Συμβουλές για ρούχα που μυρίζουν υπέροχα


Σπίτι
4/02/2019
Πώς με μερικά «έξυπνα» tips και τα κατάλληλα προϊόντα, μπορείς να εξασφαλίσεις την απόλυτη αίσθηση φρεσκάδας!

Δεν υπάρχει πιο όμορφη αίσθηση από το να βγαίνεις από το σπίτι σου, φορώντας ρούχα που μυρίζουν υπέροχα. Η φρεσκάδα των ρούχων σου και φυσικά, ένα απαλό και αισθησιακό άρωμα μπορεί να προσφέρει σε εσένα και τους γύρω σου μία μοναδική και σίγουρα απολαυστική εμπειρία.
Πώς, όμως, μπορείς να κάνεις τα ρούχα σου να μυρίζουν όμορφα κάθε μέρα και πώς θα διατηρήσεις -όσο περισσότερο μπορείς- τη μοναδική αυτή αρωματική εμπειρία; Μερικά «έξυπνα» και εύκολα tips και φυσικά, τα κατάλληλα προϊόντα μπορούν να σε βοηθήσουν να πετύχεις αυτόν τον αρωματικό στόχο.
1) Το συχνό πλύσιμο των ρούχων
Δεν αποτελεί μυστικό ότι όσο πιο συχνά πλένεις τα ρούχα σου, τόσο πιο όμορφα μυρίζουν κάθε φορά που τα φοράς. Επειδή, βέβαια, δεν μπορείς -και δεν χρειάζεται- να πλένεις τα παντελόνια, τα πουκάμισα και τα μπλουζάκια σου κάθε μέρα, φρόντισε όταν το κάνεις, να φυλάσσεις τα φρεσκοπλυμένα ρούχα σε ένα σημείο της ντουλάπας και όχι με τα υπόλοιπα ρούχα, δηλαδή τα άπλυτα ή εκείνα που έχεις πλύνει πριν από αρκετές ημέρες -και έχουν αρχίσει να χάνουν το άρωμά τους.  

2) Το μαλακτικό και οι πέρλες που χαρίζουν φρεσκάδα που διαρκεί
Συμβουλή δεύτερη και σίγουρα σημαντική για εσένα που επιθυμείς να βρεις έναν τρόπο για να μυρίζουν πάντα όμορφα τα ρούχα σου. Έχει μεγάλη σημασία να προμηθευτείς ένα μαλακτικό ρούχων το οποίο θα διαρκεί περισσότερο -σε σχέση με ένα κοινό μαλακτικό- και θα έχει ένα ιδιαίτερο άρωμα το οποίο θα ηρεμεί το πνεύμα σου μόλις το μυρίζεις, όπως εκείνο της ορχιδέας. Το Lenor Gold Orchid αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, αφού έχει μία υπέροχη και απολαυστική φρεσκάδα, που διαρκεί επτά φορές περισσότερο στα ρούχα της ντουλάπας! Αξίζει ακόμη να γνωρίζεις ότι το συγκεκριμένο προϊόν μπορείς να το συνδυάσεις άψογα με τις πέρλες Lenor Unstoppables για να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα που θέλεις. Θα τις τοποθετήσεις στον άδειο κάδο του πλυντηρίου πριν από κάθε πλύση και θα χαρίσουν ανεπανάληπτο άρωμα φρεσκάδας στα ρούχα σου -έως και για 12 εβδομάδες! Σε ό,τι αφορά στο μαλακτικό, καλό είναι απλώς να φροντίζεις να χρησιμοποιείς πάντα την κατάλληλη και συνιστώμενη δόση, κάθε φορά που βάζεις πλυντήριο!

  3) Το σωστό και έγκαιρο στέγνωμα
Αν θέλεις να έχεις ρούχα που μυρίζουν υπέροχα, καλό είναι επίσης να φροντίζεις να βγάζεις τα ρούχα από το πλυντήριο αμέσως μετά το στέγνωμα. Πολλές φορές τα αφήνεις λίγη ώρα μέσα στη συσκευή, μέχρι να ασχοληθείς με τις υπόλοιπες δουλειές του σπιτιού. Ωστόσο, αν αφήνεις συχνά τα υγρά ρούχα στο πλυντήριο, τότε σχηματίζεται μούχλα στο εσωτερικό του, η οποία «ποτίζει» τα ρούχα σου με μία πολύ δυσάρεστη μυρωδιά. Αφού τα βγάλεις από το πλυντήριο, άπλωσέ τα και φρόντισε να στεγνώσουν πολύ καλά, προτού τα βάλεις πίσω στην ντουλάπα και τα συρτάρια σου. Αν δεν στεγνώσουν καλά, αντί για ένα ευχάριστο άρωμα, θα μυρίζουν άσχημα.
 
4) Προσοχή στο κρέμασμα
Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει το κομμάτι που αφορά στην αποθήκευση των ρούχων, έπειτα από το πλύσιμο. Ένα ακόμη tip που θα κάνει τα ρούχα σου να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους περισσότερο, σχετίζεται με τον τρόπο που τα φυλάσσεις. Καλό είναι να κρεμάς τα ρούχα σου όταν τα φοράς μετά το πλύσιμο -αντί να τα διπλώνεις και να τα τοποθετείς σε ντουλάπια. Έτσι, θα αερίζονται και θα έχουν μία αίσθηση φρεσκάδας την επόμενη φορά που θα τα φορέσεις, διατηρώντας παράλληλα τη μυρωδιά από το μαλακτικό ρούχων που θα χρησιμοποιήσεις.
 
5) Η καθαριότητα του πλυντηρίου
Τέλος, καλό είναι να μην ξεχνάς να φροντίζεις συχνά το πλυντήριό σου. Είναι σημαντικό να ασχολείσαι με την καθαριότητα του πλυντηρίου κάθε έξι μήνες. Με το πέρασμα του χρόνου, οι συγκεκριμένες ηλεκτρικές συσκευές αναπτύσσουν αρκετές δυσάρεστες μυρωδιές (όπως εκείνη της μούχλας) οι οποίες συχνά «περνούν» στα ρούχα σου. Καλό είναι, λοιπόν, να το καθαρίζεις ανά εξάμηνο είτε χρησιμοποιώντας ειδικά προϊόντα, είτε υλικά που έχεις στο σπίτι, όπως το λευκό ξύδι και η μαγειρική σόδα!