Η beauty routine που αξίζει να εντάξεις στα Σαββατοκύριακά σου


Ομορφιά
29/10/2019
Θα σε ικανοποιήσει και θα σε ανανεώσει

Ο Νοέμβρης είναι ήδη εδώ και αυτό σημαίνει πως έχεις ήδη αρχίσει να περνάς περισσότερο χρόνο εντός σπιτιού σε καθημερινό επίπεδο και ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων.

Από τη μία πλευρά η πτώση της θερμοκρασίας και από την άλλη, η μέρα που έχει μικρύνει κατά πολύ. Δεν είναι τυχαίο ότι το σπίτι σου φαντάζει πλέον το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσεις, να απολαύσεις μερικές στιγμές ηρεμίας και κυρίως, να φροντίσεις τον εαυτό σου. Και σε ό,τι αφορά το θέμα της προσωπικής σου περιποίησης συγκεκριμένα, ο μήνας που διανύουμε είναι ιδανικός για pampering!

Στην περίπτωση, λοιπόν, που επιθυμείς να αναβαθμίσεις και να εκμεταλλευτείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα Σαββατοκύριακά σου, η beauty routine που ακολουθεί αποτελεί μία πρόταση που θα σε ικανοποιήσει και κυρίως, θα σε ανανεώσει. Δοκίμασε, λοιπόν, να την ακολουθήσεις και φρόντισε να την ευχαριστηθείς!

Το αντιοξειδωτικό ρόφημα

Λένε πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις το Σάββατο ή την Κυριακή σου, είναι απολαμβάνοντας ένα ρόφημα που θα «αποτοξινώσει» τον οργανισμό σου και θα τονώσει την επιδερμίδα σου. Προτίμησε να στραφείς σε φρούτα ή λαχανικά που είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες και πιες το ρόφημά σου αμέσως μόλις το ετοιμάσεις (αν διαθέτεις μπλέντερ στην κουζίνα σου, θα το απολαύσεις σε χρόνο «ντετέ») για να πάρεις όλες τις βιταμίνες και να αναζωογονηθείς.

Η beauty routine που αξίζει να εντάξεις στα Σαββατοκύριακά σου

Η ώρα του μπάνιου και του bath bomb

Αφού φροντίσεις για την ομορφιά σου εκ των έσω, καλό είναι να κάνεις ό,τι μπορείς για να τονώσεις κάθε σημείο της επιφάνειας της επιδερμίδας σου. Και για να το επιτύχεις με τον πλέον απολαυστικό και χαλαρωτικό τρόπο, θα χρειαστεί να μπεις στο μπάνιο. Καθάρισε την μπανιέρα σου και γέμισέ τη με χλιαρό προς ζεστό νερό -αλλά όχι καυτό, διότι δεν κάνει καλό στο δέρμα. Στη συνέχεια, ρίξε μερικές σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο ή άλατα, αν τα προτιμάς. Βάλε στο αθόρυβο το κινητό σου τηλέφωνο, άναψε μερικά αρωματικά κεριά, μπες στην μπανιέρα και άφησε το σώμα σου να χαλαρώσει. Στην περίπτωση, πάντως, που έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σου, μπορείς να φτιάξεις μόνη σου τις δικές σου bath bombs! Ένα «how to» tutorial στο YouTube, μερικά αιθέρια έλαια και λίγη μαγειρική σόδα αρκούν για να τα καταφέρεις!

Η beauty routine που αξίζει να εντάξεις στα Σαββατοκύριακά σου


Τα σωστά βήματα για απίστευτα λεία πόδια χωρίς ερεθισμούς

Προτού μουλιάσεις στην μπανιέρα, αλλά αφού επιτρέψεις στο δέρμα σου να μαλακώσει λιγάκι, αφιέρωσε λίγο χρόνο στα πόδια σου. Ξεκίνα κάνοντας απολέπιση με ένα scrub που περιέχει ενυδατικούς παράγοντες και προσπάθησε να αποφύγεις τα προϊόντα απολέπισης που περιέχουν αλάτι, διότι αν και θα απομακρύνουν πιο εύκολα τις τοξίνες από το δέρμα σου, μπορεί να το ερεθίσουν -στην περίπτωση που είναι ευαίσθητο. Αφού απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας μέσω του scrub, ακολούθησε την κατάλληλη «τελετουργία» ξυρίσματος. Για να έχεις έως και 100% απαλή επιδερμίδα και καθόλου ερεθισμούς, θα χρειαστεί απλώς να χρησιμοποιήσεις την κατάλληλη ξυριστική μηχανή, όπως τη Venus Smooth Sensitive και φυσικά, ένα τζελ ξυρίσματος.

Η συμβουλή μας είναι η εξής: Αν επιθυμείς να έχεις άψογο ξύρισμα, ακόμη και στις πιο δύσκολες περιοχές, όπως τα γόνατα και τους αστραγάλους, βρες μία γυναικεία ξυριστική μηχανή που μπορεί να κινείται σε πολλαπλές κατευθύνσεις. Στα δικά μας «must» περιλαμβάνεται η Venus Deluxe Smooth Swirl Ξυριστική Μηχανή με τη λαβή FlexiBall, η οποία αγκαλιάζει τις καμπύλες του σώματος και τις δύσκολες περιοχές και διαθέτει πέντε (ναι, πέντε!) λεπίδες που προσαρμόζονται σε κάθε καμπύλη και σε βοηθούν να φτάσεις σε κάθε δύσκολη περιοχή του σώματος. Προτού ξυριστείς, καλό είναι να μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις στο δέρμα σου ένα τζελ ξυρίσματος για γυναίκες και να εξακριβώσεις ότι διαθέτει πολλά ενυδατικά στοιχεία και βοηθά στην προστασία της επιδερμίδας από την απώλεια υγρασίας κατά το ξύρισμα. Το Gillette Satin Care με το άγγιγμα της Olay Violet Swirl αποτελεί σίγουρα μία «must» επιλογή και ο παραπάνω συνδυασμός θα σου χαρίσει εύκολα την αψεγάδιαστη επιδερμίδα που θέλεις!

Η beauty routine που αξίζει να εντάξεις στα Σαββατοκύριακά σου

Το κατάλληλο timing για μία sheet mask

Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να εφαρμόσεις μία sheet mask στο πρόσωπό σου. Όσο το σώμα σου θα χαλαρώνει, η επιδερμίδα του προσώπου σου θα ενυδατώνεται και θα θρέφεται χάρη στα πλούσια συστατικά της μάσκας σου. Φόρεσέ τη, κλείσε τα μάτια και μείνε έτσι για τουλάχιστον ένα τέταρτο! Στην περίπτωση που δεν γνωρίζεις τι είναι οι sheet masks, σε ενημερώνουμε πως πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή και όπως φαίνεται, επιτυχημένα skincare trends των τελευταίων ετών. Πρόκειται στην ουσία για μάσκες, οι οποίες περιέχουν πολύτιμα και θρεπτικά για το δέρμα συστατικά οπότε, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, προμηθεύσου τις κατάλληλες beauty μάσκες.

Η beauty routine που αξίζει να εντάξεις στα Σαββατοκύριακά σου

Το «μυστικό» για τέλεια ενυδάτωση

Αφού ολοκληρώσεις το απολαυστικό σου «τελετουργικό» ομορφιάς στην μπανιέρα και πριν στεγνώσεις την επιδερμίδα σου με την πετσέτα, δοκίμασε να εφαρμόσεις μία ενυδατική κρέμα ή ένα λαδάκι σώματος στην επιδερμίδα σου. Αν αισθάνεσαι το δέρμα σου ξηρό, το φυτικό έλαιο αμυγδάλου που είναι πλούσιο σε βιταμίνες, θα το ενυδατώσει σε βάθος και θα το θρέψει. Μην ξεχνάς, άλλωστε, πως αποτελεί μία ιδανική επιλογή για να προστατευτείς από τις ραγάδες. Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε να εφαρμόσεις στην επιδερμίδα σου το προϊόν που επιθυμείς, όσο είναι ακόμη βρεγμένη ή νωπή και αμέσως μετά το μπάνιο ή το ντους. Διότι με αυτόν τον τρόπο θα «κλειδώσεις» την υγρασία στο δέρμα σου, κάνοντάς το περισσότερο λείο και απαλό.

Η beauty routine που αξίζει να εντάξεις στα Σαββατοκύριακά σου

Απλή αλλά απίστευτα απολαυστική! Αυτή η beauty routine θα αναβαθμίσει τα φθινοπωρινά σου Σαββατοκύριακα, θα σε αναζωογονήσει και θα σε βοηθήσει να απολαμβάνεις στο εξής ακόμη περισσότερο τον ελεύθερό σου χρόνο, εντός σπιτιού. Η φροντίδα του εαυτού σου είναι σημαντική υπόθεση και το σίγουρο είναι πως αξίζει να χαλαρώνεις και να φροντίζεις την επιδερμίδα σου, όσο πιο συχνά μπορείς!