Συναισθηματική ώθηση στις δύσκολες μέρες του μήνα


Ευ Ζην
4/10/2018
Ούτε οι αθλήτριες είναι απρόσβλητες στα προβλήματα της περιόδου, όπως ο πόνος, η ατονία ή απλώς η συναισθηματική κατάπτωση. Πώς μπορείτε λοιπόν να σιγουρευτείτε ότι η κόρη σας νιώθει καλά όταν αθλείται όλες τις μέρες του χρόνου;

Ως μητέρα, θέλετε να είστε σίγουρη ότι θα συμβουλέψετε την κόρη σας σωστά σχετικά με την άθληση κατά τη διάρκεια της περιόδου της. Είναι καλό γι' αυτήν να αθλείται όπως συνήθως; Τί γίνεται αν πονάει ή νιώθει ναυτία;

Άθληση και περίοδος κατά κανόνα μπορούν να συνδυάζονται

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι οι ορμονικές αλλαγές εκείνες τις ημέρες του μήνα βελτιώνουν τις επιδόσεις και κάνουν τις γυναίκες να νιώθουν μεγαλύτερη σωματική ενέργεια όταν γυμνάζονται. Αυτό συμβαίνει γιατί στη συγκεκριμένη φάση του έμμηνου κύκλου τα οιστρογόνα και τα προγεστερόνα βρίσκονται στο χαμηλότερό τους επίπεδο.

Εντάξει όλα αυτά, τι γίνεται όμως εάν η κόρη σας δεν νιώθει και τόσο καλά τις ημέρες της περιόδου; Αξίζει να έχετε κατά νου ότι η άθληση μπορεί να καταπραΰνει τα πιο επίπονα συμπτώματα της περιόδου, όπως είναι το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και ο κοιλιακός πόνος. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και απελευθερώνει ενδορφίνες (τις ορμόνες της «ευδαιμονίας»).

Η καλύτερη συμβουλή είναι να αρχίζει με αργό ρυθμό, ίσως με μερικές διατάσεις. Καλό θα ήταν επίσης να ακολουθεί ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα απ' ό,τι συνήθως, αντικαθιστώντας για παράδειγμα το τρέξιμο με ένα ζωηρό περπάτημα.

Όταν η άθληση και η περίοδος δεν γίνεται να συνδυαστούν

Παρ'όλα αυτά, εάν η κόρη σας νιώθει πραγματικά χάλια τις ημέρες της περιόδου, η καλύτερη συμβουλή είναι να ακούσει το σώμα της και να κάνει ένα διάλειμμα. Μερικές φορές το να κουλουριαστεί στον καναπέ με μια ζεστή θερμοφόρα είναι πραγματικά το καλύτερο που μπορεί να κάνει.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε για τους πέντε καλύτερους τρόπους για την αντιμετώπιση του πόνου της περιόδου.

Πώς αλλιώς μπορείτε να βοηθήσετε

Εάν η κόρη σας αθλείται κατά τη διάρκεια της περιόδου της, σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιεί αξιόπιστη προστασία. Οι σερβιέτες Always Ultra χαρίζουν έναν μοναδικό συνδυασμό άνεσης και ασφάλειας, καθώς της προσφέρουν έως και 100% προστασία και έχουν εύκαμπτα φτερά που λυγίζουν σε κάθε κίνηση κρατώντας τη σερβιέτα σταθερή ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν από τις διαρροές.

Θα θέλαμε να ακούσουμε και εσάς

Τι συμβουλεύετε την κόρη σας όταν αθλείται στην περίοδό της;

Δείτε τη νέα διαφημιστική καμπάνια της Always #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ για να μάθετε πώς ο αθλητισμός βοηθάει τα κορίτσια να γίνουν γυναίκες δυνατές, ταλαντούχες και καταπληκτικές σε όλα τους.