Τα πιο όμορφα χειροποίητα δώρα για την ημέρα του πατέρα


Οικογένεια
1/06/2021

Μπορεί η ημέρα του πατέρα να είναι μία γιορτή που δεν γιορτάζεται με την ίδια μεγαλοπρέπεια, όπως η γιορτή της μητέρας όμως δεν παύει να είναι ένα αξιοσημείωτο ορόσημο, το οποίο μας υπενθυμίζει με τον πιο απλό τρόπο, ότι χρειάζεται να δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας στους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν.

Ακριβώς, λοιπόν, επειδή πρόκειται για μία ιδιαίτερη γιορτή, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως φέτος θα εορταστεί την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου, δηλαδή στις 20 του μήνα. Μέχρι τότε, έχουμε χρόνο ώστε να σκεφτούμε ποιο θα είναι το ξεχωριστό δώρο που θα χαρίσουμε στον μπαμπά της οικογένειας, αν και ένα χειροποίητο δώρο, το οποίο θα είναι φτιαγμένο από τα μικρότερα μέλη της οικογένειας, είναι αναμφίβολα η καλύτερη επιλογή. Όχι μόνο γιατί δείχνει πως το παιδί αφιέρωσε χρόνο και σκέψη για να φτιάξει ένα χειροποίητο δώρο για τον μπαμπά του, αλλά διότι για κανέναν μπαμπά δεν υπάρχει πιο όμορφο δώρο, από ένα αντικείμενο που είναι φτιαγμένο από το παιδί του.

Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με ιδέες για χειροποίητα δώρα, τα οποία κάθε παιδάκι θα μπορέσει να ετοιμάσει εύκολα, ενώ σε περίπτωση που δυσκολευτεί, μπορούμε να του προσφέρουμε τη βοήθειά μας, για να φτιάξουμε μαζί ένα ξεχωριστό χειροποίητο δώρο για τη γιορτή του πατέρα, ένα δώρο που θα «πλημμυρίσει» την καρδιά του μπαμπά με συγκίνηση και όμορφα συναισθήματα. Σε κάθε περίπτωση, το σημαντικό είναι να αξιοποιήσουμε αυτή την αφορμή, για να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε ακόμη περισσότερες δραστηριότητες με τα παιδιά.

Eνα χειροποίητο και περίτεχνο διακοσμητικό από πηλό

Αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα ξεχωριστό χειροποίητο δώρο για τον μπαμπά, τότε ο πηλός είναι το κατάλληλο υλικό για να κάνουμε πραγματικότητα ό,τι έχουμε στο μυαλό μας. Ακριβώς επειδή πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εύπλαστο υλικό, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να εξασκήσουν τη φαντασία και να ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητά τους, ώστε να ετοιμάσουν ένα διακοσμητικό για τον μπαμπά τους. Παρότι μπορούν να του δώσουν το σχήμα και τη χρησιμότητα που εκείνα επιθυμούν, δημιουργώντας για παράδειγμα μία μολυβοθήκη ή μία κορνίζα, υπάρχει μία ακόμη ιδέα που θα κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό και «πολύτιμο» το δώρο. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουν τα παιδιά, είναι να στολίσουν την επιφάνεια του διακοσμητικού, αφήνοντας ένα αποτύπωμα της παλάμης ή του πέλματός τους.

Παιδάκι φτιάχνει διακοσμητικό από πηλό

Ένα μοναδικό χειροποίητο δώρο για να παίζουμε μαζί

Ένα από τα πιο πρωτότυπα χειροποίητα δώρα που μπορούμε να χαρίσουμε στον μπαμπά με αφορμή τη γιορτή του πατέρα, είναι μία χειροποίητη τρίλιζα! Για να τη δημιουργήσουμε, θα χρειαστούμε ένα παλιό κουτί (όχι παπουτσιών απαραίτητα), ακρυλικά χρώματα ή τέμπερες, έναν μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο, ένα πινέλο και δέκα βότσαλα μικρού προς μεσαίου μεγέθους. Θα ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε τη χειροποίητη τρίλιζα, χωρίζοντας τα βότσαλα σε δύο κατηγορίες, σε εκείνα που θα φέρουν πάνω το σημάδι «X» και σε εκείνα που θα έχουν για σημάδι τον κύκλο. Έπειτα, θα βάψουμε τα βότσαλα σε ό,τι χρώμα επιθυμούμε και θα σημειώσουμε με τον μαύρο μαρκαδόρο «Χ» σε πέντε από τα δέκα βότσαλα, ενώ στα άλλα πέντε θα σχεδιάσουμε τον κύκλο. Έπειτα, θα σχεδιάσουμε στον πάτο από το κουτί ή στο εσωτερικό μέρος από το καπάκι του, δύο κάθετες και δύο οριζόντιες γραμμές, οι οποίες θα σχηματίζουν το γνωστό πλέγμα που έχει η τρίλιζα και θυμίζει τη δίεση. Όταν θα έχει στεγνώσει το χρώμα πάνω στα βότσαλα, θα τα βάλουμε μέσα στο κουτί και θα κλείσουμε το χειροποίητο δώρο μας με έναν ωραίο φιόγκο, για να το προσφέρουμε στον μπαμπά.

Χειροποίητη τρίλιζα με πέτρες

Μία ευφάνταστη κάρτα γεμάτη όμορφα συναισθήματα

Σε περίπτωση που δεν προλαβαίνουμε να συγκεντρώσουμε τα υλικά που χρειάζεται κάποια από τις παραπάνω ιδέες για χειροποίητα δώρα, υπάρχει και η εναλλακτική, διαχρονική λύση μίας χειροποίητης κάρτας. Το μόνο που θα χρειαστούμε για την πραγματοποιήσουμε, είναι ένα σκληρό κομμάτι χαρτί, το οποίο θα διπλώσουμε στα δύο, κηρομπογιές, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους ή τέμπερες και οποιοδήποτε άλλο υλικό μας εμπνέει για να δημιουργήσουμε μία ευφάνταστη κάρτα. Αν θέλουμε να αποφύγουμε τις κλασικές ευχές, μπορούμε στο εσωτερικό της κάρτας να καταγράψουμε μία ακροστιχίδα με τη λέξη «ΜΠΑΜΠΑΣ», ταιριάζοντας κάθε γράμμα της λέξης με κάποιο επίθετο ή ουσιαστικό που ταιριάζει στον δικό μας μπαμπά. Για παράδειγμα, στο «Μ» μπορούμε να βάλουμε τις λέξεις μάστορας ή μεγαλόψυχος, στο «Π» πρακτικός, στο «Α» αστείος και στο «Σ», σούπερ. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όποια λέξη και αν συμπεριλάβουμε, θα του έχουμε χαρίσει ένα «πολύτιμο» χειροποίητο δώρο για την γιορτή του πατέρα, το οποίο θα εκφράζει πόσο πολύτιμη είναι η παρουσία του στη ζωή μας.

Παιδάκι που ζωγραφίζει

Κλείνοντας, έχει σημασία να θυμόμαστε πως οι παραπάνω προτάσεις για χειροποίητα δώρα για τη γιορτή του πατέρα, σκοπό έχουν να μας δώσουν έμπνευση και ιδέες, ώστε να δημιουργήσουμε ένα δικό μας ξεχωριστό δώρο για τον μπαμπά της οικογένειας. Συνεπώς, δεν είναι ανάγκη να ακολουθήσουμε τις οδηγίες κατά γράμμα, αλλά να βασιστούμε σε αυτές για να ανακαλύψουμε το χειροποίητο δώρο που θα ξετρελάνει τον παραλήπτη μας!