Πώς το conditioner σε βοηθά να μακρύνεις τα μαλλιά σου


Ομορφιά
23/02/2023

Όλες μας έχουμε βρεθεί στην ίδια κατάσταση· να δείχνουμε το κούρεμα που θέλουμε στον κομμωτή μας, σε μία φωτογραφία, για να γυρνάμε από το κομμωτήριο με κοντό μαλλί. Ή ίσως σε αυτά τα «ενδιάμεσα» στάδια που τα μαλλιά μας δεν είναι ούτε κοντά, ούτε μακριά; Η επιθυμία να μακρύνουμε τα μαλλιά μας είναι αληθινή και, ενώ δεν υπάρχει κάποιο μαγικό φίλτρο για να μακρύνουν τα μαλλιά μας όπως της Ραπουνζέλ, υπάρχουν πολλές συμβουλές που μπορείς και εσύ να ακολουθήσεις για δυνατά, μακριά μαλλιά με υγιή εμφάνιση.

Μήπως το conditioner βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα;

Απάντηση: Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιο τέχνασμα για να μακρύνουν τα μαλλιά γρηγορότερα μέσα σε μία νύχτα· όμως, η τακτική χρήση του conditioner κάθε φορά που λούζεσαι, δυναμώνει, λειαίνει και αυξάνει την ανθεκτικότητα των μαλλιών. Όπως τα φυτά και τα λουλούδια χρειάζονται χώμα με πλούσια θρεπτικά συστατικά, ήλιο και νερό για να μεγαλώσουν, τα μαλλιά μας «απαιτούν» βαθιά ενυδάτωση από τη ρίζα, ώστε να είναι ορατά υγιή.

Οι γενετικοί παράγοντες είναι «υπεύθυνοι» για την πυκνότητα, το μήκος, το χρώμα και την υφή των μαλλιών, οπότε θα πρέπει να έχεις κερδίσει το «λαχείο» για τα μακριά μαλλιά. Αν συμβαίνει αυτό, ευχαρίστησε τους γονείς σου! Αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να πετύχεις πολλά με τον τρόπο που φροντίζεις τα μαλλιά σου.

Τα μαλλιά συνηθώς μεγαλώνουν περίπου 1 εκατοστό το μήνα, αλλά το να αποκτήσεις μακριά μαλλιά είναι εφικτό αν είναι υγιή από τη ρίζα έως τις άκρες, και αν δεν έχουν ψαλίδα. Και αυτό μάς οδηγεί στην «αιώνια ερώτηση»: αν κόβω τα μαλλιά μου, τα βοηθάω να μακρύνουν; Η αλήθεια είναι ότι αν στοχεύσεις σε μακριά μαλλιά με υγιή εμφάνιση, τα συχνά κουρέματα είναι must. Οι ξηρές, φθαρμένες άκρες, θα «σπάσουν» περισσότερο τα μαλλιά σου και δεν θα τα αφήσουν να μακρύνουν περισσότερο. Όμως, με την κατάλληλη φροντίδα, μπορείς να διατηρήσεις τις άκρες σου υγιείς ανάμεσα στα κουρέματα και να μην «χάσεις» εκατοστά.

Τα μακριά μαλλιά ισοδυναμούν με ορατά υγιή μαλλιά, και ποτέ δεν θα έχεις μαλλιά με υγιή όψη αν δεν προσέχεις τον οργανισμό σου από «μέσα». Μία ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει επαρκή φολικό οξύ, ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες D, A, C και E, είναι απαραίτητη. Το καλύτερο conditioner που βοηθά να μακρύνεις τα μαλλιά σου, είναι αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους και περιέχει τα σωστά συστατικά. Το Conditioner της σειράς Pantene Pro-V Miracles Δυνατά & Μακριά, είναι ο «σύμμαχός» σου! Με 0% μεταλλικά έλαια και 0% χρωστικές, συμβάλλει στην μείωση της τριχόπτωσης από το σπάσιμο της τρίχας, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει να αναπτύξεις μακριά μαλλιά.

Η ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης Pantene Pro-V Miracles Δυνατά & Μακριά, συνδυάζει τη δύναμη της επιστήμης Pro-V με το μπαμπού και τη βιοτίνη, με 0% μεταλλικά έλαια και 0% χρωστικές. Αυτή η σειρά έχει δημιουργηθεί για δυνατά, μακριά μαλλιά, και είναι εμπνευσμένη από τη δύναμη του μπαμπού, γνωστό ως το φυτό με την πιο γρήγορη ανάπτυξη και τη βιοτίνη – το μυστικό για υγιή μαλλιά, επιδερμίδα και νύχια.

Τι κάνει το conditioner;

Όχι μόνο είναι η βάση για κάθε καλή ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών, αλλά είναι κυριολεκτικά το μόνο βήμα της ρουτίνας που προσφέρει στα μαλλιά σου δύναμη και ενυδάτωση. Χωρίς αυτό, τα μαλλιά μπορεί να γίνουν αδύναμα, ξηρά και πιο επιρρεπή στη φθορά. 

Εάν θέλεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν και να έχουν υγιή όψη, το conditioner πρέπει να γίνει ο καλύτερός σου φίλος και να μην το παραλείπεις από τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου. Ιδανικά, θα πρέπει να ενυδατώνεις τα μαλλιά σου κάθε φορά που λούζεσαι, αφού η χρήση εργαλείων θερμότητας ή η βαφή, μπορεί να κάνουν τα μαλλιά σου πιο αδύναμα, ειδικά στις άκρες, και έτσι να έχεις περισσότερη ψαλίδα.

Το καλύτερο Conditioner για να μακρύνουν τα μαλλιά

Αν τα μαλλιά σου είναι στο ύψος των ώμων ή ακόμα πιο μακριά, σημαίνει ότι είναι περίπου 2-3 ετών, άρα χρειάζονται περισσότερη φροντίδα και αγάπη. Οι εντατικές μάσκες περιποίησης χαρίζουν βαθύτερη ενυδάτωση σε σχέση με το καθημερινό σου conditioner, που είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται τα μαλλιά σου. Η Μάσκα Προστασίας Κερατίνης της σειράς Pantene Pro-V Miracles Δυνατά & Μακριά συνδυάζει την δύναμη της επιστήμης Pro-V με βιοτίνη και μπαμπού. Δυναμώνει την τρίχα βαθιά ενάντια στην φθορά του styling (σε σύγκριση με τα σαμπουάν χωρίς μαλακτικούς παράγοντες) και συμβάλλει στην μείωση της τριχόπτωσης από το σπάσιμο της τρίχας. Για έως και 96% λιγότερο σπάσιμο της τρίχας!

Μπορείς να χρησιμοποιείς conditioner κάθε μέρα;

Ο κανόνας για δυνατά μαλλιά με υγιή όψη, που δεν σπάνε εύκολα, είναι η περισσότερη ενυδάτωση και το απαλό λούσιμο. Τα σαμπουάν είναι σχεδιασμένα ώστε να καθαρίζουν σε βάθος τα μαλλιά, αλλά αν δεν χρησιμοποιείς κάποια ενυδατική θεραπεία, μπορεί να αφήσει τα μαλλιά σου πιο…ευάλωτα. Το Conditioner είναι ο σούπερ-ήρωας που βοηθά στην αναπλήρωση των χαμένων θρεπτικών συστατικών. Το αποτέλεσμα; Ενυδατωμένα, λαμπερά μαλλιά, απαλά στο άγγιγμα, και με λιγότερες πιθανότητες για φριζάρισμα.

Αν τα μαλλιά σου χρειάζονται έξτρα ενυδάτωση, δοκίμασε το leave in conditioner της σειράς Pantene Pro-V Miracles Δυνατά & Μακριά με μπαμπού, που βοηθά στην ενυδάτωση και συμβάλλει στην μείωση της τριχόπτωσης από το σπάσιμο της τρίχας, για έως και 100% πιο δυνατά μαλλιά. Τα μαλλιά σου, χρειάζονται περιποίηση που δεν θα τα βαραίνει, αλλά θα τα προστατεύει!

Ουσιαστικά, για μακριά μαλλιά με υγιή όψη, το «κλειδί» είναι οι δυνατές άκρες, χωρίς φθορά. Τα δυνατά μαλλιά σου θα μακρύνουν με τον καιρό, όμως χρειάζεται λίγη υπομονή – και σωστή φροντίδα, με Pantene.

Διάβασε περισσότερα για τα οφέλη του μπαμπού και της καφεΐνης στα μαλλιά, στους οδηγούς μας.

*τριχόπτωση που οφείλετε στο σπάσιμο της τρίχας, σε σύγκριση με σαμπουάν χωρίς ενυδατικούς παράγοντες

**δύναμη ενάντια στη φθορά του styling, σε σύγκριση με σαμπουάν χωρίς ενυδατικούς παράγοντες.