0

Ραβανί - Kitchen FAIRY Tales by Chef Giorgos Tsoulis

Ραβανί

Ραβανί


#tsoulotip:  Πρέπει το λιωμένο βούτυρο να έχει αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου πριν το αδειάσουμε στον κάδο του μίξερ για να μην κόψει.


ΥΛΙΚΑ

Για το ραβανί:

340 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
180 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
70 ml ελαιόλαδο
200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
4 αυγά, medium
500 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα

 
Για το σιρόπι:

800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 lt νερό

Για το σερβίρισμα:

Παγωτό καϊμάκι
Φρέσκο δυόσμο


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 
  1. Εκτέλεση για το σιρόπι: Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε το νερό μαζί με τα 800 γρ. ζάχαρη, ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Εκτέλεση για το ραβανί: Aδειάζουμε στον κάδο του μίξερ τα 180 γρ. ζάχαρη με τα αυγά και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι το μείγμα να φουσκώσει για περίπου 4 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι μαζί με το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι το πρώτο να απορροφήσει το δεύτερο. Μόλις είναι έτοιμο, το αδειάζουμε στον κάδο και χτυπάμε ξανά μέχρι να διαλυθεί τελείως το γιαούρτι.
  4. Αμέσως μετά προσθέτουμε στον κάδο το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού και λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.
  5. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα ώστε να μη σβολιάσει μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
  6. Ύστερα αδειάζουμε σε ένα μπολ το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  7. Έπειτα, χτυπώντας παράλληλα, ρίχνουμε στον κάδο εναλλάξ και σε δόσεις το σιμιγδάλι και το βούτυρο μέχρι να απορροφηθούν πλήρως και να γίνει ένα λείο και αφράτο μείγμα.
  8. Κατόπιν, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα στο ταψί με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής,το απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30-40 λεπτά.
  9. Μόλις ψηθεί το ραβανί, αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και με ένα ίσιο μαχαίρι κόβουμε  σε κομμάτια μεγέθους της επιθυμίας μας. Περιχύνουμε το σιρόπι πάνω στο ζεστό ραβανί με μία κουτάλα και σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι και λίγο δυόσμο.



Kitchen FAIRY tales
0
d7843df9-2eb0-3988-b3ab-17567bd33a8d4601985782183727920
ΚΟΥΠΟΝΙ
€ 3.00
Fairy Platinum Plus (8 τεμαχίων και άνω)

Πρόσθεσε το σχόλιό σου

Πιστεύουμε ότι θα σου αρέσει

Συγκατάθεση στη χρήση cookies