Αλόη και αβοκάντο για φυσική φροντίδα των μαλλιών τον χειμώνα


Ομορφιά
23/02/2023

Είναι αλήθεια πως τα μαλλιά μας αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της εμφάνισής μας, ένα κομμάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφες και γεμάτες αυτοπεποίθηση κάθε φορά που κοιταζόμαστε στον καθρέφτη. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που θέλουμε να τους προσφέρουμε καθημερινά τη φροντίδα και την προσοχή που χρειάζονται, ώστε να δείχνουν λαμπερά και υπέροχα.

Παρόλα αυτά, την παρούσα περίοδο που οι καιρικές συνθήκες τείνουν να επηρεάζουν την όψη των μαλλιών μας, καλό θα ήταν να αναδιαμορφώσουμε τη ρουτίνα περιποίησής τους. Διότι είναι ο μόνος τρόπος για να προσφέρουμε στα μαλλιά μας μία βαθιά αναζωογόνηση και μία αποτελεσματική προστασία, που θα τα «θωρακίσουν» από τις επιπτώσεις του χειμώνα.

Συνεπώς, ακόμη και αν η πτώση της θερμοκρασίας είναι έντονη, ακόμη και αν ο ψυχρός αέρας σε συνδυασμό με το ξηρό κλίμα των εσωτερικών χώρων μεταβάλλουν την υγεία των μαλλιών μας, εμείς μπορούμε να τους προσφέρουμε μία φυσική φροντίδα. Πώς θα τα καταφέρουμε; Εντάσσοντας στην καθημερινότητά μας τις συμβουλές περιποίησης που έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω, καθώς και μερικούς φυσικούς «συμμάχους» που είναι εμπλουτισμένοι με τη δύναμη της αλόης και του αβοκάντο.

Αποφεύγουμε να λούζουμε τα μαλλιά μας με πολύ ζεστό νερό

Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με την απόλαυση που μας προσφέρει ένα ζεστό, χαλαρωτικό μπάνιο στην «καρδιά» του χειμώνα, ειδικότερα έπειτα από μία απαιτητική ημέρα. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, επιλέγοντας να λούσουμε τα μαλλιά μας με πολύ ζεστό νερό, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να εντείνουμε την αφυδάτωσή τους. Καλό είναι, λοιπόν, να επιλέγουμε χλιαρές θερμοκρασίες για το λούσιμο των μαλλιών μας και έπειτα, βγαίνοντας από το ντους, να στεγνώνουμε καλά τα μαλλιά μας, αφού δεν είναι ωφέλιμο να παραμένουν νωπά σε ένα ψυχρό ή ξηρό περιβάλλον.

Φυσικά, εξίσου μεγάλη σημασία έχει και το σαμπουάν που θα χρησιμοποιήσουμε κατά τη διάρκεια του λουσίματος, αφού είναι αυτό που θα προσφέρει στα μαλλιά μας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να βγουν αλώβητα από τις μεταβολές του χειμώνα. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το Herbal Essences Pure Σαμπουάν Αλόη + Έλαιο Αβοκάντο, το οποίο δεν περιλαμβάνει θειικά άλατα, σιλικόνες και χρωστικές, ενώ προσφέρει μία μοναδική αίσθηση ανακούφισης στο τριχωτό της κεφαλής; Μία δοκιμή θα μας πείσει ότι είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε, για να έχουμε λαμπερά μαλλιά με υγιή εμφάνιση, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.

Γυναίκα κάνει μπάνιο

Προσφέρουμε στα μαλλιά βαθιά περιποίηση από τη ρίζα έως τις άκρες

Ο βασικός λόγος που τα μαλλιά μας γίνονται πιο εύθραυστα κατά την περίοδο του χειμώνα, είναι το γεγονός ότι τη μία στιγμή βρισκόμαστε σε ένα ψυχρό περιβάλλον εκτός σπιτιού και την άλλη, σε έναν ζεστό χώρο εντός. Όπως είναι επόμενο, η έντονη μεταβολή της θερμοκρασίας κάνει τα μαλλιά μας ξηρά, θαμπά και εύθραυστα, με αποτέλεσμα να χάνουν την υγιή και λαμπερή τους όψη. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να δείχνουν τα μαλλιά μας υπέροχα, είναι να προσθέσουμε στο ράφι του μπάνιου ένα conditioner που περιποιείται τα μαλλιά από τη ρίζα έως τις άκρες και περιλαμβάνει αγνή αλόη, δηλαδή ένα δημοφιλές ευεργετικό φυτό που είναι «πλούσιο» σε βιταμίνες, χαρίζοντας τέλεια αναζωογόνηση στα μαλλιά, θρέφοντας το τριχωτό της κεφαλής και εξισορροπώντας το pH και την παραγωγή σμήγματος. Αυτό κάνει και η ισχυρή σύνθεση του Herbal Essences Pure Conditioner Αλόη + Έλαιο Αβοκάντο, ενός conditioner που είναι εμπλουτισμένο με αγνή αλόη και έλαιο αβοκάντο, το οποίο λειτουργεί ευεργετικά για το τριχωτό της κεφαλής και φροντίζει σε βάθος τα μαλλιά μας.

Ένα θρεπτικό λάδι που μας βοηθά να κερδίζουμε τη «μάχη» με το φριζάρισμα

Ένα ζήτημα που απασχολεί αρκετές από εμάς την περίοδο του χειμώνα είναι το φριζάρισμα, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο έντονος αέρας και η απώλεια υγρασίας εντείνουν το πρόβλημα και δεν μας επιτρέπουν να τιθασεύσουμε τα μαλλιά μας, ώστε να τους χαρίσουμε μία όμορφη εμφάνιση. Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να έχουμε τα λεία και καλοχτενισμένα μαλλιά που επιθυμούμε;

Πριν βιαστούμε να αποφασίσουμε πως το επίμονο styling είναι η μόνη λύση στο πρόβλημα, καλό θα ήταν να αναζητήσουμε έναν φυσικό τρόπο αντιμετώπισης του φριζαρίσματος, ο οποίος δεν επιδεινώνει την υγεία των μαλλιών, αλλά βελτιώνει την όψη τους και συμβάλλει στην αναδόμησή τους. Αυτό κάνει και το Herbal Essences Pure Λάδι Αλόη + Έλαιο Αβοκάντο, ένα προηγμένο λάδι μαλλιών που αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το φριζάρισμα, ενώ χάρη στη φυσική σύνθεσή του από έλαιο αβοκάντο και αλόη, ενυδατώνει σε βάθος τα μαλλιά, προσφέροντας μία μοναδική αίσθηση ανακούφισης στο τριχωτό της κεφαλής.

Αλόη, αβοκάντο και μπουκαλάκι με λάδι από αλόη και αβοκάντο

Επενδύοντας σε μία ευεργετική μάσκα μαλλιών για περισσότερη ενυδάτωση

Ομολογουμένως, δεν αρκεί ένα σαμπουάν και ένα conditioner για να αποκτήσουμε τα λεία και δυνατά μαλλιά που ονειρευόμαστε. Ειδικότερα την περίοδο του χειμώνα που τα μαλλιά μας παρουσιάζουν μεγαλύτερη ανάγκη για ενυδάτωση, είναι απαραίτητο να επενδύσουμε και σε ένα προϊόν που θα μπορεί να καταπολεμήσει τα «σημάδια» της αφυδάτωσης, θα «ξεδιψάσει» και θα αναδείξει τα μαλλιά μας με φυσικό τρόπο.

Ωστόσο, για να είμαστε σίγουρες πως έχουμε κάνει την καλύτερη επιλογή, μπορούμε να επενδύσουμε σε μία αποτελεσματική μάσκα μαλλιών, που περιλαμβάνει έλαιο αβοκάντο, καθώς το συγκεκριμένο έλαιο διαθέτει τα «πολύτιμα» ω-3 λιπαρά οξέα που περιορίζουν την ξηρότητα του τριχωτού της κεφαλής, ενώ εμπεριέχει και βιταμίνη Ε, ένα θρεπτικό στοιχείο που βελτιώνει την ποιότητα της τρίχας. Όλα τα παραπάνω μπορούμε να τα βρούμε στην ευεργετική Herbal Essences Pure Μάσκα Αλόη + Έλαιο Αβοκάντο, ένα ωφέλιμο προϊόν που παρασκευάζεται με πραγματικά βότανα, αναγνωρισμένα από τους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους, Kew και το οποίο λειαίνει τα μαλλιά, χαρίζοντας συγχρόνως βαθιά ενυδάτωση στο τριχωτό της κεφαλής.

Γυναίκα χτενίζει τα μαλλιά της

Αν θέλουμε, λοιπόν, να απολαμβάνουμε υπέροχα μαλλιά και τον χειμώνα, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να προσθέσουμε στην καθιερωμένη «ιεροτελεστία» περιποίησής τους την αγνή αλόη και το έλαιο αβοκάντο, δύο φυσικά συστατικά που υπόσχονται να προσφέρουν μία φυσική, αποτελεσματική αναζωογόνηση στα μαλλιά μας.