Τα οφέλη της καφεΐνης στα μαλλιά


Ομορφιά
23/02/2023

Η καφεΐνη κατέχει ένα σημαντικό ρόλο στη σύγχρονη ζωή, χάρη στις μοναδικές της ιδιότητες που έχουν τη δύναμη να τονώσουν, να αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειας και τη σωματική απόδοση, αυξάνοντας τα επίπεδα αδρεναλίνης. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία, όταν καταναλώνεται με μέτρο. Αλλά τι προσφέρει η καφεΐνη στα μαλλιά;  

Καφεΐνη και μαλλιά: βοηθά στην ανάπτυξή τους;

Με το 50% των γυναικών να αντιμετωπίζει τριχόπτωση για πολλούς λόγους και το 35% να τις απασχολούν τα λεπτά, αδύναμα μαλλιά, δεν είναι τυχαίο που οι επιστήμονες ψάχνουν να βρουν λύσεις ώστε να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των μαλλιών – και να τα κάνουν πιο πλούσια και με όγκο.

Ένα από τα συστατικά που προέκυψαν από αυτές τις έρευνες, είναι η καφεΐνη, που βοηθά στην αύξηση της ροής του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, κάτι που είναι εξαιρετικά ευεργετικό για την φυσική, υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Άρα θα σου δώσει η καφεΐνη όλα όσα χρειάζονται τα μαλλιά σου για να είναι πλούσια και δυνατά; Γενικά, η καφεΐνη βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών από τη ρίζα, αφού μία «δόση» καφεΐνης «ενεργοποιεί» τα μαλλιά – φαντάσου το σαν τον πρωινό εσπρέσο που πίνεις και σου ανεβάζει την ενέργεια, αλλά για τα μαλλιά σου. Δες τι έχει ανακαλυφθεί:

• Η καφεΐνη βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών. Υπάρχει μία ορμόνη που έχουμε όλοι και ονομάζεται DHT. Είναι μία μορφή τεστοστερόνης και κοινή αιτία της τριχόπτωσης. Η καφεΐνη στοχεύει και αναστέλλει αυτή την ορμόνη, με αποτέλεσμα την πρόληψη της τριχόπτωσης και την ενθάρρυνση της ανάπτυξης νέων τριχών.

• Η καφεΐνη βοηθά την ανάπτυξη των μαλλιών, επεκτείνοντας τη φάση ανάπτυξής τους. Τα μαλλιά σου «περνούν» από 3 φάσεις, με την πιο σημαντική, την «αναγεννητική» , όταν ο θύλακας της τρίχας παίρνει τα θρεπτικά συστατικά και το αίμα που χρειάζεται για να ευδοκιμήσει. Έρευνες έχουν δείξει ότι η καφεΐνη μπορεί να παρατείνει την αναγεννητική φάση και την ανάπτυξη των μαλλιών, τόσο σε γυναίκες, όσο και σε άντρες. 

 • Βοηθά στην εξισορρόπηση των μαλλιών. Κάθε τρίχα περιέχει πρωτεΐνη και κερατίνη, που είναι πολύ σημαντικές για να έχεις μακριά και δυνατά μαλλιά. Η καφεΐνη, όχι μόνο βοηθά στην παραγωγή τους, αλλά έχει αποδειχθεί ότι βοηθά και στη… «μακροζωία» της κερατίνης – που παράγει τα κερατινοκύτταρα – που σημαίνει ότι τα μαλλιά είναι πολύ πιο ανθεκτικά και υγιή.

Εν κατακλείδι; Η καφεΐνη είναι αποδεδειγμένο ότι βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών!

Οπότε, αν έχεις βρει πολλές φορές τον εαυτό σου να αναρωτιέται γιατί «χάνει» τόσα μαλλιά, η καφεΐνη είναι ο «σύμμαχός» σου!

Η καφεΐνη στην ανάπτυξη μαλλιών

Ξέρουμε ότι η καφεΐνη βοηθά στην ανάπτυξη μαλλιών, αλλά προσθέτοντας αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό στο ισχυρό μείγμα θρεπτικών συστατικών Pro-V, έχεις τον τέλειο συνδυασμό.

Η μάσκα προστασίας κερατίνης της σειράς Pantene Pro-V Miracles Δυνατά & Μακριά, με μπαμπού, βιοτίνη και συστατικά περιποίησης Pro-V, σου χαρίζει μακριά και δυνατά μαλλιά με υγιή όψη, αφού δυναμώνει την τρίχα βαθιά ενάντια στην φθορά του styling (σε σύγκριση με τα σαμπουάν χωρίς μαλακτικούς παράγοντες) και συμβάλλει στην μείωση της τριχόπτωσης* από το σπάσιμο της τρίχας. 

Εάν σε απασχολεί η τριχόπτωση, κάνε μία αλλαγή στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου. Με το Σαμπουάν και το Conditioner της σειράς Pantene Pro-V Miracles Δυνατά & Μακριά, με μπαμπού και βιοτίνη, θα έχεις έως και 100% πιο δυνατά μαλλιά** με έως και 96% λιγότερο σπάσιμο της τρίχας, σε συνδυασμό με τη μάσκα!

Πρόσθεσε την καφεΐνη στο…μιξ, για περισσότερες great hair days! Το Pantene Pro-V Miracles Δυνατά & Μακριά Roots Awakener, είναι ένα προϊόν ενδυνάμωσης των μαλλιών που συμβάλλει στην δύναμη και πυκνότητα κάθε τρίχας. Το μοναδικό, ισχυρό μείγμα του, που συνδυάζει την επιστήμη Pro-V με βιοτίνη, μπαμπού, καφεΐνη, βιταμίνη Β3 και πανθενόλη, εισχωρεί βαθιά μέσα στην τρίχα για να ενδυναμώσει τις ρίζες. Το προϊόν αυτό θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη των τριχών της κεφαλής, ώστε να αρχίσεις να έχεις ορατά αποτελέσματα από την 1η κιόλας χρήση.

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το πώς να αποτρέψεις την τριχόπτωση; Δες τον οδηγό μας με tips και συμβουλές από τους ειδικούς.

 

*τριχόπτωση που οφείλετε στο σπάσιμο της τρίχας, σε σύγκριση με σαμπουάν χωρίς ενυδατικούς παράγοντες

**δύναμη ενάντια στη φθορά του styling, σε σύγκριση με σαμπουάν χωρίς ενυδατικούς παράγοντες.