6 λύσεις για κάψιμο ή φαγούρα στο κεφάλι


Ομορφιά
23/02/2023

Υποφέρετε από κνησμό και πιτυρίδα στο τριχωτό της κεφαλής; Το να νιώθετε κάψιμο στο τριχωτό της κεφαλής και, γενικότερα, φαγούρα στο κεφάλι, σίγουρα δεν είναι κάτι ευχάριστο. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες και αιτίες που μπορούν να κάνουν το τριχωτό της κεφαλής ακόμα πιο ευαίσθητο. Όμως, υπάρχουν εξίσου και πολλές λύσεις για την αποτελεσματική φροντίδα του τριχωτού, όπως η σωστή ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής! Για να μην αναζητείτε στο διαδίκτυο «φαγούρα στο κεφάλι φυσική αντιμετώπιση», σας παρουσιάζουμε κάποιες πιθανές αιτίες, καθώς και ορισμένους αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχετε ευαισθησία, ξηροδερμία και να νιώθετε κάψιμο στο τριχωτό της κεφαλής και φαγούρα στο κεφάλι. Όμως, προτού προσπαθήσετε να κάνετε τα συμπτώματα να υποχωρήσουν, είναι σημαντικό να μάθετε την αιτία.

 1. Το πρόβλημα: Υπερβολική λιπαρότητα ή προσβολή από ζυμομύκητα του τριχωτού

  Η πιτυρίδα είναι μια συχνή και ακίνδυνη δερματική πάθηση, η οποία ευθύνεται για τις άσπρες ή γκρίζες νιφάδες τους δέρματος που εμφανίζονται στα μαλλιά σας και μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα, αίσθημα καύσου στο τριχωτό της κεφαλής και κνησμό στο κεφάλι. Η πιτυρίδα μπορεί να οφείλεται σε διάφορες παθήσεις συμπεριλαμβανομένης της υπερανάπτυξης του ζυμομύκητα, της μυκητιασικής λοίμωξης ή του εκζέματος ή ακόμα και λόγω της υπερβολικής λιπαρότητας.

  Η λύση:

  Ο καλύτερος τρόπος να απαλλαχθείτε από την πιτυρίδα είναι η χρήση ειδικού σαμπουάν κατά της πιτυρίδας. Για την επίμονη πιτυρίδα, οι ειδικοί της Head & Shoulders έχουν αναπτύξει το Head & Shoulders Classic Clean 2σε1, το οποίο δρα αποτελεσματικά και επαναφέρει την υγιή επιδερμίδα στο τριχωτό της κεφαλής. Έτσι, δεν θα νιώθετε πια κάψιμο στο τριχωτό της κεφαλής και φαγούρα στο κεφάλι!


 2. Το πρόβλημα: Καιρικές συνθήκες

  Παρόλο που η πιτυρίδα οφείλεται συχνά σε υπερβολική λιπαρότητα και προκαλεί αίσθημα καύσου στο τριχωτό της κεφαλής και κνησμό στο κεφάλι, οι διακυμάνσεις στις περιβαλλοντικές συνθήκες μπορεί, επίσης, να οδηγήσουν σε ξηρότητα και κνησμό στο τριχωτό της κεφαλής. Η εναλλαγή ανάμεσα στις κρύες θερμοκρασίες του εξωτερικού περιβάλλοντος και τη θέρμανση μέσα στο σπίτι σας ξηραίνει την επιδερμίδα και μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση.

  Η λύση:

  Ο κνησμός στο κεφάλι συνεχίζεται; Αποφεύγετε τα καυτά ντους και πλένετε τα μαλλιά σας λιγότερο συχνά κατά τους χειμερινούς μήνες, ώστε να επιτρέψετε στη φυσική λιπαρότητα του τριχωτού σας να διατηρεί το τριχωτό της κεφαλής ενυδατωμένο. Σε υψηλές θερμοκρασίες, ο ιδρώτας και η έκθεση στον ήλιο μπορεί να αποτελέσουν επίσης αιτίες εμφάνισης της πιτυρίδας. Κάντε κρύα ντους και χρησιμοποιείτε αντηλιακά σπρέι για να προστατεύσετε το τριχωτό της κεφαλής σας από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου. Επίσης, να φοράτε πάντα καπέλο όταν κυκλοφορείτε έξω. Έτσι θα νιώσετε ανακούφιση από την φαγούρα στο κεφάλι με μία φυσική αντιμετώπιση!


 3. Το πρόβλημα: Το styling

  Όπως συμβαίνει στις υψηλές θερμοκρασίες, η θερμότητα από το σεσουάρ ή την ισιωτική συσκευή θα μπορούσε να αποτελεί αιτία για τον κνησμό.

  Η λύση:

  Υπάρχουν πολλοί… εναλλακτικοί τρόποι για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας. Αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά ώστε να αποκατασταθεί η υγεία του τριχωτού της κεφαλής ή ισιώνετε μόνο τις άκρες (αφού χρησιμοποιήσετε σπρέι θερμοπροστασίας) και κρατήστε τις συσκευές styling μακριά από το ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής. Το Head & Shoulders είναι ειδικά σχεδιασμένο για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την πιτυρίδα και είναι φιλικό προς τα βαμμένα μαλλιά. Νιώστε ανακούφιση από την φαγούρα στο κεφάλι, εύκολα και απλά!


 4. Το πρόβλημα: Ερεθιστικοί παράγοντες και αλλεργική αντίδραση

  Μπορεί να υποφέρετε από δερματίτιδα (φλεγμονή της επιδερμίδας που μπορεί να ευθύνεται για ερεθισμούς και φολίδωση του δέρματος) ή έκζεμα, πιθανώς ως αποτέλεσμα της χρήσης ενός μεγάλου εύρους χημικών ή ερεθιστικών παραγόντων. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί, επίσης, να έχετε εμφανίσει κόκκινες κηλίδες γύρω από τα φρύδια, το πρόσωπο ή τον λαιμό σας, οι οποίες σας προκαλούν κνησμό. Ο ερεθισμός της επιδερμίδας μπορεί να οφείλεται σε οποιοδήποτε προϊόν, από καλλυντικά και βαφή μαλλιών μέχρι το υγρό απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε για το πλύσιμο των ρούχων.

  Η λύση:

  Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τη χρήση τέτοιων προϊόντων, ξεκινώντας με το απορρυπαντικό, και βγάλτε από την καθημερινότητά σας τη χρήση των προϊόντων που δεν σας είναι απολύτως απαραίτητα, ώστε να απομονώσετε την αιτία. Εάν αυτό δεν αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμο, κλείστε ραντεβού με δερματολόγο ώστε να διερευνήσετε περαιτέρω πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις.


 5. Το πρόβλημα: Πονοκέφαλοι και άγχος

  Οι πονοκέφαλοι, που μπορεί να είναι από μικρής έντασης έως ημικρανίες, μπορεί να συνοδεύονται από ευαισθησία του τριχωτού, πόνο και αίσθηση τραβήγματος. Ο κνησμός του τριχωτού μπορεί να οφείλεται σε στρες και άγχος. Παρόλο που δεν έχει δημοσιευτεί κάποια έρευνα για τη συσχέτιση του κνησμού στο τριχωτό με το στρες, πιθανώς συνδέονται λόγω της επίδρασης που έχει το στρες στις ορμόνες σας.

  Η λύση:

  Γνωρίζουμε καλά ότι είναι ευκολότερο στα λόγια παρά στην πράξη, όμως καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να περιορίσετε το άγχος σας και να βρείτε τρόπους να χαλαρώσετε. Τα μαθήματα διαλογισμού και γιόγκα μπορούν να σας χαρίσουν την ηρεμία που χρειάζεστε!


 6. Το πρόβλημα: Λοίμωξη

 7. Είναι πιθανό να έχετε κάποια βακτηριακή λοίμωξη των τριχικών θυλάκων. Εάν εμφανίζετε μικρά, σκληρά εξογκώματα στο τριχωτό της κεφαλής ή εάν υποφέρετε από κνησμό, οίδημα ή πύον ή, ακόμη, εάν αισθάνεστε την επιδερμίδα σας θερμή στο άγγιγμα, πιθανότατα πρόκειται για θυλακίτιδα, δοθιήνωση ή ψευδάνθρακα.

  Η λύση:

  Εάν πονάτε ή εάν δεν μπορείτε να απαλλαχθείτε από τις νιφάδες, επισκεφτείτε τον γιατρό σας, ο οποίος μπορεί να σας χορηγήσει μια κρέμα για τοπική χρήση ή αντιβιοτικά. Μια άλλη δυσάρεστη πιθανότητα είναι αυτές οι νιφάδες να οφείλονται σε ψείρες. Αυτό είναι ιδιαίτερα πιθανό εάν έχετε παιδιά σχολικής ηλικίας, τα οποία θα μπορούσαν να σας τις μεταφέρουν. Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσετε να απαλλαχθείτε από τις ψείρες αμέσως, γιατί πέρα από το γεγονός ότι μεταδίδονται πολύ εύκολα, μπορούν να ζήσουν ακόμα και για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα στο σώμα σας. Μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε με προϊόντα που δεν χρειάζονται χορήγηση ιατρικής συνταγής και να νιώσετε ανακούφιση από τη φαγούρα στο κεφάλι!

Πείτε «αντίο» στο κάψιμο του τριχωτού της κεφαλής και την φαγούρα στο κεφάλι, με αυτές τις απλές συμβουλές!