Το σωστό πλύσιμο και πώς θα διατηρήσεις τα ρούχα σου σαν καινούρια


Σπίτι
10/04/2020
Η σωστή καθαριότητα και φροντίδα είναι θέμα προστασίας… και για τα ρούχα! Έχουμε κάποιες συμβουλές που αξίζει να διαβάσεις! 

Η γκαρνταρόμπα σου είναι άλλο ένα «κεφάλαιο» που αυτό το διάστημα ζητάει την προσοχή σου! Οι ώρες που περνάς στο σπίτι αποτελούν άλλωστε μία καλή ευκαιρία για να ασχοληθείς διεξοδικά με τη φροντίδα των ρούχων σου, τόσο για λόγους συντήρησης όσο και… προστασίας!  

Κάθε χρόνο αυτή την εποχή, κάνεις την καθιερωμένη ανανέωση στην γκαρνταρόμπα σου, με τα περσινά και τα προπέρσινα ανοιξιάτικα ρούχα να έχουν την «τιμητική» τους. Σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο, δεν γίνεται να μην παρατηρείς ότι τα περισσότερα σύνολά σου χρειάζονται άμεσα ανανέωση. Διότι μπορεί να έχουν περάσει μόλις ένα ή δύο χρόνια από την ημέρα που τα φόρεσες πρώτη φορά, όμως σήμερα δείχνουν αρκετά φθαρμένα και ταλαιπωρημένα.

Πώς πρέπει να φροντίζεις τα ρούχα σου, λοιπόν, ώστε να μην φθείρονται εύκολα; Τι μπορείς να κάνεις για να διατηρήσεις τα ρούχα που θα αγοράσεις σαν καινούρια για αρκετά χρόνια;

Η λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει πέντε συμβουλές που θα αποδειχθούν πολύτιμες για τη φροντίδα των νέων σου ρούχων.

1. Δώσε βάση στη συχνότητα που φοράς το κάθε ρούχο

Όταν σου αρέσει ένα ρούχο, θέλεις να το φοράς συνέχεια. Η αλήθεια είναι όμως, πως όσο πιο συχνά φοριέται ένα ρούχο, τόσο πιο γρήγορα φθείρεται. Είναι σημαντικό για το ύφασμα του κάθε ρούχου να μπορεί να «ξεκουράζεται» και να επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση. Δοκίμασε, λοιπόν, να μην φοράς το κάθε outfit πάνω από δύο φορές μέσα στην εβδομάδα -και φρόντισε να τηρήσεις αυτή τη συμβουλή ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα ρούχα που είναι πιο ελαστικά.

2. Δοκίμασε να γυρνάς τα ρούχα από την ανάποδη πλευρά τους

Μία ακόμη συμβουλή για να προστατεύσεις τα ρούχα σου και να τα διατηρήσεις για μεγαλύτερο διάστημα σαν καινούρια, είναι να τα γυρνάς από την ανάποδη πλευρά τους πριν τα βάλεις στο πλυντήριο για πλύσιμο. Με αυτόν τον τρόπο η εξωτερική όψη των ρούχων σου θα φθαρεί πιο αργά με το πέρασμα του χρόνου.

3. Να τα πλένεις συχνά με απορρυπαντικό που είναι απαλό με τα ρούχα

Η συχνή πλύση των ρούχων δεν τα καταστρέφει. Αντιθέτως, είναι σημαντικό να δρας άμεσα για να αντιμετωπίζεις τη βρομιά και τους λεκέδες στα ρούχα σου, αν δεν θέλεις να δείχνουν παλιά και φθαρμένα πριν την ώρα τους. Και αυτό διότι όση περισσότερη ώρα μένουν ορισμένοι λεκέδες πάνω στα ρούχα, τόσο μεγαλύτερη φθορά προκαλούν. Σε κάθε περίπτωση και σε ό,τι αφορά την πλύση των αγαπημένων σου outfits, είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα υγρό απορρυπαντικό το οποίο ενεργεί στην καρδιά της πλύσης και είναι σκληρό με τους λεκέδες αλλά απαλό με τα ρούχα. Το υγρό απορρυπαντικό Ariel Αlpine είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αφαιρεί όλους τους λεκέδες -και εκείνους που προκαλούν άσχημες οσμές, όπως ο ιδρώτας- και χαρίζει στα ρούχα όψη και άρωμα εξαιρετικής καθαριότητας. Για καλύτερα αποτελέσματα, θυμήσου απλώς να τοποθετείς το καπάκι στον κάδο του πλυντηρίου, αφού το γεμίσεις με απορρυπαντικό.

Την περίοδο που διανύουμε, το συχνό και καλό πλύσιμο των ρούχων – ειδικά στην  περίπτωση που κάποιο μέλος της οικογένειας πρέπει να βρίσκεται σχεδόν καθημερινά εκτός σπιτιού – είναι πολύ σημαντικό!  

Το σωστό πλύσιμο και πώς θα διατηρήσεις τα ρούχα σου σαν καινούρια

4. Καλό είναι να αποφεύγεις το στεγνωτήριο

Το πώς στεγνώνεις τα ρούχα σου, έχει επίσης τη σημασία του. Αν θέλεις να δείχνουν τα ρούχα σου σαν καινούρια για περισσότερα χρόνια, καλό είναι να προτιμάς να τα αφήνεις να στεγνώνουν φυσικά, με τη βοήθεια του αέρα και να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς το στεγνωτήριο. Διότι οι υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν συχνά την υφή πολλών ρούχων.

5. Πρόσεξε το δίπλωμα και το κρέμασμα

Τέλος, αν θέλεις να διατηρήσεις τα ρούχα σου σαν καινούρια για μεγαλύτερο διάστημα, τότε σίγουρα αξίζει να προσέχεις τον τρόπο που τα διπλώνεις και τα κρεμάς. Προτίμησε τις ξύλινες από τις μεταλλικές και συρμάτινες κρεμάστρες διότι ενδέχεται να βλάψουν μακροπρόθεσμα τα πιο ευαίσθητα υφάσματα. Όσον αφορά τα μάλλινα και τα περισσότερο ελαστικά ρούχα, είναι προτιμότερο να τα διπλώνεις και να τα τοποθετείς σε ένα συρτάρι. Διότι έτσι διατηρούν καλύτερα -και για μεγαλύτερο διάστημα- το σχήμα τους.

Δοκίμασε να ακολουθήσεις τις πέντε παραπάνω συμβουλές και να είσαι σίγουρη ότι τα ρούχα σου θα μοιάζουν σαν καινούρια για περισσότερα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάς να τηρείς τις οδηγίες που αναγράφονται στις ετικέτες των ρούχων σου και πάνω από όλα, να τα φροντίζεις όσο περισσότερο μπορείς!