Έτσι θα προετοιμάσεις την ντουλάπα του σπιτιού σου για την άνοιξη


Σπίτι
6/03/2020
Η λίστα που αξίζει να μελετήσεις

Όπως κάθε χρόνο αυτήν την εποχή, έτσι και φέτος, έφτασε η στιγμή να προετοιμάσεις την ντουλάπα σου για την άνοιξη. Μπορεί οι θερμοκρασίες να μην σε παρακινούν ακόμη να φορέσεις τα ανοιξιάτικα ρούχα σου, όμως καλό είναι να κάνεις εγκαίρως τις κατάλληλες προετοιμασίες ούτως ώστε να μην «τρέχεις» την τελευταία στιγμή.

Η προετοιμασία της ντουλάπας σου για την άνοιξη, ενδεχομένως δεν φαντάζει δύσκολη υπόθεση. «Τι παραπάνω μπορώ να κάνω από το να κατεβάσω τα ανοιξιάτικα και να φυλάξω τα χειμερινά;», διερωτάσαι. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως υπάρχουν μερικά επιπλέον βήματα που αξίζει να ακολουθήσεις προκειμένου να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία το εγχείρημά σου.

Αξίζει, λοιπόν, να «ρίξεις μια ματιά» στη λίστα που ακολουθεί, προκειμένου να εμπνευστείς για το πώς θα οργανώσεις την ντουλάπα του σπιτιού σου για την άνοιξη του 2020.

1. Το άδειασμα και το καθάρισμα της ντουλάπας

Το πρώτο βήμα που καλείσαι να κάνεις είναι, φυσικά, να βγάλεις από την ντουλάπα τα χειμωνιάτικα ρούχα. Αφού το κάνεις, θα χρειαστεί να προμηθευτείς τα κατάλληλα «σύνεργα», ούτως ώστε να καθαρίσεις καλά το εσωτερικό της -ακόμη και το πιο μικρό συρτάρι. Το σίγουρο είναι πως η σκόνη έχει καταφέρει να εισέλθει στην ντουλάπα σου, οπότε είναι σημαντικό να την ανανεώσεις, ξεκινώντας από τον καλό καθαρισμό της.

Ετοίμασε ένα μείγμα με ζεστό νερό και λίγο χυμό λεμονιού για να δημιουργήσεις ένα φυσικό απολυμαντικό για την ντουλάπα σου και να αφαιρέσεις τις οσμές που ενδεχομένως υπάρχουν. Αφού ξεσκονίσεις, προσπάθησε να καθαρίσεις κάθε επιφάνεια, χρησιμοποιώντας ένα πανάκι με μικροΐνες και περίμενε λίγα λεπτά προκειμένου να στεγνώσει η ντουλάπα, προτού βάλεις τα ανοιξιάτικα ρούχα σου σε αυτή.

Στην περίπτωση που η ντουλάπα είναι παλιά και οι ενοχλητικές μυρωδιές (όπως εκείνη της μούχλας) επιμένουν, μπορείς να στραφείς στο ρύζι. Δοκίμασε να τοποθετήσεις λίγο ρύζι μέσα σε λίγο τούλι. Βλέπεις, το ρύζι μπορεί να απορροφήσει την υγρασία, η οποία με τη σειρά της συμβάλλει στη δημιουργία μούχλας.

2. Η «εκκαθάριση» και η δημιουργία της κατάλληλης λίστας

Αφού καθαρίσεις την ντουλάπα σου από τη σκόνη, θα κληθείς να κάνεις και μια… εκκαθάριση στο περιεχόμενό της. Αφού «κατεβάσεις» τα ανοιξιάτικα, προσπάθησε να μην βάλεις στην ντουλάπα σου ρούχα τα οποία εδώ και χρόνια δεν φοράς. Αν δεν θέλεις να τα πετάξεις, μπορείς να τα χαρίσεις σε συνανθρώπους σου που έχουν ανάγκη ή να τα ανακυκλώσεις.

Στην περίπτωση που δυσκολεύεσαι να αποχωριστείς ένα ρούχο, δοκίμασε να κάνεις στον εαυτό σου τις παρακάτω ερωτήσεις: Σου φέρνει χαρά αυτό το ρούχο; Εφαρμόζει καλά στο σώμα σου; Σε κολακεύει; Το φόρεσες πέρυσι ή έχεις να το βάλεις χρόνια; Έχεις στη διάθεσή σου άλλα ρούχα με τα οποία μπορείς να το συνδυάσεις; Αν απαντήσεις αρνητικά σε όλα ή τα περισσότερα από τα προαναφερθέντα ερωτήματα, τότε μάλλον δεν αξίζει να εντάξεις αυτό το ρούχο -και φέτος- στην ντουλάπα σου.

Αφού αποφασίσεις ποια ρούχα θα κρατήσεις και ποια όχι, θα χρειαστεί να πιάσεις στυλό και χαρτί -ή απλώς το tablet σου- και να σημειώσεις τις ανάγκες σου σε ρούχα για αυτήν την άνοιξη. Πού παρατηρείς ελλείψεις; Ποιες είναι οι στυλιστικές τάσεις της σεζόν που αξίζει και θα ήθελες να ακολουθήσεις; Μήπως να μην αγοράσεις τελικά εκείνο το ανοιξιάτικο τζιν αφού υπάρχουν αλλά… δέκα που πρέπει να βάλεις στην ντουλάπα σου;

3. Ο παράγοντας «φρεσκάδα»

Το τελευταίο αλλά σημαντικό βήμα για να προετοιμάσεις την ντουλάπα σου για την άνοιξη σχετίζεται με τον παράγοντα «καθαριότητα» και ακόμη περισσότερο, με τη φρεσκάδα. Ακόμη και αν πριν το καλοκαίρι είχες πλύνει τα ανοιξιάτικα ρούχα σου για να τα φυλάξεις, καλό είναι να αναλογιστείς ότι έχουν περάσει αρκετοί μήνες από τότε. Αυτό σημαίνει πως καλό είναι να τα βάλεις ξανά στο πλυντήριο, προκειμένου να αφαιρέσεις τη σκόνη και τις οσμές που ενδεχομένως έχουν συγκεντρωθεί σε αυτά με τον καιρό. Το ίδιο καλείσαι να κάνεις και με τα χειμωνιάτικα ρούχα σου, προτού τα διπλώσεις καλά και τα φυλάξεις για τον επόμενο χειμώνα.

Δύο είναι οι λέξεις-κλειδιά που αξίζει να έχεις κατά νου σε ό,τι αφορά την προετοιμασία της ντουλάπας σου: καθαριότητα και φρεσκάδα. Πράγματι, είναι σημαντικό να βεβαιωθείς πως τα ρούχα σου είναι πολύ καθαρά πριν τα φυλάξεις και τα τοποθετήσεις στα συρτάρια, τις κρεμάστρες και τα ράφια. Μεγάλη σημασία όμως έχει και το να είσαι σίγουρη πως θα έχουν άρωμα φρεσκάδας που διαρκεί.

Για να έχεις και τα δύο, θα χρειαστεί να στραφείς στα κατάλληλα προϊόντα. Δοκίμασε να βρεις κάψουλες πλυντηρίου με ένα όμορφο άρωμα που μπορούν να χαρίσουν στα ρούχα καθαριότητα, απαλότητα και έως τρεις εβδομάδες απίστευτης αίσθησης φρεσκάδας, όπως τις Lenor 3in1 PODS Gold Orchid. Για ακόμη μεγαλύτερη ένταση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μαλακτικό ρούχων. Καλό είναι απλώς το προϊόν που θα επιλέξεις να μπορεί να δρα σε απόλυτη αρμονία με το απορρυπαντικό ή τις κάψουλες που χρησιμοποιείς. Αυτό σημαίνει πως το Lenor Gold Orchid είναι το μαλακτικό που χρειάζεσαι. Στα plus του, περιλαμβάνεται το ότι χαρίζει φρεσκάδα που διαρκεί επτά φορές περισσότερο στα ρούχα της ντουλάπας -σε σύγκριση με τα Lenor Pure Care.

Έτσι θα προετοιμάσεις την ντουλάπα του σπιτιού σου για την άνοιξη

Δοκίμασε να ακολουθήσεις τα τρία παραπάνω βήματα προτού τοποθετήσεις στην ντουλάπα τα ανοιξιάτικα ρούχα σου και θα αισθανθείς τη διαφορά. Η φροντίδα των ρούχων σου είναι σημαντική υπόθεση, ειδικότερα αν θέλεις να τα διατηρήσεις σε καλή κατάσταση για μερικά ακόμη χρόνια. Εξίσου σημαντικό όμως, είναι να υποδεχθείς την άνοιξη με έναν «αέρα» ανανέωσης και ένα άρωμα φρεσκάδας!