Πείτε αντίο στις κοκκινίλες στο πρόσωπο

Πείτε-αντίο-στις-κοκκινίλες-στο-πρόσωπο
0
Το ελαφρό κοκκίνισμα στα μάγουλα θεωρείται χαριτωμένο και κομψό. Ωστόσο, τα κατακόκκινα μάγουλα δεν είναι καθόλου ελκυστικά... Αν η επιδερμίδα σας εμφανίζει συχνά ερεθισμούς, πρέπει να κάνετε κάτι γι' αυτό.

Ευτυχώς, υπάρχουν πάρα πολλές τεχνικές και προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τους αντιμετωπίσετε.

Πρώτα από όλα, πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε από τι προκαλούνται. Με μια επίσκεψη στον δερματολόγο μπορείτε άμεσα να διαπιστώσετε τι είναι αυτό που προκαλεί την ερυθρότητα. Ίσως να έχετε κάποια αλλεργία ή να πάσχετε από ροδόχρουν ακμή, μια αρκετά συχνή δερματική πάθηση που εμφανίζεται όταν τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται λόγω έκθεσης στη θερμότητα. Η πάθηση αυτή προσβάλλει κυρίως άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα. Ο δερματολόγος πιθανότατα θα σάς συμβουλεύσει να αποφεύγετε τις ουσίες που την επιδεινώνουν, όπως το αλκοόλ και το πικάντικο φαγητό, και ίσως σας προτείνει κάποια προϊόντα για τοπική εφαρμογή.

Τα κατάλληλα προϊόντα

Αφού διαπιστώσετε τι προκαλεί τον ερεθισμό, πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Στην αγορά υπάρχει πληθώρα προϊόντων καθαρισμού και ενυδάτωσης που είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να περιορίζουν τους ερεθισμούς. Αν χρησιμοποιείτε κάποιο σαπούνι για το πρόσωπο, θα ήταν καλό να το αντικαταστήσετε με ένα ήπιο gel, μια κρέμα καθαρισμού ή ένα αφρώδες gel καθαρισμού. Επιλέξτε προϊόντα ειδικά για ευαίσθητες επιδερμίδες. Το οινόπνευμα και η αμαμηλίδα μπορούν να προκαλέσουν κοκκινίλες, ενώ οι ουσίες κατά της ακμής όπως το υπεροξείδιο του βενζολίου, αλλά και τα στεροειδή και η υδροκορτιζόνη, μπορούν να επιδεινώσουν τους ερεθισμούς. Επομένως, περιορίστε τη χρήση προϊόντων που περιέχουν αυτά τα συστατικά, εφόσον δεν σας είναι απολύτως απαραίτητα (ή χρησιμοποιήστε τα μόνο σε συγκεκριμένα σημεία της επιδερμίδας). Αποφύγετε τα «βαριά» προϊόντα απολέπισης προσώπου. Επίσης, αφού πλύνετε το πρόσωπό σας, ξεπλύνετέ το προσεκτικά με κρύο νερό αντί να σκουπιστείτε με πετσέτα, καθώς έτσι μπορείτε να αποτρέψετε την επιδείνωση της ερυθρότητας.

Επιδερμίδα που φαίνεται αψεγάδιαστη

Αφού επιλέξετε ήπια προϊόντα καθαρισμού και ενυδάτωσης για το πρόσωπο ώστε να περιορίσετε τους ερεθισμούς, η επόμενή σας κίνηση πρέπει να είναι η εφαρμογή ελαφρύ κονσίλερ, βάση μέικ-απ ή/και πούδρα για ομοιόμορφη απόχρωση στο δέρμα.

Το μακιγιάζ με κίτρινες ή πράσινες αποχρώσεις βοηθά στην εξισορρόπηση της ερυθρότητας. Μπορείτε να βρείτε πάρα πολλά προϊόντα σε κίτρινες και πράσινες αποχρώσεις, όπως primer, πούδρες και corrector.

Δοκιμάστε πούδρα με απαλό τελείωμα, και συγκεκριμένα πούδρα με μεταλλικά συστατικά, ώστε η επιδερμίδα σας να δείξει λεία μετά την εφαρμογή του προϊόντος ενυδάτωσης και εξισορροπήστε την απόχρωση εφαρμόζοντας βάση μέικ-απ.

Θα δείτε ότι με τη σωστή διάγνωση και την κατάλληλη περιποίηση του δέρματος, οι κοκκινίλες θα εξαφανιστούν και η επιδερμίδα σας θα δείχνει υπέροχη και λαμπερή!

0

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

Πιστεύουμε ότι θα σου αρέσει

Συγκατάθεση στη χρήση cookies