Μεταδώστε την αυτοπεποίθησή σας στην κόρη σας – 8 συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε


Οικογένεια
4/10/2018
Δώστε το παράδειγμα και τονώστε την αυτοπεποίθηση της κόρης σας

Η κόρη σας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και γίνεται γυναίκα. Ο εύκολος τρόπος για να της δείξετε πώς να αντιμετωπίζει τη ζωή με αυτοπεποίθηση είναι να δώσετε εσείς το σωστό παράδειγμα!

1. Νιώστε άνετα με το σώμα σας

Η συμπεριφορά της κόρης σας αντανακλά τη δική σας καθημερινή συμπεριφορά, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνετε. Μάθετέ της λοιπόν να αγαπά το σώμα της δείχνοντάς της ότι κι εσείς είστε ευχαριστημένη με το δικό σας, όπως ακριβώς είναι. Αντί να γκρινιάζετε μπροστά στον καθρέπτη και να παραπονιέστε, χρησιμοποιήστε φράσεις όπως: «Είμαι περήφανη για τα πόδια μου» ή «Πόσο δυνατά χέρια έχω»!

2. Δείξτε αποφασιστικότητα

Εάν είστε δυσαρεστημένη με κάτι που έγινε, με ένα γεύμα σε εστιατόριο ή με τον τρόπο που κάποιος σας απηύθυνε το λόγο στο σουπερμάρκετ, πρέπει να επιδεικνύετε αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα λύνοντας τις όποιες διαφορές με ευγένεια και ψυχραιμία. Τηρώντας μια παρόμοια στάση, θα δείξετε στην κόρη σας ότι δεν χρειάζεται να ανέχεται συμπεριφορές που την κάνουν να νιώθει άβολα και ότι μπορεί να λύνει τα προβλήματα με αποτελεσματικό τρόπο. 

3. Μην ξεχνάτε να την επιβραβεύετε

Το να μεταφέρετε αισθήματα αυτοπεποίθησης και αποφασιστικότητας στην κόρη σας είναι εξίσου σημαντικό με το να της μάθετε καλούς τρόπους. Αν αντιληφθείτε ότι νιώθει σίγουρη για κάτι (για παράδειγμα κάποιος φίλος της θεωρεί ότι δεν μπορεί να αναλάβει μια σχολική εργασία, η ίδια όμως αισθάνεται ότι θα τα καταφέρει), επιβραβεύστε την! Πρέπει όμως να είστε προσεχτική ώστε να αποφύγετε τυχόν ξεσπάσματα επιθετικότητας και αγένειας, εξηγώντας της τη διαφορά!

4. Η υγεία και η ευεξία είναι πιο σημαντικές από το νούμερο στο παντελόνι!

Πολλά κορίτσια δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση παρά στην υγεία. Είναι σημαντικό λοιπόν για την κόρη σας να βάλει σωστές προτεραιότητες και να μάθει να φροντίζει τον εαυτό της. Μπορείτε να κάνετε τη θεωρία πράξη με το να γυμνάζεστε καθημερινά, υποδεικνύοντας τους τρόπους που θα την βοηθήσουν να προσέχει το σώμα της. Αυτό θα την κάνει ευτυχισμένη και θα τη γεμίσει αυτοπεποίθηση. Αν όμως ανησυχεί για τη γυμναστική κατά τη διάρκεια της περιόδου, ενημερώστε την για τα σερβιετάκια Always που θα της παρέχουν αίσθηση φρεσκάδας και προστασία από διαρροές.

5. Εκφράστε τις σκέψεις σας

Η αυτοπεποίθηση προϋποθέτει εμπειρία και αυτό σημαίνει ότι κάποιες φορές χρειάζεται να βγαίνετε από τη δική σας «ζώνη άνεσης». Δεν χρειάζεται να είστε άψογες από το πρωί ως το βράδυ, ούτε να κρύβετε τη νευρικότητά σας για ένα επαγγελματικό project που αναλάβατε. Όλα αυτά θα βοηθήσουν την κόρη σας να καταλάβει ότι το θετικό αποτέλεσμα και η αυτοπεποίθηση μπορούν να προκύψουν και από αρνητικά συναισθήματα. Το σημαντικό είναι να μην παραιτούμαστε στα δύσκολα!

6. Μην εστιάζετε μόνο στο αποτέλεσμα

Όποια κι αν είναι τα ενδιαφέροντα της κόρης σας (τα σπορ, η λογοτεχνία ή η πληροφορική), μην επικεντρώνεστε στο τελικό αποτέλεσμα, στους βαθμούς και στα μετάλλια. Τονώστε την αυτοπεποίθησή της, δίνοντας έμφαση στη συμμετοχή, στην προσπάθεια που καταβάλλει και στις δυνατότητές της.

7. Ενθαρρύνετε την ανάπτυξη φιλίας με άλλα κορίτσια

Δίνοντας έμφαση στις σωστές γυναικείες φιλίες, θα βοηθήσετε την κόρη σας να τονώσει και να αναπτύξει την αυτοπεποίθησή της. Εξηγήστε της πόσο πολύτιμη και πόσο σημαντική είναι η επιλογή καλών φίλων και πόσο θα απολαύσει την υποστήριξη και την κατανόησή τους.

8. Ζητήστε τη γνώμη της

Δείξτε στην κόρη σας πόσο εκτιμάτε τη γνώμη της για κάτι και θα αρχίσει να την εκτιμάει και η ίδια! Η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων είναι το πρώτο βήμα για την καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης αλλά και μια σημαντική ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά η μία στην άλλη!