Τα αρώματα που ανεβάζουν τη διάθεσή σου


Σπίτι
3/06/2021

Αλήθεια, πόσες φορές έχει τύχει να μυρίσεις ένα ρούχο, ένα φαγητό ή κάποιο λουλούδι και αμέσως να νιώσεις μέσα σου ζεστασιά, αναζωογόνηση, γαλήνη ή μία απερίγραπτη ευτυχία; Άραγε, πόσες φορές ένα άρωμα έχει σταθεί αρκετό για να «ξυπνήσει» μέσα σου όμορφες αναμνήσεις και να ανεβάσει τη διάθεσή σου;

Η δύναμη ενός αρώματος είναι πολύ μεγαλύτερη από όση ενδεχομένως πίστευες, αφού η όσφρηση συνδέεται άμεσα με το συναισθηματικό κέντρο του εγκεφάλου σου. Για την ακρίβεια, η όσφρηση είναι η πιο δυνατή ανθρώπινη αίσθηση, ενώ το 75% των συναισθημάτων που νιώθουμε κάθε μέρα, ξεκινά από μία μυρωδιά. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι ένα άρωμα μπορεί να συνδέεται με πολλές αναμνήσεις, καθώς και ότι σε πολλές περιπτώσεις, μία μυρωδιά αρκεί για να βελτιώσει τη διάθεσή σου, να διώξει το στρες, να χαλαρώσει το σώμα και να «ταξιδέψει» τις αισθήσεις σου. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι ειδικοί και δη, οι επιστήμονες του Χάρβαρντ οι οποίοι σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιήσει, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως αρκετές μυρωδιές, μπορούν όντως να ανεβάσουν τη διάθεσή μας.

Ποια είναι, λοιπόν, τα αρώματα που αξίζει να κάνεις μέρος της καθημερινότητάς σου και πώς μπορείς να αξιοποιήσεις στον μέγιστο βαθμό τα θετικά οφέλη της αρωματοθεραπείας; Άραγε, πώς μπορείς να «ταξιδεύεις» τις αισθήσεις σου με τη βοήθεια ενός αρώματος και να μετατρέψεις το υπνοδωμάτιό σου σε ένα καταφύγιο αναζωογόνησης, φρεσκάδας και χαλάρωσης; Κι όμως, το μυστικό για αναζωογόνηση από το πρωί μέχρι το βράδυ μπορεί να βρίσκεται ακόμη και στα ρούχα σου και θα το ανακαλύψεις αμέσως!

 

Καλέντουλα για ζεστασιά και αναζωογόνηση

 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το έλαιο της καλέντουλας χρησιμοποιείται σε σημαντικό βαθμό στην αρωματοθεραπεία. Όταν μάλιστα συνδυάζεται με άλλα γήινα αρώματα, όπως εκείνα της φλαμουριάς, του κεχριμπαριού και του ξύλου, τότε το αποτέλεσμα είναι απλώς αναζωογονητικό και σε γεμίζει απευθείας με ένα γνώριμο αίσθημα ζεστασιάς και ευτυχίας, που σε ενθουσιάζει. Αν θέλεις να νιώθεις κάθε μέρα όλα τα παραπάνω συναισθήματα, δοκίμασε να χρησιμοποιείς στο εξής αιθέριο έλαιο καλέντουλας στο μπάνιο σου και φυσικά, επίλεξε ένα μαλακτικό με νότες από καλέντουλα, φλαμουριά, κεχριμπάρι και ξύλο για το πλύσιμο των ρούχων σου, όπως το Lenor Sunny Florets Happy. Έτσι, θα αισθάνεσαι κάθε μέρα υπέροχα με τα ρούχα που θα φοράς και θα νιώθεις ότι κάνεις μία απολαυστική και αναζωογονητική βόλτα στη λιακάδα.

 

Μαργαρίτα

 

Περγαμόντο και μοσχολέμονο για ενέργεια και φρεσκάδα

 

Μοσχολέμονο και περγαμόντο. Δύο αρώματα που χρησιμοποιούνται ευρέως στην αρωματοθεραπεία, αλλά και στη βιομηχανία των καλλυντικών. Σε ό,τι αφορά στο μοσχολέμονο, το άρωμά του είναι κάτι περισσότερο από αναζωογονητικό, ενώ μπορεί να επηρεάσει ιδιαίτερα θετικά τη διάθεση ενός ατόμου. Όσο για το αιθέριο έλαιο του περγαμόντου, εκτός από απίστευτα αρωματικό, φέρεται να έχει και πολλές αναλγητικές και κατευναστικές ιδιότητες. Έχεις κάθε λόγο, λοιπόν, να κάνεις τα δύο αυτά αρώματα μέρος της καθημερινότητάς σου, αν θέλεις να αναζωογονείς κάθε μέρα τις αισθήσεις σου, να αισθάνεσαι φρεσκάδα από το πρωί μέχρι το βράδυ και να τονώνεις τη διάθεσή σου. Πώς μπορείς να απολαμβάνεις όλα τα παραπάνω; Τι θα έλεγες αν κοιμόσουν και ξυπνούσες κάθε μέρα σε σεντόνια γεμάτα με σαγηνευτικές νότες από περγαμόντο και μοσχολέμονο; Δοκίμασε το νέο μαλακτικό ρούχων Lenor Dewy Blossom Energy για ενέργεια, φρεσκάδα και αναζωογόνηση και θα μας θυμηθείς!

 

Μπλε ορχιδέα

 

Τριαντάφυλλα, φρέζια και ροδάκινο για αισθησιασμό και γαλήνη

 

Αν το τελευταίο διάστημα έχεις ανάγκη να χαλαρώσεις το σώμα και το πνεύμα σου και να αποβάλλεις το στρες, τότε ήρθε η ώρα να πεις «ναι» στη δύναμη των λουλουδιών. Μπορεί να μην το γνώριζες όμως, υπάρχουν πολλά άνθη τα οποία μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της διάθεσής σου και να σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις το στρες, που ενδεχομένως αισθάνεσαι. Η τριανταφυλλιά και η φρέζια είναι δύο από αυτά τα άνθη, ενώ όταν συνδυάζονται με άλλα γλυκά αρώματα φρούτων και φυτών, όπως εκείνα του ροδάκινου και της βανίλιας, τότε μπορούν να σε «ταξιδέψουν» στη στιγμή σε έναν ολάνθιστο κήπο -ακόμη και την ώρα που βρίσκεσαι στο γραφείο- και να σε κάνουν να νιώσεις ταυτόχρονα αισθησιασμό, γαλήνη, κέφι, αγάπη και ζωηράδα. Δοκίμασε, λοιπόν, να βάλεις στο υπνοδωμάτιο και το σαλόνι σου αρωματικά στικ με κάποια από τα παραπάνω αρώματα, ενώ αν θέλεις να απολαμβάνεις τα αρωματικά τους οφέλη όπου και αν βρίσκεσαι, τότε προτίμησε το μαλακτικό Lenor Amethyst & Floral Bouquet με νότες από τριαντάφυλλα, φρέζια, ροδάκινο, musc και βανίλια για τα ρούχα σου!

 

Μωβ λουλούδι

 

Βανίλια, ορχιδέα και κεχριμπάρι για χαλάρωση και αισθαντικότητα

 

Μήπως αυτό που χρειάζεσαι για να ανεβάσεις τη διάθεσή σου είναι να βιώσεις μία εμπειρία πολυτέλειας και αισθαντικότητας; Το «κλειδί» και σε αυτή την περίπτωση βρίσκεται στα κατάλληλα αρώματα και δη, στη βανίλια, την ορχιδέα και το κεχριμπάρι. Το αιθέριο έλαιο της βανίλιας χρησιμοποιείται πολύ στην αρωματοθεραπεία για την αντιμετώπιση της νευρικότητας, της αϋπνίας και μεταξύ άλλων, του στρες. Το ίδιο και το εκχύλισμα της ορχιδέας, το άρωμα του οποίου είναι ιδιαίτερα αναζωογονητικό και ταυτόχρονα, αισθαντικό, όπως της βανίλιας. Δοκίμασε να υποκύψεις στην πολυτέλεια, λοιπόν, εμπλουτίζοντας τη ρουτίνα περιποίησής σου με προϊόντα ομορφιάς, όπως λοσιόν για το σώμα και αφρόλουτρα, που περιέχουν νότες από βανίλια και ορχιδέα. Στην περίπτωση δε, που θέλεις να απολαμβάνεις καθημερινά μία εμπειρία πολυτέλειας και αισθαντικότητας εντός και εκτός σπιτιού και μάλιστα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, τότε σου έχουμε το κατάλληλο μαλακτικό για τα ρούχα και τα λευκά σου είδη. Ο λόγος για το Lenor Gold Orchid με νότες από βανίλια, ορχιδέες και κεχριμπάρι!

 

Βανίλια

 

Τόσο εύκολα ένα άρωμα μπορεί να ανεβάσει τη διάθεσή σου και να «ταξιδέψει» τις αισθήσεις σου, όπου εσύ θέλεις. Επίλεξε, λοιπόν, προϊόντα περιποίησης και φροντίδας ρούχων, όπως τα νέα μαλακτικά Lenor Moods και γέμισε το σπίτι σου με αρωματικά κεριά και στικ που θα μετατρέπουν κάθε μέρα τους χώρους σου σε καταφύγια αναζωογόνησης, φρεσκάδας και χαλάρωσης!