Τι είναι το ταμπόν


Ευ Ζην
12/11/2019
Τι είναι το ταμπόν και πώς χρησιμοποιείται; Έχουμε τις πληροφορίες που χρειάζεστε! 

Τι είναι, λοιπόν, το ταμπόν; Είναι ένα μαλακό, απορροφητικό προϊόν από βαμβάκι ή ραιγιόν που παρέχει προστασία από τις διαρροές. Σε αντίθεση με τη σερβιέτα που φοριέται στο εσώρουχό σας, το ταμπόν φοριέται εσωτερικά.

Και γιατί το αγαπούν τόσο πολύ τα κορίτσια; Γιατί απορροφά το αίμα της περιόδου πριν καν εξέλθει από το σώμα, χωρίς διαρροές. Η απορρόφηση του αίματος στο εσωτερικό του κόλπου σημαίνει λιγότερες πιθανότητες για ατυχήματα, άρα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ελευθερία για να κάνετε ό,τι σας αρέσει – ακόμη και να πάτε για κολύμπι!

Εάν χρησιμοποιείτε ταμπόν για πρώτη φορά, μια καλή ιδέα θα ήταν να ξεκινήσετε με ένα ταμπόν με στρογγυλεμένο, απαλό άκρο για πιο άνετη εισαγωγή, όπως το TAMPAX Pearl Compak. Το συγκεκριμένο ταμπόν διαθέτει επίσης αντιολισθητική λαβή με ραβδώσεις Anti-Slip Grip για εύκολη χρήση του απλικατέρ.


Ίσως να αναρωτιέστε: «πονάει το ταμπόν;». Όχι! Αν νιώθετε ελαφρώς πόνο, μάλλον φταίει ότι είστε λίγο αγχωμένη και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Απλά πάρτε μια βαθιά ανάσα και προσπαθήστε όσο γίνεται να χαλαρώσετε. Όταν οι μύες σας είναι χαλαροί, η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη.

Εάν αισθάνεστε λίγο άβολα μετά την εισαγωγή του ταμπόν, αυτό ενδέχεται να οφείλεται στο ότι δεν το έχετε τοποθετήσει αρκετά βαθιά. Μην ανησυχείτε. Μπορείτε είτε να σπρώξετε το ταμπόν με το δάχτυλό σας ώστε να μπει πιο βαθιά είτε απλά να το αφαιρέσετε και να δοκιμάσετε ξανά με ένα καινούριο!

Θα ξέρετε ότι το ταμπόν σας έχει τοποθετηθεί σωστά, όταν δεν θα το αισθάνεστε καθόλου!

Τώρα γνωρίζετε τι είναι το ταμπόν! Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να το χρησιμοποιείτε, συμβουλευτείτε τον οδηγό μας που θα σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα.