Τα ρούχα μετακομίζουν


Σπίτι
24/03/2021

Η αναδιοργάνωση της ντουλάπας γίνεται πιο εύκολη υπόθεση! Δες πώς θα βάλεις τα ρούχα σου σε σειρά που θα διατηρήσεις σταθερή!

Από τα χαμηλά στα ψηλά!

 • Βγάζοντας τα καλοκαιρινά, έχεις την ευκαιρία να κάνεις μία δεύτερη επιλογή στο τι θα κρατήσεις και τι όχι. Αν κάποια κομμάτια δεν έχουν φύγει από την κρεμάστρα τους για πάνω από χρόνο, τότε μάλλον δεν είναι γραφτό να δουν το φως της ημέρας! Μάζεψέ τα στην άκρη και δώρισέ τα, είναι η καλύτερη λύση! Για τα υπόλοιπα που θα κρατήσεις και που έχουν φορεθεί αρκετές φορές, προτείνουμε να τα πλύνεις ώστε να αφαιρεθούν ίχνη από αποσμητικά και άλλους ρύπους, ακόμα κι αν φαίνονται καθαρά! Ρίξε τα στον κάδο του πλυντηρίου και πρόσθεσε μία κάψουλα Ariel Allin1 PODS + Oxi που προσφέρει μια υπερσυμπυκνωμένη καθαριστική δύναμη σε μία μόνο κάψουλα και εξαφανίζουν ακόμα και τους αόρατους λεκέδες, χάρη στην αποκλειστική τεχνολογία Purezyme! Όταν είναι έτοιμα, τοποθέτησέ τα στο πάνω μέρος της ντουλάπας, με προτεραιότητα στα φορέματα, τις μπλούζες, τα παντελόνια. Τα t-shirts, σορτσάκια, ρούχα παραλίας κ.λπ. μπορούν να διπλωθούν και να αποθηκευτούν σε κουτιά στο πλάι ώστε να εξοικονομήσεις χώρο.
 • Αφού καθαρίσεις τα ράφια και τις επιφάνειες της ντουλάπας με το Swiffer Μαγικό Φτερό για να απομακρύνεις τη σκόνη που έχει συσσωρευτεί, κατέβασε τα  χειμωνιάτικα ρούχα και άφησέ τα για λίγες ώρες έξω ή κρεμασμένα εκτός ντουλάπας για να αεριστούν. Κάνε και πάλι επιλογή των ρούχων που θα κρατήσεις, ώστε να αφήσεις ωφέλιμο χώρο για όλους!
 • Για να δώσεις έξτρα φρεσκάδα στα ρούχα (αλλά και στην ντουλάπα!), πρόσθεσε στον κάδο του πλυντηρίου ρούχων το Lenor Unstoppables Ενισχυτικό Άρωμα Ρούχων για φρεσκάδα που διαρκεί έως και 12 εβδομάδες*.
 • Αφιέρωσε ένα μέρος στην ντουλάπα για τα «βολικά» ρούχα καθημερινής χρήσης (ζακέτες, σακάκια, λεπτά πουλόβερ) ώστε να έχεις εύκολη πρόσβαση, ειδικά όταν βιάζεσαι!


  Χώρισέ τα ανά χρώμα ή είδος

 • Αν έχεις μικρά παιδιά, είναι πιο εύκολο να βάλεις σε τάξη τα ρούχα τους! Κρέμασε φορέματα, πουκάμισα, παντελόνια και μπλούζες τμηματικά, από το καθημερινό προς το πιο επίσημο. Οργάνωσε μαζί με τα παιδιά σου τα συρτάρια τους ώστε να γνωρίζουν πού θα βρουν αυτό που θέλουν. Σε ένα μέρος τα κολάν, σε άλλο τα πουλοβεράκια κ.ο.κ. Πολύτιμη συμβουλή για να μη χάνετε καθόλου χρόνο τα πρωινά!

 • Στη δική σου ντουλάπα, η οργάνωση ανά χρώμα είναι πολύ βολική λύση γιατί καθοδηγεί το βλέμμα σου και πρακτικά σου υπενθυμίζει τι έχεις ή τι σου λείπει κάθε φορά που θέλεις να κάνεις συνδυασμούς!

 • Αν δεν έχεις πολύ χώρο για παντελόνια ή άλλα ρούχα, δίπλωσε όσα δεν τσαλακώνουν (τζιν, πουλόβερ, φόρμες) και τοποθέτησέ τα σε ράφια. Μπορείς επίσης να αγοράσεις μερικές κρεμάστρες πολλαπλής χρήσης, για φουλάρια, ζώνες και γραβάτες.

 • Τέλος, συγκέντρωσε τα παλτό και τα μπουφάν ξεχωριστά, στην ντουλάπα του διαδρόμου ή σε κάποια σημείο κοντά στην πόρτα του σπιτιού. Τα χοντρά υφάσματα πιάνουν πολύ χώρο αλλά και πρακτικά, τα πανωφόρια είναι καλό να βρίσκονται κοντά στην έξοδο!

   

   

  *για τα ρούχα στην ντουλάπα