Πέντε προκλήσεις στο πλύσιμο των ρούχων που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις


Σπίτι
24/02/2020
Από το κόκκινο κρασί μέχρι την τσίχλα

Εν έτει 2020, το πλύσιμο των ρούχων αποτελεί αναμφίβολα εύκολη υπόθεση αφού χάρη στην τεχνολογία και τα καινοτόμα προϊόντα που έχουμε στη διάθεσή μας, μπορούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε το καθαρό αποτέλεσμα που θέλουμε. Ένα αξιόπιστο πλυντήριο και μια καλή κάψουλα πλυντηρίου ή το σωστό υγρό απορρυπαντικό αρκούν για είναι τα ρούχα μας ξανά καθαρά και να μυρίζουν υπέροχα.

Ωστόσο, παρά τα τεχνολογικά εξελιγμένα και ποιοτικά ανώτερα -σε σύγκριση με το παρελθόν- προϊόντα που διαθέτουμε σήμερα στα σπίτια μας, υπάρχουν ορισμένες προκλήσεις στο πλύσιμο των ρούχων τις οποίες θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε -και μάλιστα αρκετά συχνά.

Η ψυχραιμία είναι ο παράγοντας που θα κάνει τη διαφορά και στην περίπτωση της καθαριότητας των ρούχων μας. Ωστόσο, για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις πλέον ενοχλητικές προκλήσεις σε ό,τι αφορά στο πλύσιμο των ρούχων, θα χρειαστεί επίσης να ακολουθήσουμε και μία σειρά από συγκεκριμένα βήματα. Το ποιες είναι οι προκλήσεις αυτές και το πώς αντιμετωπίζονται, θα το μάθεις στη λίστα που ακολουθεί!

Το κόκκινο κρασί: Ο λεκές από κόκκινο κρασί σε ένα ανοιχτόχρωμο ρούχο μπορεί να αποβεί… καταστροφικός, αν δεν ακολουθήσεις βήμα-βήμα την κατάλληλη διαδικασία καθαρισμού. Το πρώτο βήμα είναι να προσπαθήσεις να αντιμετωπίσεις τον δύσκολο αυτόν λεκέ όσο πιο άμεσα γίνεται -δηλαδή προτού ξεραθεί. Το γεγονός ότι το κόκκινο κρασί απομακρύνεται από τα υφάσματα μόνο με αλάτι, είναι φυσικά μύθος. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να πάρεις μια λεκάνη, να τη γεμίσεις με νερό (ιδανικά κρύο ή χλιαρό), να προσθέσεις την κατάλληλη ποσότητα από ένα απορρυπαντικό σε σκόνη που καθαρίζει και τους πιο δύσκολους λεκέδες και να αφήσεις το ρούχο να μουλιάσει για μία ώρα. Στη συνέχεια, αρκεί να τοποθετήσεις το ρούχο στο πλυντήριο και να το πλύνεις με βάση τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα του.

Η τσίχλα: Η θέα μιας κολλημένης τσίχλας πάνω στο αγαπημένο σου, καινούριο παντελόνι μπορεί πραγματικά να σε αναστατώσει. Προτού προβείς σε αυθόρμητες κινήσεις οι οποίες ενδέχεται να αφήσουν έναν μόνιμο λεκέ στο ρούχο σου, προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να ακολουθήσεις τα εξής βήματα: Μόλις βρεις χρόνο, τοποθέτησε για 30 δευτερόλεπτα ένα παγάκι πάνω στην τσίχλα. Στη συνέχεια, ξεκόλλησε προσεκτικά την τσίχλα από το ρούχο και φρόντισε να το τοποθετήσεις στο πλυντήριο, χρησιμοποιώντας ένα υγρό απορρυπαντικό για άμεση αφαίρεση των λεκέδων με την πρώτη πλύση, όπως για παράδειγμα το Ariel Αlpine. Γιατί προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις υγρό απορρυπαντικό; Διότι σε αντίθεση με το απορρυπαντικό σε σκόνη, ενεργεί στην «καρδιά» της πλύσης. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, φρόντισε μάλιστα να τοποθετήσεις το καπάκι με το απορρυπαντικό στον κάδο του πλυντηρίου.

Πέντε προκλήσεις στο πλύσιμο των ρούχων που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις

Το make up: Κοινή πρόκληση που καλείσαι να αντιμετωπίσεις σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση. Οι λεκέδες από make up στα ρούχα -και δη τα λευκά- μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεσή σου κατά τη διάρκεια μιας όμορφης βραδιάς. Τα καλά νέα είναι πως σήμερα μπορείς να τους αφαιρέσεις εύκολα -και φυσικά χωρίς να χρησιμοποιήσεις χλωρίνη, όπως επιτάσσει ένας ακόμη μύθος για το πλύσιμο των ρούχων που έχει επικρατήσει μέχρι σήμερα. Τι μπορείς να κάνεις; Να βάλεις μία μικρή ποσότητα από ένα υγρό απορρυπαντικό ρούχων που αφαιρεί σκληρούς λεκέδες ακριβώς πάνω στον λεκέ, να απλώσεις το απορρυπαντικό στη λερωμένη περιοχή και στη συνέχεια, να τοποθετήσεις το ρούχο στο πλυντήριο, βάζοντας επιπλέον απορρυπαντικό (η ποσότητα εξαρτάται από το πόσα ρούχα θα πλύνεις) στο καπάκι που θα τοποθετήσεις στον κάδο του πλυντηρίου.

Το λάδι: Ο λεκές από λάδι συνιστά μία ακόμη πρόκληση στο πλύσιμο των ρούχων που κάποια στιγμή στη ζωή σου, θα κληθείς να αντιμετωπίσεις. Για να μην επιτρέψεις σε λίγο λάδι να σου στερήσει το αγαπημένο σου μπλουζάκι, φρόντισε να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα: Με ένα απορροφητικό χαρτί αφαίρεσε απαλά το επιπλέον λάδι από την περιοχή του λεκέ και από τις δύο πλευρές του ρούχου. Στη συνέχεια, τοποθέτησε λίγο απορρυπαντικό ρούχων πάνω στη λαδιά για να «μαλακώσει» και να αφαιρεθεί πιο εύκολα ο λεκές. Τέλος, τοποθέτησε το ρούχο στο πλυντήριο και φρόντισε να το πλύνεις με βάση τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα του.

Τα ρούχα που μυρίζουν άσχημα: Τέλος, μία από τις πλέον ενοχλητικές προκλήσεις στο πλύσιμο των ρούχων σχετίζεται με… τη μυρωδιά τους. Τι μπορείς να κάνεις αν η μυρωδιά του ιδρώτα δεν φεύγει από τα ρούχα ή αν τα αγαπημένα σου t-shirt εξακολουθούν να έχουν δυσάρεστες οσμές έπειτα από την πλύση; Το πρώτο βήμα που καλείσαι να ακολουθήσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να εξακριβώσεις αν χρησιμοποιείς το κατάλληλο απορρυπαντικό, δηλαδή ένα απορρυπαντικό ρούχων που μπορεί να αφαιρέσει άμεσα τους λεκέδες που προκαλούν άσχημες οσμές -όπως ο ιδρώτας- και να χαρίσει σε κάθε σου ρούχο ένα άρωμα εξαιρετικής καθαριότητας. Το δεύτερο και τελευταίο βήμα είναι να ελέγξεις αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το πλυντήριό σου. Ίσως χρειάζεται ένα καλό καθάρισμα ή ενδεχομένως, ίσως ήρθε η ώρα να πάρεις καινούριο!

Πέντε προκλήσεις στο πλύσιμο των ρούχων που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις

Όποια πρόκληση και αν αντιμετωπίσεις στο πλύσιμο των ρούχων, να θυμάσαι πως η ψυχραιμία, η ενημέρωση και η επιλογή των κατάλληλων προϊόντων μπορεί να σε βγάλει από τη δύσκολη θέση και να σε βοηθήσει να διατηρήσεις τα αγαπημένα σου ρούχα σαν καινούρια για πολλά ακόμη χρόνια!