Κοινή δράση αλληλεγγύης για τους άστεγους συνανθρώπους μας


Ευ Ζην
11/12/2020

H P&G μαζί με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στέκονται στο πλευρό των άστεγων συνανθρώπων μας.


60 χρόνια φροντίδας μέσα στο Ελληνικό σπίτι

Φέτος η P&G συμπληρώνει 60 χρόνια παρουσίας στη χώρα μας. Εδώ και 6 δεκαετίες βρισκόμαστε μέσα στο Ελληνικό σπίτι, φροντίζοντας με τα προϊόντα μας (Pampers, Ariel, Fairy και Always, μεταξύ άλλων) για τις μικρές και μεγάλες στιγμές της καθημερινότητας.


Και… δίπλα σε όσους στερούνται το «σπίτι»

Ενώ για τους περισσότερους από εμάς, υπάρχει ο προσωπικός χώρος που – ειδικά αυτήν την εποχή – μπορούμε να αποκαλούμε «καταφύγιο», για κάποιους συνανθρώπους μας, η λέξη «σπίτι» είναι μακρινή. Απέναντι στις συνέπειες της αστεγίας και τους κινδύνους της πανδημίας, η καθημερινότητά τους είναι πολύ πιο σκληρή, γεμάτη δοκιμασίες.


Γι’ αυτό ενώνουμε δυνάμεις με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Για την προστασία και τη φροντίδα των ευάλωτων αυτών ομάδων,  ενώνουμε δυνάμεις με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και πραγματοποιούμε ένα πρόγραμμα πολλαπλών δράσεων στήριξης στις 3 μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας – Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Από το Νοέμβρη 2020 και για τους επόμενους 12 μήνες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μία κινητή μονάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επανδρωμένη με εθελοντές Σαμαρείτες, νοσηλευτές και κοινωνικούς λειτουργούς, θα καλύπτει βασικές ανάγκες των αστέγων σε τρόφιμα, ρουχισμό, κουβέρτες και θα προσφέρει ιατρική, υγειονομική και οποιαδήποτε επιπλέον βοήθεια.

 Όπως δήλωσε σχετικά και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνιος Αυγερινός: «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στηρίζει διαχρονικά την πολιτεία στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών και υγειονομικών κρίσεων. Στο πλαίσιο των πολυδιάστατων και πολυποίκιλων δράσεων του Ε.Ε.Σ. εντάσσεται και η στοχευμένη ανθρωποκεντρική ενεργητική προσέγγιση (streetwork) ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι άστεγοι. Σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη των ανθρώπων που διαβιούν σε συνθήκες αστεγίας, μέσω της προσφοράς βασικών ειδών υγειονομικής φροντίδας, της παροχής υπηρεσιών υγείας αλλά και της έγκαιρης-έγκυρης ενημέρωσής τους, που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη στην αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού. Είναι σημαντικό για εμάς σε αυτήν την προσπάθεια να έχουμε αρωγούς, όπως η P&G, ώστε να μπορούμε να επεκτείνουμε και να ενδυναμώνουμε ακόμα περισσότερο το έργο μας».


Μια πρωτοβουλία & μια μεγάλη ευθύνη

Αυτή η πρωτοβουλία σημαίνει πολλά για όλους εμάς στην P&G. Παράλληλα με τη δέσμευσή μας να φροντίζουμε με τα προϊόντα μας εκείνους που τα εμπιστεύονται καθημερινά, συνυπάρχει και η ευθύνη να στηρίζουμε και να περιβάλλουμε με φροντίδα τους ευάλωτους συνανθρώπους μας. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ασφάλεια μιας στέγης και τη θαλπωρή ενός σπιτιού, μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι για να τους στηρίξουμε με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.