Πώς να φύγουν οι κοκκινίλες στο πρόσωπο


Ομορφιά
26/04/2021

Το ελαφρό κοκκίνισμα στα μάγουλα θεωρείται χαριτωμένο και κομψό. Ωστόσο, τα κατακόκκινα μάγουλα δεν είναι καθόλου ελκυστικά... Κι όμως, οι κοκκινίλες στο πρόσωπο είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Πολλοί άνθρωποι ανά καιρούς εμφανίζουν ξηρότητα και κοκκινίλες στο πρόσωπο. Για να μην ψάχνετε στο διαδίκτυο θέματα όπως… «πώς να εξαφανίσω τις κοκκινίλες» ή «κοκκινίλες στο πρόσωπο φυσική αντιμετώπιση», διαβάστε τις παρακάτω προτάσεις! Αν η επιδερμίδα σας εμφανίζει συχνά ερεθισμούς, πρέπει να κάνετε κάτι γι' αυτό.

Αναρωτιέστε «πώς να φύγουν οι κοκκινίλες από το πρόσωπο»; Ευτυχώς, υπάρχουν πάρα πολλές τεχνικές και προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα και τις κοκκινίλες στο πρόσωπο.

Αιτίες που προκαλούν ερυθρότητα στο πρόσωπο

Ξαφνική κοκκινίλα στο πρόσωπο; Πρώτα από όλα, πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε από τι προκαλείται. Με μια επίσκεψη στον δερματολόγο μπορείτε άμεσα να διαπιστώσετε τι είναι αυτό που προκαλεί την ερυθρότητα, την ξηρότητα και τις κοκκινίλες στο πρόσωπο. Ίσως να έχετε κάποια αλλεργία ή να πάσχετε από ροδόχρουν ακμή, μια αρκετά συχνή δερματική πάθηση που εμφανίζεται όταν τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται λόγω έκθεσης στη θερμότητα. Η πάθηση αυτή προσβάλλει κυρίως άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα. Ο δερματολόγος πιθανότατα θα σάς συμβουλεύσει να αποφεύγετε τις ουσίες που την επιδεινώνουν, όπως το αλκοόλ και το πικάντικο φαγητό, και ίσως σας προτείνει κάποια προϊόντα για τοπική εφαρμογή για να εξαφανιστούν οι κοκκινίλες στο πρόσωπο.

1. Τα κατάλληλα προϊόντα

Για να μην ψάχνετε «πώς να φύγουν οι κοκκινίλες από το πρόσωπο;», ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές. Αφού διαπιστώσετε τι προκαλεί τον ερεθισμό, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Στην αγορά υπάρχει πληθώρα προϊόντων καθαρισμού και ενυδάτωσης που είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να περιορίζουν τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες στο πρόσωπο. Αν χρησιμοποιείτε κάποιο σαπούνι για το πρόσωπο, θα ήταν καλό να το αντικαταστήσετε με ένα ήπιο gel, μια κρέμα καθαρισμού ή ένα αφρώδες gel καθαρισμού. Επιλέξτε προϊόντα ειδικά για ευαίσθητες επιδερμίδες. Το οινόπνευμα και η αμαμηλίδα μπορούν να προκαλέσουν κοκκινίλες στο πρόσωπο, ενώ οι ουσίες κατά της ακμής όπως το υπεροξείδιο του βενζολίου, αλλά και τα στεροειδή και η υδροκορτιζόνη, μπορούν να επιδεινώσουν τους ερεθισμούς. Επομένως, περιορίστε τη χρήση προϊόντων που περιέχουν αυτά τα συστατικά, εφόσον δεν σας είναι απολύτως απαραίτητα (ή χρησιμοποιήστε τα μόνο σε συγκεκριμένα σημεία της επιδερμίδας). Αποφύγετε τα «βαριά» προϊόντα απολέπισης προσώπου. Επίσης, αφού πλύνετε το πρόσωπό σας, ξεπλύνετέ το προσεκτικά με κρύο νερό αντί να σκουπιστείτε με πετσέτα, καθώς έτσι μπορείτε να αποτρέψετε την επιδείνωση της ξαφνικής κοκκινίλας στο πρόσωπο και να μην απορείτε «πώς να εξαφανίσω τις κοκκινίλες»! Γενικά, ακολουθήστε μία εύκολη καθημερινή ρουτίνα περιποίησης για πρόσωπο λείο και καθαρό!

2. Επιδερμίδα που φαίνεται αψεγάδιαστη

Αφού επιλέξετε ήπια προϊόντα καθαρισμού και ενυδάτωσης για το πρόσωπο ώστε να περιορίσετε τους ερεθισμούς, η επόμενή σας κίνηση πρέπει να είναι η εφαρμογή ελαφρύ κονσίλερ, βάση μέικ-απ ή/και πούδρα για ομοιόμορφη απόχρωση στο δέρμα.

Το μακιγιάζ με κίτρινες ή πράσινες αποχρώσεις βοηθά στην εξισορρόπηση της ερυθρότητας. Μπορείτε να βρείτε πάρα πολλά προϊόντα σε κίτρινες και πράσινες αποχρώσεις, όπως primer, πούδρες και corrector.

Δοκιμάστε πούδρα με απαλό τελείωμα, και συγκεκριμένα πούδρα με μεταλλικά συστατικά, ώστε η επιδερμίδα σας να δείξει λεία μετά την εφαρμογή του προϊόντος ενυδάτωσης και εξισορροπήστε την απόχρωση εφαρμόζοντας βάση μέικ-απ.

Να θυμάστε πάντα να καθαρίζετε τα πινέλα και τα σύνεργα του μακιγιάζ σας, αφού αυτά είναι που έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα σας!

Θα δείτε ότι με τη σωστή διάγνωση, την κατάλληλη περιποίηση του δέρματος αλλά και τη φυσική αντιμετώπιση για τις κοκκινίλες στο πρόσωπο, αυτές θα εξαφανιστούν και η επιδερμίδα σας θα δείχνει υπέροχη και λαμπερή! Και εσείς δεν θα αναρωτιέστε πια «πώς να φύγουν οι κοκκινίλες από το πρόσωπο»!