Πώς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για τις φετινές Black Friday αγορές


Οικογένεια
27/10/2020
Τα βήματα για να μην βρεθούμε εκτός budget

Black Friday. Πρωτοξεκίνησε δειλά στην Ελλάδα το 2016 και σε βάθος χρόνου κατάφερε να καθιερωθεί σε έναν ιδιαίτερα δημοφιλή εμπορικό θεσμό. Ειδικότερα τη φετινή χρονιά που το σπίτι έχει μετατραπεί στον δικό μας μικρόκοσμο, λοιπόν, είναι σημαντικό να επωφεληθούμε από αυτή τη σύντομη «πτώση» τιμών και να προχωρήσουμε σε χρήσιμες αγορές, που θα κάνουν πιο εύκολη και διασκεδαστική την καθημερινότητα της οικογένειας.

Ωστόσο, πριν σημάνει η έναρξη μίας ακόμη Black Friday, καλό θα ήταν να έχουμε οργανωθεί κατάλληλα, ώστε να μην παρασυρθούμε από την καταναλωτική φρενίτιδα που επικρατεί και να αποφύγουμε τις κρυφές «παγίδες» των προσφορών. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τα βήματα που θα μας βοηθήσουν να πραγματοποιήσουμε εύκολα και γρήγορα τις αγορές μας, χωρίς να ανησυχούμε ότι μπορεί να βρεθούμε εκτός προϋπολογισμού.

Πώς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για τις φετινές Black Friday αγορές 

Βάζουμε τις ανάγκες μας σε προτεραιότητα

Για να προετοιμαστούμε σωστά για την επερχόμενη Black Friday, το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να δημιουργήσουμε μία λίστα με πράγματα που χρειαζόμαστε και η οποία, σκοπό έχει να μας συγκρατήσει από άσκοπες αγορές. Η λίστα μπορεί να περιλαμβάνει ρούχα ή δώρα για τα παιδιά, προϊόντα για το σπίτι, για την προσωπική μας περιποίηση και σύγχρονα gadgets. Από εκεί και πέρα, θα ιεραρχήσουμε τις αγορές μας, ξεκινώντας με τα προϊόντα που χρειαζόμαστε άμεσα και θα συνεχίσουμε με εκείνα που μπορούμε να αποκτήσουμε και σε δεύτερο χρόνο.

Υπολογίζουμε το budget που θα διαθέσουμε

Αφού καταλήξουμε στις αγορές που σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε, σειρά έχει ο υπολογισμός του budget που είμαστε σε θέση να διαθέσουμε, αλλά και ο τρόπος που θα κατανεμηθεί. Το ποσό που θα αποφασίσουμε να ξοδέψουμε, είναι το βασικό κριτήριο για να κατευθύνουμε με υπευθυνότητα τις αγορές μας. Βάζοντας δίπλα από κάθε μελλοντική αγορά το υποθετικό ποσό που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε, θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα του συνολικού ποσού που χρειαζόμαστε για την Black Friday, αλλά και το μέγιστο ποσό που κρίνουμε πως αναλογεί για την κάθε αγορά μας.

Πώς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για τις φετινές Black Friday αγορές 

Πραγματοποιούμε μία ολοκληρωμένη έρευνα αγοράς

Εφόσον αποφασίσουμε να προχωρήσουμε σε μία σημαντική επένδυση για το σπίτι, όπως είναι η αγορά μίας νέας τηλεόρασης, ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή ή μίας οικιακής συσκευής (πλυντήριο, ψυγείο, κλπ.), καλό θα ήταν να γνωρίζουμε την αρχική τιμή του μοντέλου που μας ενδιαφέρει, ώστε να επιλέξουμε και την καλύτερη προσφορά στην αγορά. Ειδικά τη συγκεκριμένη ημέρα, δεν είναι εύκολο να διακρίνουμε ποια είναι η πιο συμφέρουσα τιμή για το πορτοφόλι μας. Εάν γνωρίζουμε όμως το αρχικό κόστος του προϊόντος που θέλουμε να αγοράσουμε, θα καταλάβουμε εάν μία προσφορά μάς εξυπηρετεί ή είναι πλασματική και μοναδικός της σκοπός είναι να προσελκύσει καταναλωτές.

Ψωνίζουμε διαδικτυακά και με ασφάλεια

Η κοσμοσυρροή στα καταστήματα με αφορμή την Black Friday, ήταν ανέκαθεν ένας λόγος για να πραγματοποιούμε διαδικτυακά τις αγορές μας τη συγκεκριμένη ημέρα -ειδικότερα την παρούσα περίοδο και λόγω των νέων συνθηκών στη ζωή μας. Αρκετά καταστήματα μας δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθούμε τις τιμές των προϊόντων που μας ενδιαφέρουν, ενώ μπορούμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό και τις ατελείωτες ουρές στα ταμεία των καταστημάτων, επιλέγοντας να «γιορτάσουμε» την Black Friday, από τον καναπέ του σαλονιού μας.

Πώς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για τις φετινές Black Friday αγορές

Τέλος, όσοι δεν έχουμε εξοικειωθεί με τις ηλεκτρονικές αγορές, καλό θα ήταν να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί με τα ψηφιακά καταστήματα που θα επιλέξουμε για τις αγορές μας και να φροντίζουμε να προστατεύουμε τα προσωπικά μας στοιχεία ή να είμαστε περισσότερο επιφυλακτικοί με τις συναλλαγές μας με καταστήματα και brands που δεν γνωρίζουμε.