Πώς θα οργανώσεις εύκολα τις ντουλάπες της οικογένειας για την άνοιξη


Σπίτι
28/02/2020
Βήμα προς βήμα η διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσεις!

Κάθε χρόνο ο ερχομός της άνοιξης μάς «πλημμυρίζει» αισιόδοξα συναισθήματα και σκέψεις, όμως συγχρόνως μας υπενθυμίζει πως ήρθε η ώρα να στείλουμε στις πάνω ντουλάπες τα χειμερινά ρούχα και στη θέση τους να κατεβάσουμε τα ανοιξιάτικα και τα καλοκαιρινά. Ομολογουμένως, η συγκεκριμένη διαδικασία θα ήταν μία ευχάριστη ευκαιρία για ανανέωση και καλύτερη οργάνωση, εάν έπρεπε να αναλάβουμε μόνο τη δική μας ντουλάπα και του συζύγου. Τώρα όμως που υπάρχει και η γκαρνταρόμπα των παιδιών, ξέρουμε πως θα περάσουμε τουλάχιστον ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, περιτριγυρισμένες από… οροσειρές ρούχων, που θέλουν πλύσιμο, στέγνωμα, σιδέρωμα, δίπλωμα και τακτοποίηση.

Αν κι εσένα σου φαίνεται εξίσου χρονοβόρα και απαιτητική η συγκεκριμένη διαδικασία, υπάρχει τρόπος να ξεμπερδέψεις γρηγορότερα και να έχεις όλα τα ρούχα στη θέση που πρέπει. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να ακολουθήσεις τα βήματα που υπάρχουν παρακάτω!

Βήμα 1ο

Για να ξεκινήσεις τη διαδικασία, πρέπει πρωτίστως να αδειάσεις τις ντουλάπες. Καλό θα ήταν να μην προχωρήσεις στην επόμενη εάν δεν έχεις ολοκληρώσει πρώτα την τακτοποίηση της προηγούμενης, γιατί είναι πολύ εύκολο να μπερδευτούν, ακόμη και να χαθούν ρούχα. Από αυτόν τον τεράστιο όγκο πλυμένων, ασιδέρωτων και άπλυτων ρούχων που υπάρχουν σε κάθε ντουλάπα, εσύ θα δημιουργήσεις τρεις στοίβες, ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκεται το κάθε ρούχο.

Extra tip: Καλό θα ήταν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, να έχεις και μία μεγάλη χαρτοσακούλα στο πλάι, όπου θα τοποθετείς ρούχα που δεν σας χρειάζονται ή δεν φοράτε, και τα οποία μπορείς να κάνεις δωρεά σε κάποιο φιλανθρωπικό φορέα.

Βήμα 2ο

Αφού ολοκληρώσεις το παραπάνω βήμα σε όλες τις ντουλάπες του σπιτιού, ήρθε η στιγμή να κατεβάσεις τα ανοιξιάτικα και κάποια από τα καλοκαιρινά σου ρούχα. Καλό θα ήταν να επιλέξεις τα κομμάτια που θες και να μην τα κατεβάσεις όλα μονομιάς, καθώς σίγουρα υπάρχουν καλοκαιρινά ρούχα που δεν είναι ακόμη καιρός να φορεθούν. Ανοίγοντας τις σακούλες που τα είχες αποθηκεύσει πέρυσι, θα κρίνεις ποια από αυτά είναι καθαρά και μπορούν να μπουν απευθείας στην ντουλάπα, ποια χρειάζονται ένα σύντομο φρεσκάρισμα και ποια πρέπει να πάνε αμέσως στο καλάθι με τα άπλυτα.

Πώς θα οργανώσεις εύκολα τις ντουλάπες της οικογένειας για την άνοιξη

Βήμα 3ο

Εφόσον έχεις συγκεντρώσει όλα τα άπλυτα ρούχα από όλες τις ντουλάπες σε έναν όγκο, θα χρειαστεί να τα διαχωρίσεις ανάλογα με το χρώμα ή την ποιότητά τους, ώστε να τα βάλεις για πλύσιμο. Όταν θα είναι πλέον πλυμένα και στεγνά, θα πρέπει να διαχωρίσεις τα ανοιξιάτικα από τα χειμερινά, και να τοποθετήσεις τα τελευταία μαζί με τα σιδερωμένα και τα ασιδέρωτα σε σακούλες κενού αέρος και να τα ανεβάσεις στις πάνω ντουλάπες. Ιδανικό θα ήταν να διαχωρίσεις τα ρούχα σου από του συζύγου, και τα δικά σας από τα ρούχα των παιδιών. Αν διαθέτεις κάποιο συλλέκτη υγρασίας ή κάποιο ειδικό αρωματικό ρούχων, μην ξεχάσεις να το προσθέσεις.

Πώς θα οργανώσεις εύκολα τις ντουλάπες της οικογένειας για την άνοιξη

Βήμα 4ο

Για ακόμη καλύτερη οργάνωση, φρόντισε να τακτοποιήσεις τα καλοκαιρινά και τα ανοιξιάτικα ρούχα σου, σύμφωνα πρώτα με τις απαιτήσεις των καιρικών συνθηκών και έπειτα, σύμφωνα με το ποια φοράς τακτικά και ποια σπανιότερα.

Τέλος, μην ξεχνάς πως ακόμη και μία… βαρετή διαδικασία, όπως η τακτοποίηση των ανοιξιάτικων και των χειμερινών ρούχων, μπορεί να γίνει πολύ πιο διασκεδαστική, όταν συμμετέχει σε αυτή όλη η οικογένεια. Μη διστάσεις, λοιπόν, να ζητήσεις τη βοήθεια του συζύγου και των μικρών σου!