αξίζει να αναφέρουμε πως με τα Υγρά Πανάκια Swiffer, θα μπορέσεις να κάνεις το πάτωμα του σπιτιού σου να λάμπει, εύκολα και ξεκούραστα. Με ισχυρούς καθαριστικούς παράγοντες που διαλύουν τη βρομιά από τις επιφάνειες, την απορροφούν και την εγκλωβίζουν και με ένα υπέροχο άρωμα φρεσκάδας, τα υγρά αυτά πανάκια θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι σου. Αν και για τον καθημερινό καθαρισμό του σπιτιού σου ένα γρήγορο πέρασμα με το σύστημα καθαρισμού Swiffer αρκεί, καλό είναι να έχεις υπόψη σου ότι τα Υγρά Πανάκια Swiffer διαθέτουν απορρυπαντικό καθαρισμού! Έτσι, μπορούν να διασπούν ακόμη και τους σκληρούς, ξεραμένους λεκέδες από πλακάκια ή πατώματα από λινέλαιο και μάλιστα, με ελάχιστο κόπο. Η χρήση τους είναι απλή, καθώς η πράσινη λωρίδα καθαρισμού χρησιμοποιείται για να τρίβεις τους λεκέδες, ενώ η επίπεδη κεφαλή, σου επιτρέπει να φτάνεις ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία.

Συμβουλές για να καθαρίζεις και να φρεσκάρεις το σπίτι σου με σύστημα

Δεν αγνοούμε τα δύσκολα σημεία

Το επόμενο «sos» που δεν πρέπει να ξεχνάς όταν καθαρίζεις το σπίτι σου, είναι τα λεγόμενα «δύσκολα σημεία». Διότι μπορεί όντως να δυσκολεύεσαι να καθαρίσεις κάτω από τους καναπέδες, όμως αν θέλεις να έχεις ένα σπίτι ουσιαστικά καθαρό, δεν θα πρέπει να αμελείς και αυτά τα σημεία. Τα καλά νέα σε αυτή την περίπτωση είναι πως το Swiffer Σύστημα Καθαρισμού είναι «ειδικό» στις δύσκολες επιφάνειες χάρη στον σχεδιασμό του και την ειδική περιστρεφόμενη κεφαλή 360° του, η οποία μπορεί να γυρίζει και να περιστρέφεται, ώστε να φτάνει σε κάθε γωνία και εσοχή.

Έξτρα περιποίηση σε κουζίνα και μπάνιο

Πατώματα, κουζίνα και μπάνιο, είναι το «τρίπτυχο» της επιτυχίας για ένα σπίτι που καθημερινά λάμπει από καθαριότητα. Προσπάθησε να μην αφήνεις την κουζίνα σου ακατάστατη γιατί εκεί είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν εστίες μικροβίων. Ειδικά ο νεροχύτης σου είναι σημαντικό να είναι καθαρός έπειτα από κάθε χρήση. Το ίδιο ισχύει και για το μπάνιο του σπιτιού, όπου επιβάλλεται η καθημερινή απολύμανση με τα καθαριστικά που προτιμάς.

Συμβουλές για να καθαρίζεις και να φρεσκάρεις το σπίτι σου με σύστημα

Η φροντίδα του σπιτιού είναι μια διαδικασία που μπορεί να σου προσφέρει απόλαυση, καθώς έπειτα από κάθε «επιχείρηση» καθαριότητας, ο χώρος σου λάμπει και είναι φροντισμένος και περιποιημένος. Για να συμβεί αυτό όμως, είναι σημαντικό να έχεις δίπλα σου τους κατάλληλους «συμμάχους» και δη, το πλέον «έξυπνο» και αποτελεσματικό σύστημα καθαρισμού.