Πώς να οργανώσω σωστά την ντουλάπα μου για να έχω περισσότερο χώρο


Σπίτι
14/03/2019
Φέρε την τάξη στην ντουλάπα σου με τέσσερα απλά βήματα.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που τακτοποίησες την ντουλάπα σου; Μήπως η οργάνωση του προσωπικού σου χώρου ήταν ένας από τους στόχους που είχες θέσει για τη νέα χρονιά, αλλά ακόμη δεν έχεις ξεκλέψει χρόνο για να το κάνεις; Ο Mάρτιος είναι ο ιδανικός μήνας για τέτοιου είδους δραστηριότητες επειδή με την είσοδο της άνοιξης ξυπνά μέσα σου και η αίσθηση του νέου ξεκινήματος που θα ανανεώσει την καθημερινότητά σου. Πάρε ιδέες για να οργανώσεις σωστά και τη δική σου ντουλάπα, εξοικονομώντας χώρο και χρόνο.

Βήμα 1ο | Άδειασε ολόκληρη την ντουλάπα σου

Ακούγεται δύσκολο ακόμη και σαν ιδέα, αλλά αποτελεί την κίνηση κλειδί. Στη συνέχεια, πλύνε ό,τι έχεις φορέσει έστω και μία φορά, χρησιμοποιώντας το Lenor Μαλακτικό Ρούχων Βούτυρο Καριτέ απευθείας μαζί με το απορρυπαντικό ρούχων για να είσαι απόλυτα σίγουρη ότι όλα τα ρούχα στην ντουλάπα σου θα είναι αστραφτερά με απαλότητα και φρεσκάδα. Ύστερα χώρισε τα ρούχα σου σε τρεις κατηγορίες:
    1.    Αυτά που κρατάς: Είναι κυρίως τα ρούχα της εποχής και τα αγαπημένα σου κομμάτια που φοράς κάθε μέρα.
    2.    Αυτά που θα αποθηκεύσεις: Τα ρούχα της προηγούμενης σεζόν.
    3.    Αυτά που θα δωρίσεις: Είναι ρούχα που δεν έχεις φορέσει εδώ και δύο ή περισσότερα χρόνια και μάλλον δεν πρόκειται να φορέσεις και ποτέ.

Βήμα 2ο | Κατηγοριοποίηση ρούχων

Χώρισε τα ρούχα ανά κατηγορία - παντελόνια, φούστες, πουλόβερ κ.τ.λ. Έτσι είναι πολύ εύκολο να ξέρεις πού έχεις τι και σε τι ποσότητα. Αφού τα χωρίσεις σε κατηγορίες, προχώρησε στην επόμενη διαβάθμιση - το χρώμα. Κράτησε τα λευκά και τα μαύρα σε αντίθετες άκρες και οργάνωσε τα υπόλοιπα με τρόπο που σε εξυπηρετεί. Τέλος, δημιούργησε μία ξεχωριστή κατηγορία για τα ρούχα που μπορούν να διπλωθούν και τοποθέτησέ τα στα ράφια.


Βήμα 3ο | Τοποθέτησε τα ρούχα στην ντουλάπα

Τοποθέτησε τα ρούχα στην ντουλάπα εκ νέου. Κράτησε τα ρούχα που φοράς συχνά σε εύκολο σημείο για να έχεις καλύτερη πρόσβαση, ενώ εκείνα που δε φοράς τόσο συχνά, είναι προτιμότερο να τα τοποθετήσεις στο βάθος της ντουλάπας. Επίσης, σιγουρέψου ότι οι κρεμάστρες σου είναι σταθερές και τοποθετημένες να κοιτούν όλες προς την ίδια κατεύθυνση.

Βήμα 4ο | Παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ

Εξίσου σημαντικό είναι να τακτοποιήσεις έξυπνα τα αξεσουάρ, αλλά και τα παπούτσια. Χρησιμοποίησε κρίκους από κουρτίνα μπάνιου και τοποθέτησέ τους στο οριζόντιο μέρος μιας ξύλινης κρεμάστρας για να κρεμάσεις τα μαντίλια, τις γραβάτες, τα κασκόλ και τις ζώνες. Τις μικρές τσάντες μπορείς να τις κρεμάσεις σε γάντζους. Οργάνωσε ακόμα και τα εσώρουχα στα συρτάρια σου με διαχωριστικά πλέγματα. Τέλος για τα παπούτσια χρησιμοποίησε κουτιά ή ράφια ή θήκες που κρέμονται.

Καλή επιτυχία!