Ανοιξιάτικες δραστηριότητες που θα απολαύσουμε μαζί με τα παιδιά


Οικογένεια
5/05/2021

Καθώς η ημέρα μεγαλώνει, η φύση γύρω μας ανθίζει και ο καιρός «γλυκαίνει», η προσοχή μας στρέφεται στις δραστηριότητες εξωτερικού χώρου με τις οποίες θα μπορέσουμε να απολαύσουμε αυτή την εποχή, παρέα με τα παιδιά μας.

Κακά τα ψέματα. Η άνοιξη είναι η εποχή που μας ανοίγει την… όρεξη για παιχνίδια εξωτερικού χώρου, για περιπέτειες στην πόλη, για περιπάτους στη θάλασσα και για ποδηλατάδες στη γειτονιά. Είναι οι μικρές αφορμές που όχι μόνο κάνουν πιο διασκεδαστικά τα οικογενειακά Σαββατοκύριακα, αλλά μας φέρνουν ακόμα πιο κοντά με τα μικρά μας. Συνεπώς, την παρούσα περίοδο που έχουμε τον καιρό «σύμμαχό» μας, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσουμε τις ηλιόλουστες ημέρες της εβδομάδας, από το να επενδύσουμε τον χρόνο μας σε ωφέλιμα και διασκεδαστικά αθλητικά παιχνίδια εξωτερικού χώρου ή σε ανοιξιάτικες δραστηριότητες για παιδιά και γονείς. Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μερικές προτάσεις από παιχνίδια εξωτερικού χώρου για παιδιά, που θα μας δώσουν την έμπνευση και την ώθηση να σηκωθούμε από τον καναπέ και να απολαύσουμε περισσότερο ποιοτικό χρόνο μαζί, πάντα βέβαια με προσοχή και ασφάλεια!

Διοργανώνουμε μία οικογενειακή βόλτα με ποδήλατο στην περιοχή μας

Μία δραστηριότητα εξωτερικού χώρου που θα κάνει και εμάς τους μεγάλους να νιώσουμε για λίγο παιδιά και συγχρόνως να γυμναστούμε, είναι μία οικογενειακή βόλτα με ποδήλατο στην περιοχή μας ή σε κάποιο πάρκο που ενδείκνυται για μία οικογενειακή ποδηλατάδα. Γιατί να επιλέξουμε το ποδήλατο; Διότι εκτός από διασκεδαστικό, έχει αποδειχθεί πως η σωματική άσκηση μέσω ποδηλάτου, μας βοηθά να γυμνάζουμε ταυτόχρονα τους μυς των χεριών και των ποδιών μας και να ενισχύουμε τις λειτουργίες του αναπνευστικού μας συστήματος. Για να κάνουμε ακόμη πιο συναρπαστικό αυτό το παιχνίδι εξωτερικού χώρου για τα παιδιά δε, μπορούμε να στολίσουμε τα ποδήλατά μας με χειροποίητα σημαιάκια, κορδέλες και αυτοκόλλητα, δίνοντας έτσι έναν πιο γιορτινό χαρακτήρα σε αυτή την ανοιξιάτικη δραστηριότητα για παιδιά και γονείς! Όπως και να έχει, αν αποφασίσουμε να πραγματοποιήσουμε ένα ανάλογο ομαδικό παιχνίδι εξωτερικού χώρου για παιδιά και να βολτάρουμε με το ποδήλατο τις απογευματινές ώρες, καλό είναι να μην παραλείψουμε να τοποθετήσουμε σε κάθε ποδήλατο τα απαραίτητα διακριτικά, ώστε να είναι ορατά από τους οδηγούς των οχημάτων και τους πεζούς.

Ανοιξιάτικες δραστηριότητες που θα απολαύσουμε μαζί με τα παιδιά

Απολαμβάνουμε οικογενειακώς αθλητικά παιχνίδια εξωτερικού χώρου

Η αλήθεια είναι πως αρκετοί από εμάς χρειάζονται ένα επιπλέον κίνητρο για να παραμένουν συνεπείς στις καθημερινές προπονήσεις τους και η παρουσία των παιδιών, είναι ένα από αυτά. Διότι οι δραστηριότητες εξωτερικού χώρου για παιδιά, αποτελούν αφορμές για να γυμναστούμε παρέα με τα μικρά μας, συνδυάζοντας τη σωματική άσκηση με μία επίσκεψη σε κάποιο μεγάλο πάρκο της πόλης ή σε ένα πάρκο υπαίθριας άθλησης. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα απολαύσουμε διασκεδαστικές στιγμές και παιχνίδια εξωτερικού χώρου με τα παιδιά, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να συστήσουμε σε εκείνα τα οφέλη και τη χαρά της γυμναστικής και να τα βοηθήσουμε να αποκτήσουν μία πιο ουσιαστική σχέση με το σώμα τους. Σε κάθε περίπτωση, στο διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε προγράμματα γυμναστικής ειδικά σχεδιασμένα για γονείς και παιδιά και ωφέλιμα αθλητικά παιχνίδια εξωτερικού χώρου, τα οποία θα μας κατευθύνουν για τις ασκήσεις ή τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσουμε για να γυμναστούμε παίζοντας! Μπορούμε, φυσικά, να προτιμήσουμε και πιο κλασικές επιλογές παιχνιδιών, όπως το κυνηγητό, τα μήλα και το κρυφτό, που σίγουρα θα μας κάνουν να κινηθούμε περισσότερο οικογενειακώς.

Ανοιξιάτικες δραστηριότητες που θα απολαύσουμε μαζί με τα παιδιά

Λέμε «ναι» στα παιχνίδια στον κήπο

Τα παιχνίδια στον κήπο αποτελούν μία πολύ δημιουργική επιλογή για να περάσουμε τα ανοιξιάτικα πρωινά του Μαΐου, βελτιώνοντας συγχρόνως τον προσωπικό μας χώρο. Ο κήπος και το μπαλκόνι μας, είναι τα μέρη του σπιτιού που θα περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας τους επόμενους μήνες. Εντάσσοντας, λοιπόν, ένα δημιουργικό παιχνίδι εξωτερικού χώρου, όπως η κηπουρική, στην καθημερινότητά μας και δημιουργώντας «πράσινες» γωνίες στο σπίτι, θα δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να διοχετεύσουν την ενέργειά τους σε μία δραστηριότητα που θα ομορφύνει τον χώρο που μοιράζεται όλη η οικογένεια. Όσο για εμάς τους μεγαλύτερους, έχει αποδειχθεί πως τα παιχνίδια στον κήπο και η ενασχόληση με τα φυτά και τα λουλούδια, είναι μια ήπια μορφή σωματικής άσκησης, η οποία δεν ωφελεί μόνο το σώμα αλλά και το πνεύμα μας, καθώς μας βοηθά να διατηρούμε σταθερά τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό μας. Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε πως οι δραστηριότητες εξωτερικού χώρου για τα παιδιά αποτελούν μία ευκαιρία για να ξεσκάσουν και συγχρόνως, να καταλάβουν πως υπάρχουν τρόποι να περάσουν καλά, παραμένοντας σπίτι.

Ανοιξιάτικες δραστηριότητες που θα απολαύσουμε μαζί με τα παιδιά

Τέλος, όποιες και αν είναι οι ανοιξιάτικες δραστηριότητες για παιδιά που θα επιλέξουμε να ακολουθήσουμε, αυτό που έχει σημασία είναι να ζητήσουμε προηγουμένως τη γνώμη τους. Με άλλα λόγια, μπορούμε να προτείνουμε σε εκείνα κάποια ομαδικά παιχνίδια εξωτερικού χώρου για παιδιά και να αποφασίσουμε από κοινού, ποια από αυτά μας ταιριάζουν περισσότερο.