Πως να μυρίζουν όμορφα τα αθλητικά σας ρούχα


Σπίτι
29/06/2023

Άρωμα αθλητικής ένδυσης

Τα αθλητικά ρούχα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ντουλάπας μας, αλλά λόγω της χρησιμότητας τους είναι επιρρεπείς σε φθορές και δυσοσμίες. Τα ρούχα της προπόνησης που δεν φροντίζονται σωστά μπορεί να φθαρούν και να χάσουν τις ιδιότητες τους. Πως μπορείτε λοιπόν να διατηρήσετε  τα αθλητικά σας ρούχα σαν καινούργια και με ωραία μυρωδιά;


Πως να μυρίζουν ωραία τα ρούχα;

Πως να πλύνω τα αθλητικά παπούτσια;

Πως να μην μυρίζουν τα παπούτσια;

Πως να αποτρέψω τα σημάδια ιδρώτα στα ρούχα;


Πως να μυρίζουν ωραία τα ρούχα;

Προκειμένου τα αθλητικά ρούχα να μυρίζουν πάντα όμορφα είναι σημαντικό να πλένονται στο πλυντήριο. Το πλύσιμο στο πλυντήριο όμως χρειάζεται να γίνεται προσεκτικά, ώστε να προφυλαχτούν τα ρούχα της προπόνησης από τυχόν φθορές. Πως λοιπόν μπορείτε να τα διατηρήσετε σαν καινούργια και με ωραία μυρωδιά; Πρώτον, είναι σημαντικό να διαβάζετε  την ταμπέλα που διαθέτει κάθε ρούχο εσωτερικά σχετικά με τις οδηγίες πλυσίματος, αλλά και να χρησιμοποιείτε το σωστό απορρυπαντικό αλλά και μαλακτικό ρούχων. Το Lenor Unstoppables Scent of Ariel Ενισχυτικό Αρώματος, αποτελεί το κατάλληλο ενισχυτικό αρώματος, εάν  θέλετε  τα ρούχα σας να διατηρούν φρέσκο άρωμα καθαριότητας μετά από κάθε πλύση. Με τεχνολογία φρεσκάδας που διαρκεί, το Lenor Unstoppables Scent of Ariel Ενισχυτικό Αρώματος προσφέρει ασταμάτητη φρεσκάδα στα ρούχα για έως και 12 εβδομάδες στην ντουλάπα


Έτσι, αφού διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες, βεβαιωθείτε πως έχετε επιλέξει την σωστή θερμοκρασία και τέλος, το σωστό πρόγραμμα πλυσίματος. Extra tip: πολλά πλυντήρια διαθέτουν ειδικό πρόγραμμα πλυσίματος κατάλληλο για αθλητικά ρούχα.

Επιπλέον, καλό είναι να αποφεύγετε να αναμιγνύετε τα αθλητικά ρούχα στην πλύση με κανονικά ρούχα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος το φερμουάρ από άλλα ρούχα να καταστρέψει το ύφασμα των αθλητικών ρούχων.


Τέλος, όσο περισσότερο καθυστερείτε να πλύνετε τα ρούχα της προπόνησης, τόσο πιο δύσκολο καθιστάται η απαλλαγή από τις μυρωδιές και τους λεκέδες. Έτσι, τα ρούχα του γυμναστηρίου είναι σημαντικό να πλένονται το συντομότερο δυνατόν  μετά από κάθε προπόνηση αλλά και να μην αποθηκεύονται ιδρωμένα στην τσάντα προπόνησης. Εάν δεν είναι εφικτό να πλυθούν κατευθείαν, καλό είναι να τα αφήνετε να στεγνώνουν σε κρεμάστρες προκειμένου να απαλλαγείτε από την δυσάρεστη μυρωδιά του ιδρώτα.


Πως να πλύνω τα αθλητικά παπούτσια;

Όπως προαναφέρθηκε για τα αθλητικά ρούχα, έτσι και στο πλύσιμο των αθλητικών παπουτσιών στο πλυντήριο είναι σημαντικό να ακολουθούνται οι οδηγίες πλυσίματος. Πως λοιπόν θα καθαρίσετε τα αθλητικά σας παπούτσια στο πλυντήριο; Καταρχάς, προτού περάσετε στο πλύσιμο, πρέπει να ελέγξετε πως είναι κατάλληλα για πλύσιμο στο πλυντήριο (το οποίο αναφέρεται στην ετικέτα). Τα πλυντήρια διαθέτουν ειδικό πρόγραμμα πλυσίματος για τα παπούτσια, το οποίο είναι κατάλληλο και για τα αθλητικά παπούτσια. Εξίσου σημαντικό αποτελεί η επιλογή του σωστού απορρυπαντικού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

  •  απορρυπαντικό σε σκόνη

  • υγρό απορρυπαντικό 

  • ή ειδικό απορρυπαντικό παπουτσιών.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε την φρεσκάδα στα παπούτσια σας για έως και 12 εβδομάδες  οι πέρλες Lenor Unstoppables που διατίθενται σε διάφορα αρώματα είναι οι πιο κατάλληλες. 


Πως να μην μυρίζουν τα παπούτσια;

Πως λοιπόν μπορείτε να απαλλαγείτε από την δυσάρεστη μυρωδιά των αθλητικών παπουτσιών; Εκτός από το πλύσιμο των παπουτσιών στο πλυντήριο, μπορείτε να γλιτώσετε από την άσχημη μυρωδιά, χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε στη κουζίνα σας ή καθαριστικά σπρέι παπουτσιών. Ένα αποτελεσματικό παράδειγμα αποτελεί ο καθαρισμός του εσωτερικού των παπουτσιών, χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από νερό και ξύδι σε αναλογία 1:1. 


Πως να αποτρέψω τα σημάδια ιδρώτα στα ρούχα;

Πως μπορείτε να αποτρέψετε τα σημάδια εφίδρωσης στα ρούχα προπόνησης και στα συνθετικά σας ρούχα; Αρχικά, για την αντιμετώπιση του ιδρώτα στις μασχάλες χρειάζεται να χρησιμοποιείτε αποσμητικά ή ειδικά αντιιδρωτικά προϊόντα  με τον σωστό τρόπο. Συστήνεται η εφαρμογή του αποσμητικού σε καθαρό δέρμα, όσες φορές την ημέρα χρειάζεται και η εφαρμογή των αντιιδρωτικών προϊόντων αρκετές φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της νύχτα. 



Ακολουθώντας όλες τις παραπάνω συμβουλές, έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να προστατέψετε τα αθλητικά σας ρούχα και παπούτσια από δυσάρεστες μυρωδιές!