Συμβουλές για απόλυτη ενυδάτωση και ενίσχυση των μαλλιών


Ομορφιά
23/02/2023

Τα μαλλιά αποτελούν πηγή αυτοπεποίθησης για κάθε γυναίκα και συνιστούν τη σημαντική «λεπτομέρεια» που κάνει τη διαφορά σε κάθε της εμφάνιση. Ακριβώς για αυτό, τώρα που βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη ενός ακόμη καλοκαιριού, είναι σημαντικό να αναδιαμορφώσουμε τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μας, ώστε να τα προφυλάξουμε από τις επιπτώσεις των καιρικών μεταβολών και ταυτόχρονα, να τους προσφέρουμε μία πιο όμορφη και λαμπερή όψη. Και για να συμβεί αυτό, την περίοδο που διανύουμε είναι σημαντικό να δώσουμε έμφαση στην ενυδάτωση των μαλλιών μας.

Η αλήθεια είναι πως όσο και αν απολαμβάνουμε το ζεστό «χάδι» του ήλιου στο σώμα μας, δεν ισχύει το ίδιο και για τα μαλλιά μας. Οι υψηλές θερμοκρασίες, η έντονη ηλιακή ακτινοβολία, η συχνή επαφή με το θαλασσινό νερό και τα καθημερινά λουσίματα, σταδιακά αποδυναμώνουν την υγεία των μαλλιών μας, κάνοντάς τα πιο επιρρεπή σε φαινόμενα όπως η πιτυρίδα. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι στο χέρι μας να συμβάλλουμε στην ενίσχυση των μαλλιών μας, επενδύοντας σε προϊόντα και σαμπουάν για την ενδυνάμωσή τους, ώστε να παραμείνουν υγιή και όμορφα, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες.

Ειδικότερα, όσες από εμάς ταλαιπωρούμαστε καθόλη τη διάρκεια του έτους από τις ενοχλητικές λευκές νιφάδες, είναι σημαντικό να στρέψουμε την προσοχή μας στους τρόπους που μπορούν να δυναμώσουν τα μαλλιά μας και να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της πιτυρίδας, χαρίζοντας ενυδάτωση στο τριχωτό της κεφαλής και τον όγκο και τη μεταξένια υφή που επιθυμούμε, στα όμορφα μαλλιά μας. Πώς θα τα καταφέρουμε; Ακολουθώντας τις συμβουλές που έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω και προσφέροντας στα μαλλιά μας ένα σαμπουάν για ενδυνάμωση μαλλιών και supreme περιποίηση!

Κάνοντας τα πρώτα βήματα για την ενίσχυση των μαλλιών μας

Είναι γεγονός πως η ενυδάτωση των μαλλιών μας κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί ιδιαίτερα, καθώς η συχνή επαφή τους με το θαλασσινό νερό και τον ήλιο, τα καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτα. Οι ηλιακές ακτίνες UV, το θαλασσινό νερό ή το χλώριο και τα χημικά της πισίνας, αφυδατώνουν την τρίχα, κάνοντάς την ξηρή και θαμπή. Επιπλέον, ακριβώς επειδή η τρίχα είναι ξηρή, απορροφά υγρασία από τον αέρα, με αποτέλεσμα τα μικροσκοπικά στελέχη της να «σπάνε», δημιουργώντας έντονη ψαλίδα στο κάτω μέρος. Ωστόσο, έχει σημασία να καταλάβουμε πως για να προσφέρουμε στα μαλλιά μας επιπλέον προστασία και να αναδομήσουμε τις φθαρμένες άκρες, το τριχωτό της κεφαλής και η ενυδάτωση των μαλλιών, είναι τα σημεία στα οποία χρειάζεται να εστιάσουμε. Επιλέγοντας, λοιπόν, για το λούσιμό μας ένα αντιπιτυριδικό σαμπουάν που στοχεύει στην ενίσχυση των μαλλιών και είναι εμπλουτισμένο με μία ισχυρή σύνθεση από έλαιο argan και αβοκάντο, όπως το σαμπουάν ενυδάτωσης Head & Shoulders Suprême Αναδόμηση, όχι μόνο θα καταπολεμήσουμε την επιφανειακή φθορά που υπάρχει στην τρίχα, αλλά θα απολαμβάνουμε, καθημερινά, απαλά μαλλιά χωρίς πιτυρίδα. Έτσι, θα κάνουμε ένα σημαντικό, πρώτο βήμα για την ενίσχυση των μαλλιών μας.

Γυναίκα που φτιάχνει τα μαλλιά της

Πώς ένα σαμπουάν ενυδάτωσης μπορεί να μας προσφέρει μαλλιά με όγκο και χωρίς πιτυρίδα

Όσες από εμάς έχουμε μαλλιά με λεπτές τρίχες, γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να βρούμε το κατάλληλο χτένισμα που θα κάνει τα μαλλιά μας να δείχνουν πιο «πλούσια», «κρύβοντας» συγχρόνως τις λευκές νιφάδες της πιτυρίδας που επηρεάζουν τη διάθεσή μας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν λύσεις για την ενίσχυση των μαλλιών μας, οι οποίες μπορούν να κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν λιγότερο άτονα και πιο «πλούσια» και υγιή, αρκεί βέβαια να επενδύσουμε στους κατάλληλους «συμμάχους» περιποίησης. Ένας από αυτούς τους «συμμάχους» είναι και το καινοτόμο Head & Shoulders Αντιπιτυριδικό Σαμπουάν Suprême Όγκος, ένα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας, το οποίο δεν διαθέτει καθόλου σιλικόνη, ενώ χαρίζει στα μαλλιά μας πεντακάθαρη όψη, απαλή υφή και περισσότερο όγκο, από το πρώτο κιόλας λούσιμο. Μάλιστα, η ισχυρή σύνθεσή του διαθέτει τα κατάλληλα συστατικά που πρέπει να περιλαμβάνει ένα σαμπουάν ενυδάτωσης, ώστε να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε 100% από τις ορατές νιφάδες της πιτυρίδας, απολαμβάνοντας μία ανεπανάληπτη αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας στα όμορφα μαλλιά μας.

Προστατεύοντας τα μαλλιά μας από το φαινόμενο της τριχόπτωσης

Το φαινόμενο της τριχόπτωσης συνιστά έναν ακόμη παράγοντα που μπορεί να επηρεάσει την αυτοπεποίθησή μας και σε πολλές περιπτώσεις, σχετίζεται με την ύπαρξη πιτυρίδας. Σύμφωνα με τους ειδικούς το καλοκαίρι η κατάσταση για τα μαλλιά μας επιδεινώνεται, αφού η έντονη ηλιοφάνεια επηρεάζει και αποδυναμώνει τους θύλακες της τρίχας. Προκειμένου να ενδυναμώσουμε και να προστατεύσουμε, λοιπόν, τα μαλλιά μας από την τριχόπτωση, είναι σημαντικό να τα κρατάμε ενυδατωμένα. Πώς θα κάνουμε όμως πραγματικότητα -και μάλιστα με αποτελεσματικό τρόπο- την ενυδάτωση των μαλλιών μας στο σπίτι; Σε αυτό μπορούν να μας βοηθήσουν τα φυσικά συστατικά του ελαίου argan, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο ευεργετικά έλαια που μας προσφέρει η φύση, καθώς χάρη στα λιπαρά οξέα και την υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης Ε, συμβάλλει στην ενίσχυση των μαλλιών και μας χαρίζει πιο δυνατές και ανθεκτικές τρίχες. Έτσι, επιλέγοντας για το λούσιμό μας ένα σαμπουάν κατά της πιτυρίδας, όπως το Head & Shoulders Αντιπιτυριδικό Suprême Δύναμη, που διαθέτει μία ήπια σύνθεση από έλαιο argan και μπαμπού για ενυδάτωση των μαλλιών, θα περιορίσουμε σημαντικά την εποχική τριχόπτωση. Την ίδια ώρα, χάρη στην αντιπιτυριδική του δράση, θα μας βοηθήσει να απομακρύνουμε τις λευκές νιφάδες από τα όμορφα μαλλιά μας.

Ξανθιά γυναίκα με περιποιημένα μαλλιά

Κλείνοντας, έχει σημασία να θυμόμαστε πως, εκτός από το σαμπουάν κατά της πιτυρίδας, δηλαδή το προϊόν ομορφιάς που χρησιμοποιούμε για τη φυσική ενυδάτωση των μαλλιών στο σπίτι, η διατροφή μας διαδραματίζει έναν εξίσου σημαντικό ρόλο για την υγεία και την ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής και την ενδυνάμωση των μαλλιών μας. Ακριβώς για αυτό, τροφές «πλούσιες» σε βιταμίνη Β6, όπως τα ρεβίθια, τα βερίκοκα και η βρώμη, καθώς και τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αμινοξέα και αντιοξειδωτικά, αξίζουν μία θέση στα γεύματά μας, αφού συνιστούν τους πολύτιμους, φυσικούς «συμμάχους» μας, στην προσπάθειά μας για την ενίσχυση των μαλλιών μας και την καταπολέμηση της πιτυρίδας!