Χαμογελάμε οικογενειακώς


Ευ Ζην
6/09/2019
Υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να διατηρεί όλη η οικογένεια τα δόντια υγιή και λαμπερά! Και είναι οι εξής 4!

1. Σωστή στοματική υγιεινή

Δύο φορές για τους ενήλικες και τρεις για τα παιδιά! Το συχνό βούρτσισμα είναι ο βασικότερος τρόπος για να διατηρήσετε όλοι υγιή δόντια και ούλα και ξεκινάει ως καλό παράδειγμα από τους γονείς για να το ακολουθήσουν και οι μικροί! Μετά το πρωινό και πριν τον ύπνο, γονείς και παιδιά μαζευτείτε, πάρτε τις οδοντόβουρτσες και δείτε τη διαδικασία σαν ομαδική δραστηριότητα! Οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες Oral-B είναι η ιδανική επιλογή, καθώς συνδυάζουν πολλά οφέλη με την εξελιγμένη τεχνολογία. Αφαιρούν έως και 100% περισσότερη πλάκα* και καλύπτουν όλη την επιφάνεια των δοντιών για σωστό καθαρισμό! Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις δίνουν τη δυνατότητα σύνδεσης και με την εφαρμογή της Oral-B στο κινητό για μια ξεχωριστή εμπειρία βουρτσίσματος!

2. Επίσκεψη στον οδοντίατρο

Επίσκεψη στον οδοντίατρο

Μη χάνετε το ραντεβού με τον ειδικό! Ιδανικά, 2 φορές το χρόνο για τσεκάρισμα ή περισσότερες αν υπάρχει έξτρα ανάγκη ή αν κάποια από τα παιδιά φορούν σιδεράκια.

3. Εμπειρία που ξεκινά από νωρίς

Είναι σημαντικό για κάθε παιδί να κάνει τη στοματική υγιεινή, συνήθεια. Αν είναι πάνω από 3 ετών, η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα Oral-B Stages Power είναι ο ιδανικός σύμμαχος που κάνει το βούρτσισμα, παιχνίδι! Γιατί η περιστρεφόμενη, στρογγυλή κεφαλή περιβάλλει κάθε δόντι ξεχωριστά, διαθέτει ενσωματωμένο χρονόμετρο που «ειδοποιεί» όταν έχουν ολοκληρωθεί τα 2’ και τα συνδυάζει όλα αυτά με την εφαρμογή Disney Magic Timer (με τους αγαπημένους του ήρωες από το Star Wars ή το Frozen) που κάνει 9 στα 10 παιδιά να βουρτσίζουν τα δόντια τους περισσότερη ώρα**!

4. Σωστή διατροφή

Οι τροφές που καλύπτουν τις ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία συμβάλλουν και στη διατήρηση της υγείας των δοντιών. Όσο για τη ζάχαρη, είναι γνωστό ότι φθείρει καθημερινά, μέσα από πολλές τροφές ή ροφήματα. Για να πείσετε τα παιδιά σας να περιορίσουν την κατανάλωσή τους, πρέπει πρώτα να δώσετε το παράδειγμα εσείς! Προτείνετε σε όλους να ακολουθήσετε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, με λίγες εξαιρέσεις πού και πού! Δεν ζούμε σε αποστειρωμένη κοινωνία και δεν μπορούμε να λέμε πάντα όχι στις αγαπημένες μας τροφές. Ισορροπία λοιπόν και μείνετε όλοι πιστοί στο βούρτσισμα!

*Σε σχέση με μια κοινή, χειροκίνητη οδοντόβουρτσα

**Βάσει έρευνας του 2014 σε 52 παιδιά ηλικίας 4-14 ετών.