Τα γιορτινά χτενίσματα που μπορείς να πετύχεις άψογα μόνη σου


Ομορφιά
23/02/2023
Φέτος τα Χριστούγεννα θα φτιάξεις μόνη σου τα μαλλιά σου, όπως ακριβώς θέλεις εσύ!

Οι γιορτές έρχονται και σκοπεύεις να περάσεις όσο καλύτερα μπορείς. Θα ντυθείς όμορφα, θα βαφτείς και θα έχεις τέλεια μαλλιά, ακόμα κι αν δεν μπορείς να είσαι κάθε… δεύτερη ημέρα στο κομμωτήριο. Αν σου αρέσει να ασχολείσαι με τα μαλλιά σου, δεν χρειάζεται καμία ανησυχία.

Επιβάλλεται, φυσικά, πριν ασχοληθείς με το χτένισμα να έχεις χρησιμοποιήσει τα προϊόντα Pantene, που φροντίζουν για υγιή και λαμπερά μαλλιά. Ειδικά την περίοδο των γιορτών, που τα μαλλιά σου θέλεις να είναι πιο όμορφα από ποτέ, το Pantene Pro-V Αναδόμηση και Προστασία είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου, για να είσαι γεμάτη αυτοπεποίθηση! Καθαρίζει τα μαλλιά σου απαλά κι αν έχουν σημάδια φθοράς, αν η τρίχα σου σπάει ή αν αρχίζει να θαμπώνει, τότε αντιμετωπίζει κάθε περίπτωση με τη φροντίδα που χρειάζεται, για να έχεις λαμπερά και 100% πιο δυνατά* μαλλιά. Η περιποίηση φυσικά συνδυάζεται με το Pantene Pro-V Αναδόμηση & Προστασία Conditioner αλλά και το Pantene Αναδόμηση & Προστασία 3 Minute Miracle Conditioner που απλώνεται κατά μήκος της τρίχας και βοηθά στην αναδόμηση των μαλλιών, χωρίς να τα βαραίνει.

Ας δούμε γιορτινά χτενίσματα, που μπορείς να πετύχεις σε ελάχιστο χρόνο μόνη σου, για να μαγνητίζεις κάθε μέρα τα βλέμματα!

Η μπούκλα: Τα ίσια σου μαλλιά θα πάρουν έναν ιδιαίτερο αέρα, τα ατίθασα θα συμμαζευτούν σε μεγάλες μπούκλες που με τη λάμψη τους θα δώσουν το «κάτι παραπάνω» στο λουκ σου. Είτε τις προτιμάς σφιχτές, είτε πιο χαλαρές, σαν κύματα, δίνουν φως στο πρόσωπό σου, κίνηση στην παρουσία σου και είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο «γιορτινά» χτενίσματα.

Αν δεν διαθέτεις κάποιο προϊόν όπως το ειδικό ψαλίδι για τις μπούκλες, μπορείς πολύ εύκολα να καταφύγεις σε πιο απλές λύσεις, όπως είναι τα ρόλεϊ ή τα κλιπσάκια που κρατούν τα μαλλιά σου στο σχήμα που θέλεις καθώς στεγνώνουν. Αν πάλι είσαι από τις τυχερές που τα μαλλιά τους αλλάζουν εύκολα μορφή, τότε πιάνοντάς τα σε κότσο ενώ δεν έχουν στεγνώσει τελείως, θα αποκτήσουν τη μπούκλα που θέλεις: Αφού λουστείς με Pantene και τα στεγνώσεις ελαφρώς, θα τα δέσεις σε μια αλογοουρά. Τυλίγοντας τα μαλλιά σε τούφες γύρω από τη βάση της αλογοουράς, όταν στεγνώσουν θα είναι φυσικά κυματιστά.

Τα γιορτινά χτενίσματα που μπορείς να πετύχεις άψογα μόνη σου

Ο κότσος: Κανένα χτένισμα δεν δείχνει πιο εντυπωσιακό και φροντισμένο από έναν κότσο. Εύκολα μάλιστα μπορείς να τον προσαρμόσεις στο δικό σου στυλ, ώστε να μην είναι ούτε πολύ αυστηρός, ούτε πολύ χαλαρός σε σχέση με αυτό που θέλεις να πετύχεις.

Οι παραλλαγές για έναν κότσο είναι πολλές, όμως η «βάση» είναι κοινή: Λούσου και περιποιήσου τα μαλλιά σου με Pantene Pro-V Αναδόμηση & Προστασία. Αφού στεγνώσεις και χτενίσεις τα μαλλιά σου καλά, τα μαζεύεις όλα στο χέρι σου, που εφάπτεται στο σημείο του κεφαλιού σου που θέλεις να σταθεί τελικά ο κότσος, είτε δηλαδή στην κορυφή, αν θέλεις ένα λουκ «μπαλαρίνας», είτε στο πλάι για κάτι πιο παιχνιδιάρικο, είτε χαμηλά για κάτι πιο χαλαρό. Εκεί πιάνεις τα μαλλιά με ένα σφιχτό λαστιχάκι και αναλόγως του τι θέλεις να πετύχεις, συνεχίζεις. Μπορείς στο τελευταίο «γύρισμα» με το λαστιχάκι να μην περάσεις όλα τα μαλλιά, παρά μόνο ένα μέρος τους, που θα αποτελεί το κύριο σώμα του κότσου και τα υπόλοιπα να τα τυλίξεις γύρω γύρω, στερεώνοντάς τα με τσιμπιδάκια. Εναλλακτικά, πλέκεις μια πλεξίδα και την τυλίγεις γύρω από το λαστιχάκι, φτιάχνοντας κότσο με τα τσιμπιδάκια και οι επιλογές εδώ είναι ανεξάντλητες! Πολύ εύκολα επίσης και για πιο γιορτινό αποτέλεσμα μπορείς να έχεις διαλέξει όχι τα απλά, σκέτα τσιμπιδάκια, αλλά κάποια με στολίδια, ιδανικά για γιορτινά χτενίσματα.

Τα γιορτινά χτενίσματα που μπορείς να πετύχεις άψογα μόνη σου

Μισά – μισά: Αν δεν μπορείς να αποφασίσεις αν θα πιάσεις κότσο τα μαλλιά σου ή θα τα αφήσεις κάτω, η λύση είναι στη μέση: Θα τα πιάσεις μισά – μισά και θα καταπλήξεις.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να βρεις ποιο είναι το σημείο που θα χωρίσεις τα μαλλιά σε «πάνω» και «κάτω», ώστε το χτένισμα να κολακεύει με τον καλύτερο τρόπο το πρόσωπό σου. Στη συνέχεια έχεις πολλές επιλογές. Μπορείς να πλέξεις δύο τούφες πλεξιδάκια, από τη μία και από την άλλη πλευρά, που θα ενωθούν στο πάνω μέρος του κεφαλιού σου. Μπορείς τις τούφες αυτές να τις περιστρέψεις ώστε να δημιουργήσεις άλλο «εφέ». Στο σημείο που θα ενωθούν οι δύο τούφες κάνεις είτε έναν μικρό κότσο, με παράλληλα βήματα όπως περιγράψαμε προηγουμένως, είτε τα αφήνεις ελεύθερα να πέσουν πίσω.

Ό,τι κι αν επιλέξεις, είναι βέβαιο πως θα κερδίσεις βλέμματα και επιφωνήματα θαυμασμού για την εντυπωσιακή σου εμφάνιση!

 

*δύναμη κατά της φθοράς από το styling, σε σύγκριση με σαμπουάν χωρίς ενυδατικούς παράγοντες