Πώς να κάνω οικονομία: 5 tips για να κάνεις πιο εύκολα τις online αγορές σου


Οικογένεια
2/02/2023

Μπορεί μέχρι πριν από έναν χρόνο αρκετοί από εμάς να μην ήμασταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τις αγορές μέσω διαδικτύου, όμως η νέα πραγματικότητα μας έβαλε στη διαδικασία να επωφεληθούμε από τα σύγχρονα μέσα που διαθέτουμε και να μάθουμε από πρώτο χέρι την άνεση, την ευελιξία και την εξοικονόμηση χρόνου αλλά μερικές φορές και χρημάτων (πχ. μέσω εκπτωτικών κουπονιών) που μπορεί να μας παρέχει το online shopping. Όπως όλα δείχνουν δε, οι online αγορές θα αποτελέσουν τον «κανόνα» σε ό,τι αφορά στα αγοραστικά μας «ταξίδια» τα επόμενα χρόνια.

Βέβαια, κάπου εδώ προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: Μπορεί κάποιος να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την αγοραστική του εμπειρία στον ψηφιακό κόσμο; Υπάρχει τρόπος να εξοικονομήσει πραγματικά χρόνο από τα ψηφιακά, αγοραστικά του «ταξίδια»; Υπάρχουν συμφέρουσες online προσφορές και κουπόνια; Αν έχεις και εσύ τους ίδιους προβληματισμούς, η λίστα που ακολουθεί και ετοιμάσαμε για εσένα, θα σου δείξει πόσο εύκολη είναι η καθημερινή εξοικονόμηση χρόνου, μέσα από τις online αγορές.

1. Συγκέντρωσε μια λίστα με τις απαραίτητες online αγορές

 Για να μπορείς να κάνεις εξοικονόμηση και σωστή διαχείριση χρόνου μέσω των online αγορών, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι χρειάζεσαι. Διότι πραγματοποιώντας μια διαδικτυακή επίσκεψη σε κάποιο online κατάστημα, χωρίς να γνωρίζεις τι θέλεις να αγοράσεις, είναι πολύ πιθανό να πιάσεις τον εαυτό σου να περιηγείται άσκοπα στην ιστοσελίδα. Εξίσου πιθανό είναι να πραγματοποιήσεις μία αγορά που δεν χρειάζεσαι, απλώς γιατί είδες κάποιο προϊόν, το οποίο διέγειρε την επιθυμία σου να το αποκτήσεις. Αν στοχεύεις στην εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων, λοιπόν, καλό είναι να επισκέπτεσαι τα ψηφιακά καταστήματα που σε ενδιαφέρουν, μόνο όταν έχεις ετοιμάσει μια λίστα αγορών ώστε να κάνεις σωστή διαχείριση του χρόνου και των χρημάτων σου.

2. «Κατέβασε» στο κινητό τις εφαρμογές των αγαπημένων σου καταστημάτων

Ένας τρόπος για να μειώσεις τον χρόνο που αφιερώνεις πραγματοποιώντας τις διαδικτυακές σου αγορές, είναι να «κατεβάσεις» τις εφαρμογές των αγαπημένων σου καταστημάτων. Τα περισσότερα καταστήματα που διαθέτουν ψηφιακή παρουσία μέσω σύγχρονων εφαρμογών, έχουν δημιουργήσει εύχρηστες πλατφόρμες, οι οποίες διευκολύνουν και κάνουν πιο άνετες τις online αγορές σου, διαθέτοντας εκπτωτικά κουπόνια ενώ είναι ειδικά σχεδιασμένες, ώστε να μην χάνεις πολύτιμο χρόνο, αναζητώντας τα προϊόντα που σε ενδιαφέρουν. Με λίγα λόγια, με τη βοήθεια των κατάλληλων εφαρμογών ό,τι χρειάζεσαι θα βρίσκεται μόνο μερικά «κλικ» μακριά και η εξοικονόμηση χρόνου, θα είναι πιο εύκολη από ποτέ.

Κούπα με καφέ και τάμπλετ

3. Βάλε σε λειτουργία την ενεργοποίηση των ειδοποιήσεων για πιο γρήγορες αγορές online

 Οι γρήγοροι και απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας, πολλές φορές σε κάνουν να αμελείς κάποιες από τις υποχρεώσεις σου και να δυσκολεύεσαι να οργανώσεις καλύτερα τη διαχείριση του χρόνου σου. Εξάλλου, δεν είναι λίγες οι φορές που μία ειδοποίηση ή ένα «χτύπημα» στο κινητό, σε έχει πιάσει εξαπίνης και έχει έρθει να σου υπενθυμίσει μία από τις δεκάδες υποχρεώσεις της καθημερινότητας, μία υποχρέωση που ίσως είχες ξεχάσει εντελώς. Ακριβώς για αυτό, ενεργοποιώντας τη λειτουργία των ειδοποιήσεων από τα αγαπημένα σου καταστήματα ή από τις επιχειρήσεις που εμπιστεύεσαι τακτικά για τις αγορές σου, θα είσαι σίγουρη πως ακόμη και αν έχεις ξεχάσει να αγοράσεις κάτι που σου είναι απαραίτητο, το αγαπημένο σου κατάστημα θα φροντίσει να σου το υπενθυμίσει. Πρόκειται για ένα απλό, αλλά πρακτικό tip που μπορεί να κάνει πιο εύκολες και άμεσες τις αγορές online.

4. Αποθήκευσε τα απαραίτητα στοιχεία στα καταστήματα που εμπιστεύεσαι

Αναμφίβολα, τα καταστήματα από τα οποία κάνεις τακτικά τις αγορές σου, έχουν κερδίσει την προτίμηση και την εμπιστοσύνη σου. Επομένως, μπορείς να τους εμπιστευτείς τα απαραίτητα προσωπικά σου στοιχεία, τα οποία χρειάζονται για την ολοκλήρωση των online αγορών σου, ούτως ώστε να μην πρέπει να επαναλαμβάνεις την ίδια χρονοβόρα διαδικασία, κάθε φορά που θέλεις να αγοράσεις κάτι. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στις αγορές online, καλό θα ήταν η παραπάνω τακτική να πραγματοποιείται μόνο σε ιστοσελίδες που εμπιστεύεσαι. Σε κάθε περίπτωση, με αυτόν τον τρόπο οι online αγορές σου θα γίνονται ακόμη πιο γρήγορα και εσύ, θα κερδίζεις χρόνο.

5. Προσπάθησε να παραμένεις ενημερωμένη για τις προσφορές που «τρέχουν»

Μία κίνηση που θα σε βοηθήσει να οργανώσεις καλύτερα τις online αγορές σου και συνεπώς, να εξοικονομήσεις χρόνο, είναι να πραγματοποιήσεις μία εγγραφή στα newsletters των καταστημάτων που επισκέπτεσαι πιο συχνά. Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνεις συχνά τις ενημερώσεις που θα σε πληροφορούν αναλυτικά για τις προσφορές και τις εκπτώσεις που έχει ένα κατάστημα. Όλα αυτά μέσα από τα «εισερχόμενα» του ηλεκτρονικού σου ταχυδρομείου. Συνεπώς, θα γνωρίζεις τη διάρκεια της κάθε προσφοράς και έτσι, θα έχεις τη δυνατότητα να οργανώνεις καλύτερα τον χρόνο σου και ταυτόχρονα, να βγαίνεις κερδισμένη. 

Γυναίκα χρησιμοποιεί φορητό υπολογιστήΤο σίγουρο είναι πως το online shopping, αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητάς σου. Για αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να το κάνεις όσο πιο απολαυστικό, εύκολο και προσιτό μπορείς, με βάση τα δικά σου δεδομένα. Οι διαδικτυακές αγορές έχουν εδραιωθεί, για να δώσουν μία άλλη διάσταση στον τομέα του online shopping και καθένας πρέπει να αξιοποιήσει τα οφέλη που του παρέχει, πετυχαίνοντας μεταξύ άλλων καλύτερη διαχείριση χρόνου.

Και αφού μιλάμε για οφέλη, αν θέλεις να αποκτήσεις τα αγαπημένα σου προϊόντα P&G σε ακόμα καλύτερες τιμές μπορείς να κάνεις εγγραφή στο epithimies.gr. Κάνοντας εγγραφή, μπορείς να επωφεληθείς απο απίστευτα εκπτωτικά κουπόνια που μπορείς να εκτυπώσεις από το σπίτι σου, από επιστροφές χρημάτων αγοράζοντας προϊόντα P&G αλλά και απο απίθανους διαγωνισμούς με μεγάλα δώρα. Τέλος συμβουλές και tips για σένα αλλά και όλη την υπόλοιπη οικογένεια σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις.