Τα τρία σημαντικά βήματα της ολοκληρωμένης αντρικής περιποίησης


Ομορφιά
23/02/2023

Όταν ακούς ή διαβάζεις για αντρική περιποίηση, πιθανότατα δεν σκέφτεσαι τα μαλλιά σου. Ωστόσο, αν γνώριζες πόσο σημαντική είναι η φροντίδα της επιδερμίδας σου για να έχεις όμορφα και λαμπερά μαλλιά, πιθανότατα θα καταλάβαινες ότι η αντρική περιποίηση έχει πολλές προεκτάσεις.

 

Όταν αναφερόμαστε, βέβαια, στην περιποίηση της επιδερμίδας σου σε ό,τι αφορά στα μαλλιά, εννοούμε φυσικά το τριχωτό της κεφαλής σου, ένα σημείο που πολλοί άντρες παραμελούν και δεν φροντίζουν επαρκώς, ακριβώς επειδή δεν γνωρίζουν τη σημασία του για την όψη των μαλλιών τους.

 

Αν θέλεις, λοιπόν, να σου χαρίσεις μία εμπειρία ολοκληρωμένης περιποίησης, κάνε την αρχή από τα μαλλιά σου και δη, από το τριχωτό της κεφαλής σου. Τα καλά νέα είναι πως αρκούν τρία βήματα για να τα καταφέρεις. Προτού ξεκινήσεις όμως, καλό είναι να μάθεις περισσότερα αναφορικά με το πώς η υγεία της επιδερμίδας σου, σχετίζεται με τα μαλλιά σου. Γιατί όσο πιο ενημερωμένος είσαι, τόσο καλύτερα θα μπορείς να σε φροντίζεις.

 

Πώς θα έχεις ένα ενυδατωμένο τριχωτό της κεφαλής χωρίς νιφάδες

 

Ο βασικός λόγος για τον οποίο αξίζει να φροντίζεις το τριχωτό της κεφαλής σου, σχετίζεται με το ότι όταν η επιδερμίδα του κεφαλιού σου είναι ξηρή, δεν είναι απλώς αφυδατωμένη, αλλά κυρίως τραυματισμένη. Αυτό συμβαίνει διότι το προστατευτικό φράγμα του τριχωτού της κεφαλής βρίσκεται σε κίνδυνο, αφού δεν μπορεί να συγκρατήσει την απαραίτητη υγρασία στο εσωτερικό του. Και όταν τα επίπεδα της ενυδάτωσης είναι χαμηλά, τότε υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να παρατηρήσεις αρκετή πιτυρίδα. Για να έχεις, λοιπόν, ένα επαρκώς ενυδατωμένο τριχωτό της κεφαλής χωρίς νιφάδες, καλείσαι να αναλάβεις δράση, ώστε να καταπολεμήσεις την ξηρότητα και να του προσφέρεις τη θρέψη και την ενυδάτωση που έχει ανάγκη.

 

Πώς μπορείς όμως να καταφέρεις όλα τα παραπάνω; Είναι σημαντικό να ενισχύσεις τη ρουτίνα της περιποίησής σου με εξειδικευμένα προϊόντα, που δεν ενυδατώνουν απλώς το τριχωτό της κεφαλής, αλλά το αναπλάθουν και του προσφέρουν θρέψη σε βάθος, ενισχύοντας παράλληλα τον φυσικό δερματικό φραγμό και αποκαθιστώντας τη φυσική ισορροπία του δέρματος της κεφαλής, χάρη στις συνθέσεις τους και τα θρεπτικά τους συστατικά. Και σε ό,τι αφορά σε κάποια από τα πλέον φημισμένα συστατικά περιποίησης για το τριχωτό της κεφαλής, το ενεργό συστατικό πιροκτόνη ολαμίνη, το εκχύλισμα κάκτου, η ενεργή αλόη και η βιταμίνη Ε ξεχωρίζουν.

 

Αλόη

 

Το τελετουργικό περιποίησης που φροντίζει αποτελεσματικά την επιδερμίδα

 

Ας περάσουμε τώρα στα τρία σημαντικά βήματα που αξίζει να ακολουθείς για την ολοκληρωμένη φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής. Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως εκτός από το να προσθέσεις στα ράφια του μπάνιου σου τα κατάλληλα προϊόντα, για να προσφέρεις μία αποτελεσματική φροντίδα στο τριχωτό της κεφαλής, χρειάζεται επίσης να παραμένεις πιστός σε μία συγκεκριμένη «ιεροτελεστία» περιποίησης, που θα σου χαρίζει βήμα-βήμα βαθιά ενυδάτωση και αποτελεσματική ανάπλαση του δέρματος, σε κάθε λούσιμο.

 

Διότι για να μπορέσει να ενυδατωθεί επαρκώς το τριχωτό της κεφαλής, είναι απαραίτητο να απαλλαγεί από τα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται στην επιφάνειά του και παρεμποδίζουν την ενυδάτωσή του. Ακριβώς για αυτό, το πρώτο βήμα για να ξεκινήσεις το πιο αποτελεσματικό τελετουργικό λουσίματος, είναι με το Αντιπιτυριδικό Σαμπουάν Ενυδάτωση Head & Shoulders DERMAXPRO, το οποίο χάρη σε μία σύνθεση από ενεργή αλόη, γάλα καρύδας, βιταμίνη E και πιροκτόνη ολαμίνη, επαναφέρει τη φυσική ισορροπία του δέρματος της κεφαλής, ενισχύοντας τον δερματικό φραγμό. Έπειτα, η περιοχή του τριχωτού της κεφαλής θα μπορεί να αντλήσει τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται.

 

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να προσφέρεις στο τριχωτό της κεφαλής ένα ελαφρύ μασάζ με το προηγμένο Ενυδατικό Conditioner Head & Shoulders DERMAXPRO, το οποίο σε συνδυασμό με το σαμπουάν, καταπολεμούν την ξηρότητα και θα χαρίσουν απόλυτη ενυδάτωση στην επιδερμίδα του τριχωτού της κεφαλής σου. Αφού το απλώσεις κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις μασάζ από τη ρίζα έως τις άκρες, θα το αφήσεις να δράσει για δύο με τρία λεπτά, ώστε να εισχωρήσει βαθιά στο τριχωτό της κεφαλής.

 

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσεις το τρίτο και τελευταίο βήμα αυτής της «ιεροτελεστίας», το οποίο περιλαμβάνει το Αντιπιτυριδικό balm Ενυδάτωση Head & Shoulders. Θα περάσεις το προϊόν σε καθαρά μαλλιά και θα το αφήσεις να δράσει για δύο με τρία λεπτά, ενώ έπειτα θα το ξεβγάλεις. Να ξέρεις πως το συγκεκριμένο ενυδατικό balm εμπεριέχει υαλουρονικό οξύ, ενεργή αλόη και βιταμίνη Ε, τρία συστατικά που βοηθούν το τριχωτό της κεφαλής να συγκρατεί την υγρασία έως και 72 ώρες, αποτρέποντας την εμφάνιση νιφάδων.

 

Άνδρας που χτενίζεται

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα και προσθέτοντας στο ράφι του μπάνιου τους κατάλληλους «συμμάχους» περιποίησης, θα μπορέσεις να απαλλαγείς από τις λευκές νιφάδες, ενώ θα χαρίσεις στο τριχωτό της κεφαλής βαθιά θρέψη και την απαραίτητη ενυδάτωση.