Σπιτικές γρανίτες ξυλάκι


Σπίτι
5/10/2018
Την ώρα που το κλασικό παγωτό κλέβει όλη τη δόξα, όλα τα υπόλοιπα παραμερίζονται. Όλα, εκτός από τη δική σας λαχταριστή φρουτογρανίτα

Αν ψάχνετε ένα ελαφρύ γλύκισμα με ελάχιστες θερμίδες και πλούσια γεύση, οι δύο συνταγές για σπιτικές γρανίτες ξυλάκι που ακολουθούν θα σας ενθουσιάσουν!

Προετοιμασία:

Για έξι σπιτικές γρανίτες ξυλάκι, θα χρειαστείτε:

 

  • Γεύση μάνγκο και πορτοκάλι

1 μάνγκο, 200ml χυμό πορτοκάλι (χωρίς ζάχαρη ή φρεσκοστυμμένο), 1 μπανάνα, 2 κ.σ. μέλι.

 

  • Γεύση φράουλα και μπανάνα

2 μπανάνες, 300 γρ. φράουλες, 8 φρέσκα φύλλα μέντας, 100ml νερό, γλυκαντικό (π.χ. Canderel) κατά βούληση.

 

  • Θα χρειαστείτε επίσης ξυλάκια για γρανίτες, μανταλάκια (για να κρατηθούν τα ξυλάκια στη θέση τους), μικρά γυάλινα ποτηράκια.


Βήμα 1: Πολτοποιήστε τα υλικά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Βήμα 2: Βάλτε το μείγμα σε ειδικές θήκες για γρανίτες ή μικρά γυάλινα ποτηράκια. Τοποθετήστε τα ξυλάκια και σταθεροποιήστε τα πιάνοντας κάθε ξυλάκι με ένα μανταλάκι, το οποίο θα στερεώσετε στην άκρη του ποτηριού. Βάλτε στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Μόλις σταθεροποιηθούν, οι γρανίτες σας είναι έτοιμες!

Ξεφορμάρισμα: Εάν έχετε χρησιμοποιήσει γυάλινα ποτηράκια, βουτήξτε τα σε χλιαρό νερό για να τα ξεφορμάρετε. Προσέχετε το νερό να μην είναι υπερβολικά ζεστό, γιατί μπορεί να σπάσει το γυαλί. Και να θυμάστε: αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη! Χρησιμοποιήστε αυτή τη συνταγή ως βάση για να πειραματιστείτε με διάφορους συνδυασμούς φρούτων και γεύσεων!