Πώς να μυρίζουν ωραία τα ρούχα στην ντουλάπα


Σπίτι
1/10/2021

Μπορεί οι δουλειές του σπιτιού να αποτελούν μία εβδομαδιαία υποχρέωση, την οποία ιδανικά θα ήθελες να αποφεύγεις, ωστόσο, η φροντίδα των ρούχων σου είναι μία απολαυστική διαδικασία. Διότι όπως περιποιείσαι καθημερινά το πρόσωπο, τα μαλλιά και το σώμα σου, την ίδια προσοχή και φροντίδα θέλεις να δίνεις και στα ρούχα σου, τα οποία αποτελούν μία προέκταση του εαυτού σου. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που είσαι τόσο σχολαστική με το πλύσιμο, το στέγνωμα και το σιδέρωμά τους. Διότι γνωρίζεις πως μέσα από αυτή την «ιεροτελεστία», έχεις τη δυνατότητα να τα κρατάς φρέσκα, απαλά, μυρωδάτα και σαν καινούργια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Και τι πιο όμορφο υπάρχει από το να μυρίζουν πάντα ωραία τα ρούχα στην ντουλάπα σου και μάλιστα, για ολόκληρες εβδομάδες;

Τι γίνεται, όμως, τις φορές που ανοίγεις την ντουλάπα, βγάζεις ένα από τα αγαπημένα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου για να το φορέσεις και συνειδητοποιείς πως χρειάζεται να το πλύνεις ξανά, αφού έχει αποκτήσει μία δυσάρεστη μυρωδιά, που θυμίζει κλεισούρα; Άραγε, γιατί μυρίζουν τα πλυμένα ρούχα; Ομολογουμένως, πρόκειται για μία δυσάρεστη εμπειρία, την οποία μπορείς να αποφεύγεις στο εξής, αρκεί να πραγματοποιήσεις μερικές μικρές μετατροπές στον τρόπο που φροντίζεις τα ρούχα σου.

Υιοθετώντας τις συμβουλές που έχουμε συγκεντρώσει στη λίστα που ακολουθεί και επενδύοντας σε ένα προηγμένο ενισχυτικό άρωμα ρούχων, να είσαι σίγουρη ότι θα βρεις την απάντηση στο ερώτημα «πώς να μυρίζουν ωραία τα ρούχα στην ντουλάπα». Κάνε μία δοκιμή και θα διαπιστώσεις πως τα ρούχα σου θα μυρίζουν πάντα υπέροχα, ακόμη και αν βρίσκονται φυλαγμένα για πολλές εβδομάδες στα ράφια και τα συρτάρια σου.

Βελτιώνοντας το περιβάλλον στο οποίο «κατοικούν» τα ρούχα σου

Αν το καλοσκεφτείς, η ντουλάπα είναι το μέρος όπου «κατοικούν» τα ρούχα σου για μεγάλο διάστημα, ενώ ειδικότερα κάποια συγκεκριμένα ρούχα που τα φοράς πολύ σπάνια και σε συγκεκριμένες περιστάσεις, μπορεί να μείνουν για καιρό καταχωνιασμένα στο πίσω μέρος κάποιου ραφιού. Συνεπώς, όσο πιο καθαρό, ευάερο και περιποιημένο είναι το μέρος όπου αποθηκεύεις τα ρούχα σου, τόσο πιο φρέσκα και μυρωδάτα θα είναι τη στιγμή που θα αποφασίσεις να τα φορέσεις ξανά. Ακριβώς για αυτό, αν θέλεις να ξεμπερδεύεις με το ερώτημα «πώς να μυρίζουν ωραία τα ρούχα στην ντουλάπα», καλό θα ήταν μία φορά τον μήνα να ξεσκονίζεις καλά τους χώρους αποθήκευσης που διαθέτει η ντουλάπα σου και να περνάς τις επιφάνειές της με ένα βρεγμένο πανί, το οποίο θα απομακρύνει τη σκόνη και τη βρομιά.

Φρόντισε να βγάζεις έγκαιρα τα πλυμένα ρούχα από τον κάδο του πλυντηρίου

Φυσικά, εξίσου μεγάλη σημασία με την ντουλάπα έχει και ο χώρος πλύσης των ρούχων, δηλαδή ο κάδος του πλυντηρίου. Εξαιτίας της υγρασίας που συγκεντρώνεται στο εσωτερικό του έπειτα από κάθε πλύση, αν αργήσεις να βγάλεις τα πλυμένα ρούχα από τον κάδο, είναι πολύ πιθανό να αποκτήσουν μία δυσάρεστη οσμή. Καλό θα ήταν, λοιπόν, αμέσως μόλις ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της πλύσης, να βγάζεις τα ρούχα από το πλυντήριο και να τα τοποθετείς στην απλώστρα, ώστε να αερίζονται. Όσο περισσότερη ώρα παραμένουν βρεγμένα μέσα στον κάδο του πλυντηρίου με την έντονη υγρασία, τόσο πιο έντονη θα είναι η δυσοσμία.

Ρούχα στο πλυντήριο

Επενδύοντας σε ένα ενισχυτικό άρωμα ρούχων που διαρκεί για έως και 12 εβδομάδες

Ένας τρόπος για να εξασφαλίσεις ότι θα διαρκέσει το άρωμα φρεσκάδας που απέκτησαν τα ρούχα σου από την πλύση, είναι να επενδύσεις σε ένα ενισχυτικό άρωμα ρούχων, όπως οι πέρλες Lenor Unstoppables. Πιο αναλυτικά, μπορείς να τις δοκιμάσεις σε δύο διαφορετικά αρώματα, το Lenor ενισχυτικό άρωμα ρούχων Unstoppables Lavish με εκλεπτυσμένο άρωμα ροδάκινου, λευκών λουλουδιών και γλυκιάς βανίλιας, καθώς και το Lenor ενισχυτικό άρωμα ρούχων Unstoppables Fresh με άρωμα εσπεριδοειδών, φρούτων και ανάλαφρες νότες λουλουδιών, τα οποία παραμένουν στα ρούχα για έως και 12 εβδομάδες. Εσύ το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να απολαμβάνεις καθημερινά ανεπανάληπτη φρεσκάδα πάνω στα αγαπημένα σου υφάσματα και να απαντήσεις στο διαχρονικό ερώτημα «πώς να μυρίζουν ωραία τα ρούχα», είναι να τοποθετήσεις το Lenor Unstoppables στον κάδο του πλυντηρίου, έπειτα να προσθέσεις τα άπλυτα ρούχα, το απορρυπαντικό, το μαλακτικό και τέλος, να επιλέξεις το κατάλληλο πρόγραμμα πλύσης.

Στεγνώνοντας προσεκτικά τα ρούχα για να αποκτήσουν επιπλέον φρεσκάδα

Αν υπάρχουν φορές που αναρωτιέσαι «γιατί μυρίζουν τα πλυμένα ρούχα», να ξέρεις πως η απάντηση που ψάχνεις, ίσως «κρύβεται» στον τρόπο που τα στεγνώνεις. Ακριβώς για αυτό, πριν ξεκρεμάσεις τα ρούχα από την απλώστρα, τα διπλώσεις με προσοχή και τα βάλεις πίσω στη μόνιμη «κατοικία» τους, είναι σημαντικό να βεβαιωθείς πως έχουν στεγνώσει απόλυτα και πως δεν είναι νωπά. Διότι ακόμη και η παραμικρή υποψία νερού πάνω στο ύφασμα, μπορεί να αλλοιώσει σημαντικά το άρωμα φρεσκάδας των ρούχων και να προκαλέσει μία δυσοσμία που θα τα στείλει ξανά στο καλάθι με τα άπλυτα. Να θυμάσαι πως το ολοκληρωμένο στέγνωμα των ρούχων στον καθαρό αέρα, μαζί με την προσθήκη του ενισχυτικού αρώματος ρούχων Lenor, δηλαδή ενός μυρωδάτου Lenor Unstoppables, είναι δύο απαραίτητα βήματα για να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα σου και να αποκτήσουν μέγιστη φρεσκάδα. Επιπλέον, όταν θα τοποθετήσεις τα ρούχα στην ντουλάπα, φρόντισε να μην είναι στριμωγμένα, αλλά να υπάρχει μία απόσταση μεταξύ τους, ώστε να μπορούν τα υφάσματα να «αναπνέουν».

ΔΙπλωμένα ρούχα

Κλείνοντας, να θυμάσαι πως το ερώτημα «πώς να μυρίζουν ωραία τα ρούχα στην ντουλάπα» έχει ήδη απαντηθεί από τα νέα ενισχυτικά αρώματα ρούχων Lenor. Πρόκειται για τα ενισχυτικά αρώματα ρούχων που θα φέρουν έναν αέρα φρεσκάδας στα ρούχα σου, αλλά και στους χώρους αποθήκευσής τους. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να σε απασχολεί πια πώς να μυρίζουν ωραία τα ρούχα σου, καθώς για αυτό έχει μεριμνήσει το ενισχυτικό άρωμα ρούχων Lenor Unstoppables. Το μόνο που μένει να σκεφτείς τώρα, είναι το πώς θα δημιουργήσεις μοναδικές φθινοπωρινές εμφανίσεις, οι οποίες θα μαγνητίζουν τα βλέμματα στο πέρασμά σου!