Οργάνωσε τη λίστα αγορών σου για την Black Friday


Οικογένεια
4/11/2021

Ο θεσμός της Μαύρης Παρασκευής ή Black Friday αγγλιστί, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται επί της ουσίας για μία «γιορτή», η οποία λαμβάνει χώρα την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν αγορές προϊόντων, σε σημαντικές εκπτώσεις και προσφορές.

Ερχόμενοι στο σήμερα, είναι γεγονός πως η μεγαλύτερη γιορτή των εκπτώσεων και των προσφορών, η δημοφιλής σε όλους Black Friday, πλησιάζει και σίγουρα δεν θέλεις να «χάσεις» τις μοναδικές προσφορές και τις ευκαιρίες που θα σου προσφέρει. Συνεπώς, στην περίπτωση που αναρωτιέσαι πώς θα προετοιμαστείς για να πάρεις εγκαίρως ό,τι χρειάζεσαι και πώς θα οργανώσεις σωστά τις αγορές σου ανάμεσα σε τόσα προϊόντα και προσφορές, η απάντηση «κρύβεται» στη σωστή λίστα και τα βήματα που θα ανακαλύψεις αμέσως!

Γυναίκα ψωνίζει από τον υπολογιστή

Κάνε μία καλή εκκαθάριση στο σπίτι σου

Το πρώτο βήμα που χρειάζεται να κάνεις, για μία όσο το δυνατόν καλύτερη και απαλλαγμένη από περιττές αγορές οργάνωση της λίστας σου, είναι λίγες ημέρες πριν την Black Friday, να πραγματοποιήσεις μία «γενναία» εκκαθάριση στο σπίτι σου. Έτσι θα γνωρίζεις ακριβώς τι σου λείπει και τι χρειάζεται αντικατάσταση. Δεν είναι λίγες οι φορές, άλλωστε, που έχουμε αγοράσει ένα προϊόν, είτε πρόκειται για κάποιο διακοσμητικό αντικείμενο, είτε για ένα ρούχο ή για μία ηλεκτρική συσκευή, ξεχνώντας πως έχουμε ένα παρόμοιο σε κάποιο ντουλάπι ή συρτάρι του σπιτιού μας.

Κατάγραψε ό,τι σου είναι απαραίτητο

Τις ημέρες των προσφορών, είναι σημαντικό να εξοπλίσεις το σπίτι, την ντουλάπα ή το γραφείο σου, με προϊόντα που σου είναι απαραίτητα. Πολλοί καταναλωτές, άλλωστε, προτιμούν να κάνουν έναν μεγάλο λογαριασμό κατά τη διάρκεια της Black Friday, ούτως ώστε να γλιτώνουν έξτρα έξοδα τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου. Οργάνωσε, λοιπόν, σε μία λίστα όλα όσα χρειάζεσαι και φρόντισε να τα αγοράσεις στις πιο προσιτές τιμές, δηλαδή σε τιμές στις οποίες δεν θα τα έβρισκες κάποια άλλη περίοδο του έτους. Για να είσαι πλήρως ενημερωμένη για τις προσφορές στα προϊόντα που σε ενδιαφέρουν δε, μπορείς να επιλέξεις να λαμβάνεις ενημερώσεις μέσω του ηλεκτρονικού σου ταχυδρομείου. Γενικά, καλό είναι να κάνεις και μία κατηγοριοποίηση στη λίστα σου, τοποθετώντας στη μία πλευρά όσα θέλεις και στην άλλη, όσα χρειάζεσαι. Στην περίπτωση που ετοιμάζεις τη λίστα ηλεκτρονικά, προσπάθησε επίσης να κρατάς συγκεντρωμένους και τους συνδέσμους από τις σελίδες των προϊόντων ή των καταστημάτων από τα οποία θέλεις να κάνεις τις αγορές σου, ώστε να ελέγχεις την εξέλιξη των τιμών τους και να τα πάρεις χωρίς να χάσεις χρόνο.

Κάνε έναν έλεγχο στις τιμές πριν την κορύφωση των προσφορών

Η καλά οργανωμένη Black Friday λίστα είναι εκείνη που περιλαμβάνει προϊόντα που σου είναι απαραίτητα ή που ήθελες να αγοράσεις εδώ και καιρό, σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές, σε σύγκριση με το υπόλοιπο έτος. Για να είσαι σίγουρη ότι θα επενδύσεις σε μία προσφορά που αξίζει, λοιπόν, φρόντισε να κάνεις έναν έλεγχο στις τιμές των προϊόντων που σε ενδιαφέρουν, πριν την περίοδο των προσφορών της Black Friday ή την κορύφωσή τους.

Στρέψου σε εφαρμογές και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Εκτός από το να κατεβάσεις τις εφαρμογές των καταστημάτων που σε ενδιαφέρουν, για να είναι οι πιο χαμηλές τιμές κυριολεκτικά στα χέρια σου, μπορείς επίσης να στραφείς σε μία εφαρμογή αναζήτησης προσφορών. Για να οργανώσεις με μεγαλύτερη επιτυχία τις Black Friday αγορές σου, δοκίμασε ακόμη να ακολουθήσεις τις σελίδες διάφορων brands και καταστημάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να παρακολουθείς τις αναρτήσεις τους για τις πιο «δυνατές» τους προσφορές.

Άφησε λίγο χώρο στον προϋπολογισμό και για τον εαυτό σου

Τέλος, όσα και αν είναι τα έξοδα που έχεις να κάνεις για τις υποχρεώσεις του σπιτιού και της οικογένειας, καλό είναι να αφήσεις ένα μερίδιο από τον οικονομικό προϋπολογισμό για τις προσωπικές σου ανάγκες. Με λίγα λόγια, δοκίμασε να κάνεις και λίγο χώρο στο οικονομικό σου πλάνο, για τα χρήματα που θα διαθέσεις σε προϊόντα και προσφορές, που θα σε δελεάσουν επί τόπου.

Χέρια κρα΄τανε κινητό και πιστωτική κάρτα

Η περίοδος των Black Friday προσφορών είναι σχεδόν εδώ. Επομένως, ήρθε η ώρα να προετοιμαστείς και να οργανώσεις τη λίστα των αγορών σου για φέτος. Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές για να ξοδέψεις έξυπνα και πρακτικά τα χρήματά σου, ανανεώνοντας όχι μόνο το σπίτι σου, αλλά και τον ίδιο σου τον εαυτό μέσα από τις καλύτερες εκπτώσεις και προσφορές της χρονιάς.