Ο εναλλακτικός τρόπος για το στέγνωμα των μαλλιών


Ομορφιά
23/02/2023
Yπάρχουν μέρες που τρέχετε και δεν φτάνετε; Δοκιμάστε τα tips των ειδικών, για μαλλιά που δείχνουν υπέροχα χωρίς εργαλεία styling.

Μήπως νομίζετε ότι το φυσικό στέγνωμα θα κάνει τα μαλλιά σας να δείχνουν αφρόντιστα και αχτένιστα; Αυτό δεν ισχύει! Με τη σωστή τεχνική – και τα κατάλληλα προϊόντα – μπορείτε να αναδείξετε τη φυσική ομορφιά των μαλλιών σας και να τα κάνετε να δείχνουν όμορφα και καλοχτενισμένα.

Το μυστικό για υγιή μαλλιά είναι να αποφεύγουμε πού και πού τη θερμότητα από το styling, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι τα μαλλιά πρέπει να δείχνουν ατημέλητα και άτονα. Μετά το λούσιμο, ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα και τα μαλλιά σας θα δείχνουν σαν να βγήκατε μόλις από το κομμωτήριο!

Αν έχετε ίσια μαλλιά...

Μετά το λούσιμο με το Σαμπουάν Πλούσιος Όγκος και τη φροντίδα με το Ανάλαφρο Conditioner σε μορφή αφρού Πλούσιος Όγκος από το Pantene Pro-V, τινάξτε ελαφρώς τα μαλλιά σας και περάστε τα με μια πετσέτα από μικροΐνες ώστε να απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία. Όταν καταφέρετε να απομακρύνετε ένα μεγάλο μέρος της υγρασίας, χτενίστε τα μαλλιά ώστε να ξεμπερδέψετε τους κόμπους που μπορεί να υπάρχουν, χρησιμοποιώντας χτένα με αραιά δόντια και ποτέ βούρτσα, καθώς η χρήση της βούρτσας μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο και φριζάρισμα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε κρέμα ή gel λείανσης δουλεύοντας το προϊόν στα μαλλιά με τα δάχτυλά σας, από τη μέση μέχρι τις άκρες των μαλλιών.

Χωρίστε τα μαλλιά σε δύο μεγάλες τούφες, στριφογυρίστε τις και στερεώστε στην κορυφή του κεφαλιού με τσιμπιδάκια και όχι με λαστιχάκια (που μπορεί να αφήσουν σημάδια στα μαλλιά). Αφήστε τα μαλλιά να στεγνώσουν με φυσικό τρόπο ενώ εσείς ντύνεστε και βάφεστε. Λύστε τα μαλλιά και, μέχρι να στεγνώσουν τελείως, ετοιμάστε και πάρτε το πρωινό σας. Στη συνέχεια, αφού στεγνώσουν, τοποθετήστε ρόλεϊ από Velcro στο επάνω τμήμα, ψεκάστε με λακ, αφήστε για μερικά λεπτά και κατόπιν αφαιρέστε τα ρόλεϊ. Είστε έτοιμες! Μαλλιά με φυσικό όγκο και κίνηση χωρίς χρήση θερμότητας που προκαλεί φθορά.

Αν έχετε κυματιστά μαλλιά...

Μακριά από τις συσκευές για ίσιωμα! Εναλλακτικά, αναδείξτε τον φυσικό κυματισμό των μαλλιών σας. Προετοιμάστε τα μαλλιά λούζοντάς τα με το Σαμπουάν Απαλά & Μεταξένια και φροντίζοντάς τα με το Conditioner Απαλά & Μεταξένια από το Pantene Pro-V που θα τα διατηρήσει λεία και απαλά και θα συμβάλει στη δημιουργία των κυματισμών. Πριν βγείτε από το μπάνιο, ξεμπερδέψτε τα περνώντας τα δάχτυλά σας κατά μήκος των μαλλιών ώστε οι κυματισμοί να είναι ενιαίοι και ομοιόμορφοι και να μην χωριστούν με τη χρήση βούρτσας ή χτένας.

Ενώ τα μαλλιά σας είναι ακόμη τελείως βρεγμένα, εφαρμόστε κρέμα ή αφρό για μπούκλες. Γυρίσετε το κεφάλι σας προς τα κάτω, τυλίξτε τα μαλλιά σας σε μια πετσέτα από μικροΐνες και, στη συνέχεια, πιέστε τις μπούκλες μέσα στην πετσέτα ξεκινώντας από τις άκρες και φτάνοντας στη ρίζα. Στριφογυρίστε τα μαλλιά, στερεώστε με τσιμπιδάκια και ετοιμαστείτε για τη μέρα που ξεκινά. Μόλις τα μαλλιά σας φτάσουν να είναι πολύ λίγο νωπά, ψεκάστε με λακ για να αποφύγετε το φριζάρισμα και είστε έτοιμες! Όμορφα μαλλιά με φυσικούς κυματισμούς.

Αν έχετε σγουρά μαλλιά...

Λούστε τα μαλλιά σας με σαμπουάν και conditioner για λείανση ή για μπούκλες και ξεμπερδέψτε τα με τα δάχτυλά σας πριν βγείτε από το μπάνιο. Ενώ τα μαλλιά σας είναι ακόμη τελείως βρεγμένα, εφαρμόστε gel ή κρέμα για μπούκλες για να διατηρηθεί η φόρμα και να αποτρέψετε το φριζάρισμα. Απλώστε το προϊόν στις παλάμες σας, πιάστε κάθε μπούκλα και «τσαλακώστε» την πιέζοντας προς τη ρίζα. Αυτό θα συμβάλει ώστε οι μπούκλες να πέφτουν φυσικά και να δείχνουν καλοσχηματισμένες χωρίς να φριζάρουν.

Πιέστε και πάλι προς τη ρίζα, αλλά αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας πετσέτα από μικροΐνες. Εφαρμόστε κρέμα για μπούκλες και πιάστε τα μαλλιά σας σε κότσο ψηλά στο κεφάλι με σπιράλ λαστιχάκι για όση ώρα θα ντύνεστε και θα ετοιμάζεστε. Πριν βγείτε έξω, λύστε τον κότσο και αφήστε τις μπούκλες να πέσουν φυσικά, αλλά μην τις πειράξετε με τα χέρια σας. Έτσι, θα αποτρέψετε το φριζάρισμα και θα εξασφαλίσετε φυσική κίνηση που διαρκεί όλη την ημέρα.

Αν έχετε πολύ σγουρά μαλλιά…

Λούστε τα μαλλιά σας με το Σαμπουάν Αναδόμηση & Προστασία και το Θαυματουργό Conditioner 3 Λεπτών Αναδόμηση & Προστασία από το Pantene Pro-V. Ξεμπερδέψτε τα μαλλιά με τα δάχτυλά σας και χωρίστε τα σε τέσσερα τμήματα: κορυφή, δύο πλευρές και πίσω μέρος. Στριφογυρίστε κάθε τμήμα και στερεώστε με τσιμπιδάκια. Δουλεύοντας ένα-ένα τα τμήματα των μαλλιών –ξεκινώντας από το πίσω μέρος, προχωρώντας στις δύο πλευρές και καταλήγοντας στην κορυφή– εφαρμόστε gel για styling για να τονίσετε τη φόρμα και να προστατέψετε τα μαλλιά από το φριζάρισμα. Αντί να χρησιμοποιήσετε χτένα, εφαρμόστε gel με τα δάχτυλά σας και τεντώστε τις μπούκλες σας όσο προχωράτε, απλώνοντας το gel με τα δάχτυλά σας κατά μήκος των μαλλιών από τη ρίζα έως τις άκρες, ενώ τα μαλλιά σας είναι ακόμη βρεγμένα.

Αφαιρέστε την πολλή υγρασία από τα μαλλιά με χαρτί κουζίνας και επαναλάβετε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα τμήματα. Αν έχετε πολύ πυκνά μαλλιά, πιάστε τα επάνω όσο ετοιμάζεστε ώστε να στεγνώσουν οι ρίζες και το πίσω μέρος. Πριν βγείτε έξω, εφαρμόστε σπρέι ενυδάτωσης περιστρέφοντας και δουλεύοντας τις μπούκλες για μία ακόμη φορά. Είστε έτοιμες!

Αν έχετε κοντά μαλλιά…

Επειδή τα μαλλιά σας είναι κοντά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι εντυπωσιακά! Μετά το λούσιμο, ασχοληθείτε με την υφή και τη φόρμα. Εφαρμόστε spray με θαλασσινό αλάτι ή κρέμα styling με μεσαίο κράτημα ενώ τα μαλλιά σας είναι ακόμη νωπά. «Χτενίστε» τα με τα δάχτυλά σας, δημιουργήστε το αγαπημένο σας look και αφήστε τα μαλλιά να στεγνώσουν τελείως χωρίς να τα αγγίζετε κατά την πρωινή σας ετοιμασία. Όταν στεγνώσουν, γυρίστε το κεφάλι σας προς τα κάτω και τινάξτε λίγο τα μαλλιά σας. Αν το χτένισμά σας χρειάζεται μια ακόμη πινελιά, ψεκάστε ακόμη μια φορά με το spray με θαλασσινό αλάτι, δουλέψτε τα μαλλιά με τα δάχτυλά σας και είστε έτοιμες.