Πώς θα κάνεις τα ρούχα σου να μυρίζουν ασταμάτητα υπέροχα


Σπίτι
21/08/2019
Οι πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές επιλογές!

Η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο και η επιστροφή στο σπίτι, το γραφείο και τις δεκάδες κοινωνικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις είναι γεγονός και σε πολλές περιπτώσεις, επιβάλλει και μία αλλαγή στην γκαρνταρόμπα μας. Τα φθινοπωρινά ρούχα μπαίνουν ξανά στις ντουλάπες και τα ράφια και μερικές νέες προσθήκες έρχονται για να ανανεώσουν τις εμφανίσεις μας.

Ένα θέμα που απασχολεί, ωστόσο, πολλές από εμάς που κινούμαστε εκτός σπιτιού από το πρωί μέχρι το βράδυ είναι το πώς θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε τη… φρεσκάδα μας για όσες περισσότερες ώρες είναι εφικτό. Και το «κλειδί» σε αυτή την περίπτωση φαίνεται πως βρίσκεται στα ρούχα που φοράμε και ειδικότερα, στον τρόπο που τα περιποιούμαστε.

Στην αναζήτηση των πλέον σύγχρονων προϊόντων αλλά και των πιο αποτελεσματικών λύσεων για τη φροντίδα των ρούχων μας, οδηγηθήκαμε στη δημιουργία της λίστας που ακολουθεί και η οποία θα σε βοηθήσει ώστε τα ρούχα σου να μυρίζουν ασταμάτητα υπέροχα και εσένα να έχεις ολημερίς άρωμα φρεσκάδας.

Φρόντισε να πλένεις συχνά τα ρούχα σου

Κλασική και βασική συμβουλή που θα σου εγγυηθεί το αποτέλεσμα που θέλεις. Για να μυρίζουν τα ρούχα σου πάντα όμορφα, καλό είναι να τα πλένεις συχνά και στις περισσότερες περιπτώσεις έπειτα από κάθε χρήση τους. Οι κάλτσες, τα πουκάμισα και τα μπλουζάκια καλό είναι να πλένονται αμέσως αφότου τα φοράς, ενώ τα φορέματα και τα τζιν τουλάχιστον κάθε τρίτη φορά. Τα κατάλληλα προϊόντα θα σε βοηθήσουν να προσδώσεις στα ρούχα σου ένα υπέροχο άρωμα με διάρκεια.

Μην ξεχνάς να βγάζεις τα ρούχα από το πλυντήριο αμέσως μετά την πλύση

Εξίσου σημαντικό είναι το να αφαιρείς τα ρούχα από τον κάδο του πλυντηρίου αμέσως μετά από κάθε πλύση και να τα απλώνεις ή να τα τοποθετείς στο στεγνωτήριο. Η μεγάλη παραμονή τους στο πλυντήριο έπειτα από την πλύση σε επαναλαμβανόμενη βάση, ενδέχεται να δημιουργήσει μούχλα στη συσκευή η οποία στη συνέχεια θα προκαλέσει μία δυσάρεστη μυρωδιά στα ρούχα σου.

Πώς θα κάνεις τα ρούχα σου να μυρίζουν ασταμάτητα υπέροχα

Οι «ασταμάτητες» πέρλες για τον κάδο του πλυντηρίου

Η ανακάλυψη νέων τεχνολογιών έχει φέρει στην καθημερινότητά μας μία σειρά από σύγχρονες επιλογές που το σίγουρο είναι ότι μπορούν να μας προσφέρουν ρούχα που μυρίζουν ασταμάτητα υπέροχα. Πριν από μερικά χρόνια πιθανότατα δεν μπορούσες να φανταστείς πως μερικές πέρλες αρκούν για να προσφέρουν στα ρούχα σου ανεπανάληπτο άρωμα φρεσκάδας έως και για 12 εβδομάδες -μέσα στην ντουλάπα. Σήμερα όμως, κάτι τέτοιο είναι εφικτό με προϊόντα όπως οι πέρλες Lenor Unstoppables Lavish. Θα τις τοποθετήσεις στον άδειο κάδο του πλυντηρίου πριν από κάθε πλύση και στη συνέχεια, θα προσθέσεις τα ρούχα, το απορρυπαντικό και το μαλακτικό ρούχων και θα ακολουθήσεις τη συνήθη διαδικασία πλυσίματος. Όταν η πλύση ολοκληρωθεί, θα μπορείς να είσαι σίγουρη πως τα ρούχα σου θα έχουν ασταμάτητο άρωμα ροδάκινου, λευκών λουλουδιών και γλυκιάς βανίλιας για διάστημα που «αγγίζει» τις 12 εβδομάδες!

Πώς θα κάνεις τα ρούχα σου να μυρίζουν ασταμάτητα υπέροχα

Προσπάθησε να δίνεις βάση στο στέγνωμα των ρούχων

Αφού χρησιμοποιήσεις τις πέρλες και ολοκληρώσεις τη διαδικασία της πλύσης, θα χρειαστεί να απλώσεις -σε άμεσο χρόνο, όπως προαναφέραμε- τα ρούχα σου. Και σε αυτό το σημείο, ωστόσο, πρέπει να δώσεις προσοχή. Και αυτό διότι είναι σημαντικό να διασφαλίσεις πως τα ρούχα σου δεν θα είναι τελείως βρεγμένα αλλά νωπά, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος της εμφάνισης μούχλας.

Φρόντισε και για την ντουλάπα σου

Φυσικά, καλό είναι να εστιάσεις την προσοχή σου και στην ντουλάπα σου και τον τρόπο που αποθηκεύεις τα ρούχα σου σε αυτή, αν θέλεις να είσαι σίγουρη πως τα αγαπημένα σου items θα διατηρούν για μεγάλο χρονικό διάστημα τη φρεσκάδα τους. Φρόντισε να τις αφήνεις συχνά ανοιχτές μέσα στην εβδομάδα προκειμένου να παίρνουν αέρα και κυρίως, μην ξεχνάς να διασφαλίζεις πως τα ρούχα σου θα είναι τελείως στεγνά όταν τα βάζεις στα ράφια και τα ντουλάπια. Και σε αυτή την περίπτωση, ελλοχεύει ο κίνδυνος της δημιουργίας μούχλας. Καλό είναι ακόμη να δίνεις χώρο στα ρούχα σου για να «αναπνέουν». Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να τα στριμώχνεις στα ράφια και τους διάφορους χώρους της ντουλάπας.

Πώς θα κάνεις τα ρούχα σου να μυρίζουν ασταμάτητα υπέροχα

Μην παραλείπεις την καθαριότητα του πλυντηρίου σου

Τέλος, αν θέλεις να μυρίζουν τα ρούχα σου ασταμάτητα υπέροχα, δεν πρέπει να παραλείπεις να ασχολείσαι και με την καθαριότητα του πλυντηρίου σου, τουλάχιστον κάθε έξι μήνες. Είναι μία σημαντική διαδικασία προκειμένου να απομακρύνεις τη μούχλα και τις δυσάρεστες μυρωδιές που συχνά δημιουργεί η πρώτη. Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο ειδικό προϊόν, μπορείς να στραφείς σε μία DIY «συνταγή» με βάση το ξύδι και τη μαγειρική σόδα!