Οι σύμμαχοί σου στη γενική καθαριότητα του σπιτιού για την άνοιξη


Σπίτι
3/06/2021

Η άνοιξη είναι η εποχή που η διάθεσή μας «ανεβαίνει» και το σπίτι μας, ανοίγει. Έχοντας τον καιρό «σύμμαχό» μας, ξεκινάμε την ημέρα μας ανοίγοντας τα παράθυρα για να μπει φως και καθαρός αέρας, ενώ τα απογεύματα μας βρίσκουν στο μπαλκόνι ή τη βεράντα μας, παρέα με την υπόλοιπη οικογένεια. Σίγουρα η εποχή που διανύουμε είναι ιδανική για άσκηση και περιπάτους εκτός σπιτιού, ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς, δεν χορταίνουμε να απολαμβάνουμε στιγμές χαλάρωσης στον προσωπικό μας χώρο. Γι’ αυτό, λοιπόν, την περίοδο που διανύουμε, επενδύουμε λίγο παραπάνω στην καθαριότητα του σπιτιού.

Γιατί δίνουμε μεγαλύτερη προσοχή στη γενική καθαριότητα του σπιτιού για την άνοιξη; Διότι γνωρίζουμε καλά πως ένα καθαρό περιβάλλον, μας βοηθά να νιώθουμε πιο άνετα κάθε μέρα και φυσικά, να χαλαρώνουμε πιο εύκολα. Συνεπώς, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επενδύσουμε λίγο παραπάνω στη φροντίδα του χώρου μας, θέτοντας ως πρώτη και βασική μας προτεραιότητα την καθαριότητα και την τακτοποίηση του σπιτιού. Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει τα βήματα για τη γενική καθαριότητα του σπιτιού, τις «έξυπνες» ιδέες για καθαριότητα, καθώς και τα πολύτιμα «εργαλεία» που χρειάζεται να έχουμε στο πλευρό μας, ώστε να προσφέρουμε στο «καταφύγιό» μας μία ολοκληρωμένη φροντίδα που θα κάνει κάθε δωμάτιο να «ακτινοβολεί» από καθαριότητα και να μυρίζει σαν την πρώτη μέρα της άνοιξης!

Ξεκινάμε τη γενική καθαριότητα του σπιτιού από το μπάνιο

Η λίστα της καθαριότητας του σπιτιού, φέρνει το μπάνιο στην πρώτη θέση. Το μπάνιο είναι ο χώρος του σπιτιού που χρησιμοποιείται περισσότερο από όλα τα μέλη της οικογένειας. Συνεπώς χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα σχολαστικοί και να αφιερώνουμε αρκετό χρόνο στην καθαριότητά του. Για να χαρίσουμε, λοιπόν, στο μπάνιο μας μία αποτελεσματική καθαριότητα, θα χρειαστεί πρώτα να αφαιρέσουμε όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται σε αυτό, όπως το χαλάκι, τις πετσέτες, το καλάθι με τα άπλυτα ρούχα, τα προϊόντα προσωπικής περιποίησης που υπάρχουν στο ράφι του καθρέφτη και της ντουζιέρας. Έπειτα, θα περάσουμε κάθε επιφάνεια με το ισχυρό Viakal Καθαριστικό Spray για το Μπάνιο 3σε1, το οποίο χάρη στην ισχυρή σύνθεσή του, όχι μόνο εμποδίζει την επιστροφή των στιγμάτων από νερό, αλλά εξουδετερώνει το 99,9% των βακτηρίων και προσφέρει στις επιφάνειες υγιεινή σε βάθος και μία μοναδική λάμψη. Στη συνέχεια, θα ξεπλύνουμε κάθε σημείο καλά με νερό και θα αφήσουμε τον χώρο να στεγνώσει. Αφού ολοκληρώσουμε το πρώτο από τα βήματα της γενικής καθαριότητας του σπιτιού, έπειτα μπορούμε να προχωρήσουμε στα άλλα δωμάτια.

Κάνοντας το πλύσιμο των λευκών ειδών μία μοναδική αρωματική εμπειρία

Η φροντίδα των λευκών ειδών -από τα σεντόνια μέχρι τις μαξιλαροθήκες και τις παπλωματοθήκες- δεν γίνεται να λείπει από τα βήματα για τη γενική καθαριότητα του σπιτιού. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει τρόπος να κάνουμε πιο ευχάριστη αυτή την εβδομαδιαία υποχρέωση, προσθέτοντας δίπλα στη φράση «γενική καθαριότητα σπιτιού» τη λέξη «άνοιξη» και κάνοντας τη γενική καθαριότητα του σπιτιού για την άνοιξη, μία μοναδική αρωματική εμπειρία! Σε αυτό θα μας βοηθήσει το Lenor Μαλακτικό Gold Orchid Luxe με ορχιδέα, βανίλια και κεχριμπάρι, το Lenor Amethyst & Floral Bouquet Love με «μαγευτικά» αρώματα Rose de Mai και φρέζιας, το Lenor Sunny Florets Happy με θερμές «νότες» κεχριμπαριού, ξύλου Siam, μυρωδιά μπουμπουκιών φλαμουριάς και ανθών καλέντουλας ή όποιο άλλο μαλακτικό Lenor θεωρούμε πως ανταποκρίνεται καλύτερα στα αρωματικά μας γούστα. Τα σαγηνευτικά αρώματά τους, που είναι εμπνευσμένα από τη φύση, θα χαρίσουν στα λευκά μας είδη φρεσκάδα και μοναδική απαλότητα που διαρκεί, ενώ θα μετατρέψουν την καθαριότητα του σπιτιού και πιο συγκεκριμένα, το πλύσιμο των ρούχων, σε μία εβδομαδιαία «ιεροτελεστία» για την οποία θα ανυπομονούμε κάθε φορά!

Κυρία με πλυντήριο ρούχων και πλυμένα ρούχα

Εξοικονομώντας χρόνο και ενέργεια από το πλύσιμο των ρούχων μας

Το πλύσιμο των ρούχων, συνιστά μία από τις περισσότερο δαπανηρές υποχρεώσεις που περιλαμβάνει η λίστα καθαριότητας του σπιτιού, σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση ενέργειας. Αυτό συμβαίνει διότι όταν εμείς επιλέγουμε ένα πρόγραμμα πλύσης σε υψηλές θερμοκρασίες, το πλυντήριο ρούχων χρειάζεται να καταναλώσει περισσότερη ενέργεια για να ζεστάνει το νερό και να πλύνει αποτελεσματικά τα ρούχα μας. Σε περίπτωση, λοιπόν, που επιθυμούμε να περιορίσουμε την κατανάλωση ενέργειας από την καθαριότητα και την τακτοποίηση του σπιτιού, αλλά να προσφέρουμε και έναν βαθύ καθαρισμό στα ρούχα μας, τότε οι νέες, υπερσυμπυκνωμένες κάψουλες πλυντηρίου ρούχων Ariel Allin1 PODS +OXI που διαθέτουν την προηγμένη αποκλειστική τεχνολογία Purezyme™, είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να απαλλαγούμε από οποιονδήποτε λεκέ. Πρόκειται για ένα ισχυρό απορρυπαντικό ρούχων, το οποίο προσφέρει αποτελεσματική καθαριότητα και εξαιρετική φρεσκάδα στα ρούχα μας, ακόμη και αν επιλέξουμε να τα πλύνουμε στους 30 βαθμούς! Έτσι, όχι μόνο συμμετέχουμε στην προσπάθεια που γίνεται για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά θα περιορίσουμε και την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας από τη γενική καθαριότητα του σπιτιού για την άνοιξη, εξοικονομώντας χρήματα από τα μηνιαία έξοδά μας.

Λύνοντας το βασικό ζήτημα στη γενική καθαριότητα του σπιτιού για την άνοιξη

Ένα πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί κάπως τη δεδομένη περίοδο με τη γενική καθαριότητα του σπιτιού, είναι η σκόνη που συσσωρεύεται στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ακριβώς επειδή τα παράθυρα μένουν ανοιχτά περισσότερες ώρες, συγκεντρώνονται σκόνη και βρομιές στο εσωτερικό του σπιτιού, γεγονός που μας βάζει στη διαδικασία να σκουπίζουμε το πρωί και… να χρειαστεί να σκουπίσουμε ξανά το βράδυ. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, δεν θέλουμε να στερηθούμε την αναζωογονητική αίσθηση και τη φρεσκάδα που φέρνει ο αέρας από τα ανοιχτά παράθυρα, γι’ αυτό χρειάζεται να βρούμε μία λύση. Η λύση που ψάχνουμε υπάρχει ήδη στα ράφια του πλησιέστερου σούπερ μάρκετ! Από εκεί, μπορούμε να προμηθευτούμε τον απόλυτο «σύμμαχο» για τη γενική καθαριότητα και τακτοποίηση του σπιτιού μας, δηλαδή το καινοτόμο Swiffer Σύστημα Καθαρισμού το οποίο μαγνητίζει και «παγιδεύει» τρεις φορές περισσότερη σκόνη και τρίχες, σε σύγκριση με μια παραδοσιακή σκούπα. Επιπλέον, χάρη στα υγρά πανάκια Swiffer διαλύει, απορροφά και εγκλωβίζει τη βρομιά από τις επιφάνειες, χαρίζοντάς μας ένα καθαρό πάτωμα που αστράφτει από καθαριότητα, με ένα ανεπανάληπτο άρωμα φρεσκάδας.

Γυναίκα στο σαλόνι του σπιτιού της

Το σίγουρο είναι πως όλα τα παραπάνω, συνιστούν μερικά μόνο από τα βήματα της γενικής καθαριότητας του σπιτιού μας. Εμείς, μπορούμε πάντα να εμπλουτίσουμε τη λίστα με τις δικές μας ιδέες για καθαριότητα του σπιτιού, λύσεις που θα μας χαρίσουν καθαρούς και άνετους χώρους, οι οποίοι θα μας εμπνέουν και θα μας βοηθούν να χαλαρώνουμε αυτή την άνοιξη και τους καλοκαιρινούς μήνες που έρχονται.