Έτσι θα διατηρήσεις τις πετσέτες θαλάσσης σου απαλές


Σπίτι
31/07/2019
Mε στάμπες ή κρόσσια, χρειάζονται φροντίδα!

Αποτελούν τα πιο σημαντικά αντικείμενα των καλοκαιρινών μας διακοπών και εξορμήσεων αλλά, παρά το γεγονός ότι την περίοδο που διανύουμε τα χρησιμοποιούμε σχεδόν σε εβδομαδιαίο επίπεδο, η αλήθεια είναι ότι δεν τους δίνουμε την απαραίτητη προσοχή. Ο λόγος για τις αγαπημένες μας πετσέτες θαλάσσης!

Έθνικ ή περισσότερο mainstream, με στάμπες ή κρόσσια, οριζόντιες ή στρογγυλές (όπως επιτάσσει φέτος η μόδα της παραλίας), οι πετσέτες που χρησιμοποιείς στις αγαπημένες σου πλαζ χρειάζονται φροντίδα, προκειμένου να διατηρηθούν σε άψογη κατάσταση για αρκετά ακόμη χρόνια και φυσικά, να μυρίζουν υπέροχα κάθε φορά που τις χρησιμοποιείς. Στην περίπτωση, λοιπόν, που ενδιαφέρεσαι να εξοικονομήσεις χρήματα, καλό είναι να λάβεις υπόψη σου τις παρακάτω παραμέτρους σε ό,τι αφορά τον τρόπο που θα τις πλύνεις και θα τις αποθηκεύσεις. Με τις κατάλληλες κινήσεις και τα σωστά προϊόντα θα τις χαρείς και το καλοκαίρι του 2020 -και μάλιστα, θα μοιάζουν σαν καινούριες!

Φρόντισε να τις καθαρίσεις καλά πριν το πλύσιμο

Προτού βάλεις τις πετσέτες στο πλυντήριο, φρόντισε να αφαιρέσεις κάθε ίχνος άμμου. Καλό είναι, λοιπόν, να τις τινάξεις καλά! Ακόμη και αν δεν μπορείς να δεις τους κόκκους της, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν κάπου ανάμεσα στις ίνες των πετσετών σου.

Μην ξεχάσεις να τις στεγνώσεις

Ένα ακόμη βασικό βήμα για να διατηρήσεις σε άψογη κατάσταση τις πετσέτες θαλάσσης σου είναι το καλό στέγνωμα, έπειτα από τις βουτιές στη θάλασσα. Άφησε τις πετσέτες σου να στεγνώσουν για λίγη ώρα στον ήλιο, προτού τις βάλεις για πλύσιμο. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσεις πιο εύκολα να αφαιρέσεις τις όποιες βρομιές έχουν μεταφερθεί πάνω τους από την παραλία. Είναι, επίσης, σημαντικό να γνωρίζεις πως η ηλιακή ακτινοβολία θα εξουδετερώσει περίπου το 90% των μικροβίων που υπάρχουν πάνω στο αγαπημένο σου beach item.

Το μυστικό του σωστού πλυσίματος

Αντηλιακά, λαδάκια, λεκέδες από φρούτα και παγωτά και φυσικά, αλάτι. Οι πετσέτες θαλάσσης καλό είναι να μπαίνουν συχνά στο πλυντήριο. Ωστόσο, για να είσαι σίγουρη πως θα τις καθαρίσεις καλά και θα τις διατηρήσεις απαλές, είναι σημαντικό να στραφείς στο κατάλληλο προϊόν. Οι κάψουλες πλυντηρίου αποτελούν την ιδανική λύση σε αυτή την περίπτωση. Την επόμενη φορά που θα θελήσεις να πλύνεις τις πετσέτες θαλάσσης σου, λοιπόν, δοκίμασε να τοποθετήσεις στο πλυντήριο μία από τις κάψουλες Ariel 3in1 PODS. Πρόκειται για μία σύγχρονη λύση που θα σου προσφέρει το αποτέλεσμα που θέλεις. Και αυτό διότι τα PODS διαθέτουν ένα πρωτοποριακό περίβλημα το οποίο διαλύεται εξ ολοκλήρου κατά την επαφή του με το νερό και απελευθερώνει την ιδανική ποσότητα ισχυρών συστατικών που εξαφανίζουν μια μεγάλη ποικιλία λεκέδων! Mην ξεχάσεις να τοποθετήσεις στον κάδο πρώτα την κάψουλα και μετά τα ρούχα!

Προτίμησε το κρύο νερό

Στην περίπτωση, βέβαια, που προτιμήσεις να πλύνεις τις πετσέτες σου στο χέρι, καλό είναι να προτιμήσεις το κρύο νερό αν θέλεις να διατηρήσεις τα χρώματά τους ζωντανά.

Με το σιδέρωμα, τι γίνεται;

Σε ό,τι αφορά το σιδέρωμα, αν θέλεις να έχεις απίστευτα απαλές πετσέτες στην παραλία, καλό είναι να το αποφύγεις. Άλλωστε, δεν κρίνεται απαραίτητο στην περίπτωση των καλοκαιρινών σου βουτιών. Και αυτό διότι το σιδέρωμα καταστρέφει σταδιακά τις ίνες των πετσετών σου.

Έτσι θα διατηρήσεις τις πετσέτες θαλάσσης σου απαλές

Μην το παρακάνεις με τη συχνότητα των πλύσεων

Φυσικά, καλό είναι να γνωρίζεις πως δεν χρειάζεται να πλένεις τις πετσέτες θαλάσσης σου κάθε μέρα! Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι καλό να τις βάζεις στο πλυντήριο έπειτα από τρεις χρήσεις προκειμένου να είσαι σίγουρη πως δεν ξαπλώνεις πάνω σε μία… «αποικία» μικροβίων.

Μην παραλείψεις να δώσεις βάση στο πώς θα τις αποθηκεύσεις

Τέλος, έχει σημασία να εστιάσεις την προσοχή σου και στον τρόπο που θα αποθηκεύσεις τις πετσέτες σου, αν θέλεις να τις απολαμβάνεις στην παραλία και το επόμενο καλοκαίρι -και μάλιστα να δείχνουν σαν καινούριες. Μπορεί να μην το γνώριζες, όμως ο τρόπος που διπλώνεις τις πετσέτες σου επηρεάζει συχνά την υφή τους. Για να έχεις, λοιπόν απαλές και αφράτες πετσέτες, προτίμησε να τις διπλώσεις χαλαρά και δοκίμασε να τις αποθηκεύσεις στο συρτάρι ή την ντουλάπα τη μία δίπλα στην άλλη (όπως τα βιβλία) και όχι σε στοίβες!

Ελπίζουμε οι παραπάνω συμβουλές να αποδειχθούν πολύτιμες και για εσένα αυτό το καλοκαίρι!