Τα έξυπνα tips που θα κάνουν τη γενική καθαριότητα παιχνιδάκι


Σπίτι
22/03/2019
Βήμα-βήμα θα τα καταφέρεις δίχως να κουραστείς

Γενική καθαριότητα. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα «κεφάλαιο» που δημιουργεί άγχος σε κάθε γυναίκα. Και αυτό διότι όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος, το να καθαρίσεις ολόκληρο το σπίτι φαντάζει πραγματικός άθλος.
Επειδή, όμως, η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να ανανεώσεις τους χώρους σου -μεταξύ άλλων λόγω της ιδανικής θερμοκρασίας- σίγουρα αξίζει να την εκμεταλλευτείς για να καθαρίσεις κάθε γωνιά του σπιτιού σου.
Σε κάθε περίπτωση, για να πετύχεις τον στόχο σου δίχως να κουραστείς και για να δεις τα αποτελέσματα που θέλεις, αξίζει να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips που θα σε βοηθήσουν να κάνεις φέτος τη γενική καθαριότητα «παιχνιδάκι».

Προσπάθησε να βασιστείς σε ένα χρονοδιάγραμμα
Πρώτη και βασική συμβουλή για να μην αγχωθείς και να μην ταλαιπωρηθείς καθαρίζοντας το σπίτι σου από γωνιά σε γωνιά: Προτού ξεκινήσεις, δοκίμασε να καταγράψεις τι θέλεις να κάνεις και πόσο χρόνο θα χρειαστείς. Αν δεν μπορείς να διαθέσεις ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, τότε δοκίμασε να ασχολείσαι και να καθαρίζεις από ένα δωμάτιο ή χώρο του σπιτιού σου κάθε μέρα. Για παράδειγμα, τη Δευτέρα δοκίμασε να καθαρίσεις την κουζίνα, την Τρίτη το μπάνιο, την Τετάρτη προσπάθησε να ασχοληθείς με τα παντζούρια και το μπαλκόνι, την Πέμπτη με τα ντουλάπια και τις πόρτες, την Παρασκευή με τις οικιακές συσκευές, το Σάββατο με το σαλόνι και την Κυριακή με τα στρώματα και τις ντουλάπες σου.

Extra tip: Αξίζει, επίσης, να δεις τη γενική καθαριότητα του σπιτιού σου ως μία μοναδική αφορμή για να απομακρύνεις από τους χώρους σου αντικείμενα τα οποία είναι στην πραγματικότητα άχρηστα για εσένα. Αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει κάτι εδώ και ένα χρόνο, τότε μάλλον δεν το χρειάζεσαι. Αν δεν επιθυμείς, λοιπόν, να το δεις να καταλήγει στον κάδο απορριμμάτων, σκέψου αν υπάρχει κάποιο άτομο που το χρειάζεται.
Τα έξυπνα tips που θα κάνουν τη γενική καθαριότητα παιχνιδάκι 

Καλό είναι να ξεκινήσεις από πάνω προς τα κάτω
Απλή και σημαντική συμβουλή πριν πιάσεις τα πανάκια ή το Swiffer Μαγικό Φτερό που μαγνητίζει και παγιδεύει τη σκόνη! Προσπάθησε να ξεκινήσεις να καθαρίζεις από πάνω προς τα κάτω. Με αυτόν τον τρόπο, η σκόνη και η βρομιά από τις επιφάνειες που βρίσκονται πιο ψηλά θα πέφτει στις πιο χαμηλές επιφάνειες -ή το πάτωμα, τα σημεία, δηλαδή, που θα καθαρίσεις στο τέλος.

Μην παραλείψεις να δώσεις βάση στα «κρυφά» σημεία
Η καθαριότητα των «κρυφών» σημείων του σπιτιού είναι, επίσης, απαραίτητο «συστατικό» για να χαρακτηριστεί επιτυχημένη η «αποστολή»… γενική καθαριότητα. Από τη γωνία πίσω από το τραπεζάκι της τηλεόρασης στον απορροφητήρα της κουζίνας και από τους χώρους κάτω από τους καναπέδες και τα κρεβάτια στο εσωτερικό των ντουλαπιών και τον χώρο κάτω από το ψυγείο. Τα σημεία, δηλαδή, που ξεχνάς να καθαρίσεις -και τα οποία είναι δύσκολα στον καθαρισμό.

Μην ξεχάσεις να προμηθευτείς με «εργαλεία» που εισχωρούν σε κάθε γωνία
Για να καταφέρεις, λοιπόν, να καθαρίσεις τις επιφάνειες αυτές αποτελεσματικά, θα χρειαστείς το Swiffer Μαγικό Φτερό σου και τη Swiffer σκούπα με τα ειδικά πανάκια. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις επιφάνειες και χάρη στα πανάκια της, παγιδεύει εύκολα τρίχες και σκόνη.

Προσπάθησε να αφήσεις το πάτωμα για το τέλος
Η καθαριότητα του πατώματος των χώρων του σπιτιού θα είναι το τελευταίο task το οποίο θα χρειαστεί να ολοκληρώσεις. Το «έξυπνο» tip που θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σου σε αυτή την περίπτωση είναι το να χρησιμοποιήσεις στη Swiffer σκούπα σου τα ειδικά υγρά πανάκια Swiffer που μπορούν να διαλύσουν εύκολα τη βρομιά -ακόμη και τη σκληρή και ξεραμένη- και παράλληλα να δώσουν ένα υπέροχο άρωμα φρεσκάδας στο σπίτι σου.
Τα έξυπνα tips που θα κάνουν τη γενική καθαριότητα παιχνιδάκι 

Να θυμάσαι πως όσο δύσκολο είναι να ανοίξεις το «κεφάλαιο» γενική καθαριότητα, τόσο… εύκολο είναι να το κλείσεις. Αρκεί να έχεις «εξοπλιστεί» με το κατάλληλο σύστημα καθαρισμού και φυσικά, να έχεις προνοήσει να οργανώσεις καταλλήλως τον χρόνο σου! Βήμα-βήμα και γωνιά-γωνιά, θα τα καταφέρεις δίχως να κουραστείς και κυρίως, χωρίς να βγεις εκτός προγράμματος!