Πώς να μειώσεις την τριχόπτωση και τη φθορά στα μαλλιά σου


Ομορφιά
23/02/2023

Πώς να μειώσεις την τριχόπτωση και τη φθορά στα μαλλιά σου

 

Πολλές από εμάς θέλουμε πλούσια και δυνατά μαλλιά, όμως για να το πετύχουμε, πρέπει να ρωτήσουμε τις κατάλληλες ερωτήσεις και να περάσουμε… προκλήσεις.

Το «ταξίδι» για πιο γεμάτα και δυνατά μαλλιά είναι εφικτό, και σίγουρα ευκολότερο, εάν κατανοήσουμε τι προκαλεί την τριχόπτωση και τη φθορά, αλλά και τους καλύτερους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης.

«Είναι η ποσότητατων μαλλιών που «χάνω» φυσιολογική;» Σύμφωνα με την δερματολόγο που εξειδικεύεται στην απώλεια μαλλιών, Δρ. Vicky Jolliffe, είναι φυσιολογικό να χάνουμε 100-150 τρίχες την ημέρα, αλλά αυτός ο αριθμός αυξάνεται τους πιο ζεστούς μήνες.

Η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε θέματα υγείας, φαρμακευτικές αγωγές, παρατεταμένο στρες ή ορμονικές αλλαγές.

Η Δρ. Jolliffe προσθέτει ότι και οι διατροφή είναι επίσης πολύ σημαντική στον κύκλο ζωής των μαλλιών και ότι τα μαλλιά με αυξημένη τριχόπτωση έχουν παρατηρηθεί σε ανθρώπους με προβλήματα θυρεοειδή, χαμηλού σιδήρου, ή χαμηλής βιταμίνης D. Όσον αφορά το στρες, η Δρ. αναφέρει ότι σύμφωνα με την εμπειρία της, η αυξημένη τριχόπτωση στις γυναίκες είναι συνήθως εξαιτίας του στρες. «Οι πολύ σκληρές δίαιτες, οι αρρώστιες, οι πρόσφατες χειρουργικές επεμβάσεις και ο τοκετός είναι συνήθως παράγοντες που αυξάνουν την τριχόπτωση, αλλάζοντας τον κύκλο ζωής των μαλλιών.»

Πώς μπορείς να το διορθώσεις; Ένας δερματολόγος θα μπορούσε να σου κάνει μία εξατομικευμένη διάγνωση πριν συνταγογραφήσει κάτι, όμως η Δρ. Jolliffe αναφέρει ότι γενικά συμβουλεύει τους ασθενείς να πάρουν βιταμίνες ώστε να βοηθήσουν την υγεία των μαλλιών τους. Επίσης, τα λεπτά που δαπανώνται με ισιωτικές ή πιστολάκια κάθε πρωί, οδηγούν στην τριχόπτωση. Μειώνοντας το «τραύμα» στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, βοηθά στην πρόληψη. 

Τι προκαλεί φθορά στα μαλλιά;

Παρά το γεγονός ότι τα μαλλιά είναι ένα από τα ισχυρότερα φυσικά συστατικά του κόσμου, μπορεί να «σπάσουν» λόγω της υπερβολικής επεξεργασίας, του υπερβολικού styling και της έκθεσης σε επιβλαβείς περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως οι ακτίνες UV και ορισμένα μέταλλά. Το styling μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβές σε βρεγμένα ή νωπά μαλλιά. Τα βρεγμένα μαλλιά φαίνεται να «σπάνε» 15 φορές πιο γρήγορα από τα στεγνά, καθώς το νερό αλλάζει τα μόρια της τρίχας και τα κάνει πιο επιρρεπή στη φθορά. Τα βαμμένα μαλλιά και η συσσώρευση επιβλαβών μετάλλων, όπως ο χαλκός, μπορεί επίσης να οδηγήσουν στη φθορά, καθώς και τα δύο αλλοιώνουν τη δομή της τρίχας.

Πώς μπορείς να το διορθώσεις;

Μετά τον καθαρισμό και πριν το χτένισμα, αφαίρεση την περιττή ποσότητα νερού από τα μαλλιά, τυλίγοντας μία πετσέτα γύρω τους. «Το conditioner είναι πολύ σημαντικό για να μειώσει τους κόμπους και τη φθορά», αναφέρει ο ειδικός του Pantene, Mike Davis. Το conditioner της σειράς Pantene Pro-V Miracles Δυνατά & Μακριά, με 0% μεταλλικά έλαια και 0% χρωστικές, συνδυάζει τη δύναμη της επιστήμης Pro-V με τη βιοτίνη και το μπαμπού, και συμβάλλει στην μείωση της τριχόπτωσης από σπάσιμο της τρίχας, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει να αναπτύξεις μακριά μαλλιά. Σε συνδυασμό με μία χτένα με «αραιά δόντια», αφαιρεί τους κόμπους, χωρίς να «σπάει» τα μαλλιά, σε αντίθεση με μία βούρτσα.

Τα σαμπουάν του Pantene προσθέτουν ένα έξτρα επίπεδο προστασίας χάρη στην αντιοξειδωτική τεχνολογία τους που αποτρέπει τη φθορά, που σε βοηθά στην πρόληψη της συσσώρευσης μετάλλων στα μαλλιά σου. Δοκίμασε το Σαμπουάν της σειράς Pantene Pro-V Miracles Δυνατά & Μακριά, με μπαμπού και βιοτίνη, για να ζήσεις και εσύ ένα… «θαύμα» στα μαλλιά σου! Και σε συνδυασμό με τη Μάσκα Προστασίας Κερατίνης της σειράς, ετοιμάσου για έως και 96% λιγότερο σπάσιμο της τρίχας! Έτσι θα διατηρήσεις τα μαλλιά σου δυνατά, λαμπερά και με υγιή όψη, για ακόμα περισσότερο. 

Πώς να μειώσεις την τριχόπτωση και τη φθορά στα μαλλιά σου

Η περιποίησή σου δεν τελειώνει εδώ

Χρησιμοποίησε το Pantene Pro-V Miracles Roots Awakener, το προϊόν ενδυνάμωσης των μαλλιών, που συμβάλλει στην δύναμη και την πυκνότητα κάθε τρίχας. Το μοναδικό ισχυρό μείγμα του που συνδυάζει την επιστήμη Pro-V με βιοτίνη, μπαμπού, καφεΐνη, βιταμίνη Β3 και πανθενόλη, εισχωρεί βαθιά μέσα στην τρίχα για να ενδυναμώσει τις ρίζες. Το προϊόν αυτό θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη των τριχών της κεφαλής, ώστε να αρχίσεις να έχεις ορατά αποτελέσματα από την 1η κιόλας χρήση!

Και για έξτρα ενυδάτωση, μην ξεχάσεις το leave in conditioner της ίδιας σειράς, με μπαμπού, που συμβάλλει στην βαθιά ενδυνάμωση της τρίχας ενάντια στην φθορά του styling (σε σύγκριση με τα σαμπουάν χωρίς μαλακτικούς παράγοντες) και την μείωση της τριχόπτωσης από το σπάσιμο της τρίχας.